Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 6 Reading có đáp án

Unit 6: Competitions

Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 6 Reading có đáp án

Đề bài Choose the best answer fot these questions.

The Women's World Cup was originally the brainchild of the FIFA president joão Havelange. The first tournament was hosted in China in 1991, with twelve teams sent to represent their countries. The 1995 FIFA Women's World Cup was held in Sweden with twelve teams. Over 650,000 spectators attended the 1999 FIFA Women's World Cup in the United States and nearly one billion viewers from seventy countries tuned in to watch sixteen countries vie for the title.

In the 1999 edition, one of the most famous moments of the tournament was American defender Brandi Chatain's victory celebration after scoring the Cup-winning penalty shot against Cina. She took off her T-shirt and waved it over her head as men frequently do, showing her muscular torso. The 1999 final in the Rose Bowl in Pasadena, California had an attendance of 90,185, a world record for a women's sporting event.

The 1999 and 2003 Women's World Cup were both held in the United States; in 2003 China was supposed to host it but the tournament was moved because of SARS. As compensation, China retained its automatic qualification to the 2003 tournament as host nation and was automatically chosen to host the 2007 Women's World Cup. The host country for the 2011 FIFA Women's World Cup will be delided by vote.

Question 1: In the first Women's World Cup, there were _________ teams.

A. twelve

B. sixteen

C. seventeen

D. twenty

Đáp án: A

Giải thích: The first tournament was hosted in China in 1991, with twelve teams sent to represent their countries.

Dịch: Giải đấu đầu tiên được tổ chức tại Trung Quốc vào năm 1991, với mười hai đội được cử để đại diện cho quốc gia của họ.

Question 2: How often does the Women's World Cup take place ?

A. Twice a decade

B. Three times a decade

C. Every four years

D. Every six years

Đáp án: C

Giải thích: Nhìn các mốc thời gian diễn ra: 1991-1995-1999 có thể suy ra nó diễn ra 4 năm 1 lần.

Question 3: Up to now, how many times has the Women's World Cup been hosted in the USA ?

A. Once

B. Twice

C. Three times

D. Four times

Đáp án: B

Giải thích: The 1999 and 2003 Women's World Cup were both held in the United States.

Dịch: Women World Cup 1999 và 2003 đều được tổ chức tại Hoa Kỳ.

Question 4: Which is the sentence is NOT true ?

A. The first Women's World Cup was held in 1991.

B. There were twelve teams took part in the 1995 Women's World Cup.

C. The 1995 FIFA Women's World Cup was held in Sweden.

D. The 2003 Women's World Cup was hosted in China.

Đáp án: D

Giải thích: The 1999 and 2003 Women's World Cup were both held in the United States.

Dịch: Women World Cup 1999 và 2003 đều được tổ chức tại Hoa Kỳ.

Question 5: The 2007 Women's World Cup will be hosted in ______ .

A. the USA

B. Sweden

C. German

D. China

Đáp án: D

Giải thích: Thông tin: As compensation, China retained its automatic qualification to the 2003 tournament as host nation and was automatically chosen to host the 2007 Women's World Cup.

Dịch: Như một sự đền bù, Trung Quốc vẫn giữ được tư cách tự động tham dự giải đấu năm 2003 với tư cách là quốc gia đăng cai và được chọn tự động để tổ chức World Cup Phụ nữ 2007.

Đề bàiRead the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Cartoon film have very (1)_______ limits. If you can draw something, you can (2)_______ it move on the cinema screen. The use of new ideas and advanced computer programs means that cartoons are becoming exciting again for people of all ages. By the end of the 1970s, the cinema world had decided that cartoons were only for children. But soon (3)______ , one or two directors had some original new ideas. They proved that it was possible to make film in which both adults and children could share the fun. However, not every cartoon film was successful. The Black Cauldron, for example, failed, mainly because it was too (4)_______ for children and too childish for adults. Directors learnt from this mistake, and the film companies began to make large (5)______ of money again.

Question 6:

A. any

B. little

C. much

D. few

Đáp án: D

Giải thích: Danh từ đằng sau là “limits” (đếm được số nhiều) nên ta dùng few. Các đáp án còn lại chỉ đi với danh từ không đếm được.

Question 7:

A. get

B. wish

C. cause

D. make

Đáp án: D

Giải thích: cấu trúc “make it V” (làm cho cái gì đó làm gì)

Question 8:

A. then

B. afterwards

C. next

D. later

Đáp án: B

Giải thích: soon afterwards (ngay sau đó)

Question 9:

A. fearful

B. frightening

C. nervous

D. afraid

Đáp án: B

Giải thích: Chỗ trống cần tính từ với nghĩa “gây sợ, đáng sợ, có tính đe dọa”

Question 10:

A. totals

B. accounts

C. numbers

D. amounts

Đáp án: D

Giải thích: Danh từ theo sau là “money” không đếm được nên ta dùng “amount”.

Đề bài Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Yoga is one of the most ancient forms of exercise, originating in India 5,000 years ago. Yoga has taken several years to become recognized world-wide, although recently, much more attention has been 1) _____ to it because of the ways in which it can benefit health. Yoga can be practised by anyone, at any age, in any physical condition, depending on physical needs. For example, athletes and dancers can practise it to (2) _____ their energy and to improve stamina; executives to give a much needed (3) _____ to their overworked minds; children to improve their memory and concentration.

It is a good idea to (4) _____ with a doctor first if you have suffered from any type of injury. None of the exercise should (5) _____ you any pain, but it is best to start slowly at first. The best time to practise is either in the morning or in the evening. Beginners find it easier in the evening when the body is more supple.

Question 11:

A. put

B. paid

C. allowed

D. provided

Đáp án: B

Giải thích: Ta có cụm “pay attention to…”: chú ý, chú tâm đến

Question 12:

A. receive

B. return

C. realize

D. restore

Đáp án: D

Giải thích: receive (v): nhận

realize (v): nhận ra

return (v): quay về, trở lại

restore (v): phục hồi

Question 13:

A. interruption

B. pause

C. interval

D. break

Đáp án: D

Giải thích: interruption (n): sự làm gián đoạn; sự đứt quãng

interval (n): khoảng, quãng

pause (n): sự tạm nghỉ, sự tạm ngừng

break (n): giờ nghỉ, giờ giải lao

Question 14:

A. see

B. check

C. control

D. call

Đáp án: B

Giải thích: see (v): nhìn thấy

control (v): kiểm soát, điều khiển

check (v): kiểm tra

call (v): gọi

Question 15:

A. make

B. do

C. cause

D. result

Đáp án: C

Giải thích: make (v): tạo, làm cho

cause (v): gây ra, khiến cho

do (v): làm, thực hiện

result (v): để lại kết quả, có kết quả

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký khóa học trước lớp 12 dành cho teen 2k3, tặng miễn phí khóa học tốt 11 kì 2 tại khoahoc.vietjack.com

Toán 11 - Thầy Nguyễn Quý Huy

4.5 (243)

799,000đs

599,000 VNĐ

Ngữ văn lớp 11 - cô Hương Xuân

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 11 - Thầy Vũ Việt Tiến

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Vật Lý lớp 11 - Thầy Võ Thanh Được

4.5 (243)

799,000đs

599,000 VNĐ

Hóa Học lớp 11 - cô Lê Thúy Hằng

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-6-competitions.jsp

Khóa học 11