Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 12 mới có đáp án (Đề 1)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

Quảng cáo

A. distributed

B. used

C. emailed

D. copied

Question 2.

A. invented

B. contributed

C. attributed

D. welcomed

Question 3.

A. coughed

B. developed

C. introduced

D. downloaded

Question 4.

A. wicked

B. reduced

C. influenced

D. expressed

Question 5.

Quảng cáo

A. accessed

B. searched

C. surfed

D. recorded

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6. On some TV channels, a(n) ____ tells you what the next programme is going to be.

A. journalist

B. commentator

C. announcer

D. producer

Question 7. The ____ involves TV, radio and even electronic forms of communication such as the Internet.

A. media

B. press

C. network

D. telecommunication

Question 8. There's a(n) ____ in the paper about the Reality Television in Viet Nam.

A. feature

B. article

C. essay

D. announcement

Question 9. I always get the news from my local radio ____.

A. place

B. site

C. studio

D. station

Question 10. Johnny Depp rarely ____ invitations to do interviews.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. agrees

B. accepts

C. denies

D. approves

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11. Linda only ____ the film after she ____ the book.

A. understood – read

B. understood - had read

C. had understood – read

D. understood - was reading

Question 12. ____ you ever ____ on TV before you ____ in this reality show?

A. Had ... appeared - took part

B. Have ... appeared - took part

C. Did ... appear - had taken part

D. Would ... appear - took part

Question 13. I wasn't sure how Belinda would react because I ____ her long.

A. didn't know

B. wasn't knowing

C. hadn't been knowing

D. hadn't known

Question 14. I wanted to say goodbye to Jerry, but he ____.

A. was already left

B. already left

C. had already been leaving

D. had already left

Question 15. When we ____ to the airport, I realized that I ____ my passport at home.

A. got - had left

B. got - was left

C. got - left

D. had got - had left

Question 16. He ____ the umbrella in his right hand trying to keep his balance.

A. hold

B. held

C. has been holding

D. has held

Question 17. When I met Walters about two years before his death he didn't seem satisfied. He ____ no major book since he settled in Uganda.

A. has published

B. could have published

C. published

D. had published

Question 18. Throughout the campaign we ____ our candidate's photographs on the walls of public buildings, hoping to attract women's votes.

A. have been hanging

B. hanged

C. hung

D. have hung

Question 19. Many of the people who attended Major Gordon's funeral ____ him for many years.

A. didn't see

B. wouldn't see

C. haven't seen

D. hadn't seen

Question 20. Seeing Peter's handwriting on the envelope, she ____ the letter without reading it. She has not mentioned it ever since.

A. was tearing

B. tore

C. had torn

D. has torn

Mark the letter A. B. Cor D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

Question 21. A: What are you doing later?

B: ____ There's a program on that I really want to watch.

A. I'm staying in tonight.

B. I'm going to the cinema with Tom.

C. I'll go out for a drink.

D. I'm going to go to bed early.

Question 22. A: Is there anything worth watching on the telly tonight? - B: ____

A. Yes, that's a good idea.

B. No, it's all repeats again.

C. Yes, there's an action film shown at the cinema.

D. No, there's just an article on love stories.

Question 23. A: I really don't like chat shows very much. - B: ____

A. Yes, me too.

B. Yes, so do I.

C. No, nor do I.

D. I do, either.

Question 24. A: Have you seen they've made Oliver Twist into a TV series? - B: ____

A. Yes, there's a novel like that.

B. Thanks, I'll see it.

C. No, I don't like watching reality TV.

D. Yes, it's on every Sunday for the next twelve weeks.

Question 25. A: I want to record the MTV awards tonight. Could you set the video for me before we go out? - B: ____

A. Yes, of course. Which channel is it on?

B. Yes, let's go to see it tonight.

C. No, I prefer live concerts.

D. No, I'm not into TV series.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Millions of people are using cellphones today. In many places, it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cellphones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication - having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosion in mobile phone use around the world has made some health professional worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree.

What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about. As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often.

Question 26. The most suitable title for the passage could be ____.

A. Technological Innovations and Their Price

B. The Importance of Mobile Phones

C. Mobile Phones: A Must of Our Time

D. Advantages and Disadvantages of Mobile Phones

Question 27. According to the passage, cellphones are especially popular with the youth because ____.

A. they keep the users in alert all the time

B. they are integral in daily communication

C. they are the only effective means of communication

D. they make them look more stylish

Question 28. According to the passage, the changes possibly caused by the cellphones are mainly concerned with ____.

A. the smallest units of the brain

B. the central unit of the brain

C. the structure of the brain

D. the long-term memory

Question 29. The words negative publicity in paragraph 2 most likely means ____.

A. information on the lethal effects of cellphones

B. the negative public use of cellphones

C. widespread opinion about bad effects of cellphones

D. constructive ideas about the effects of cellphones

Question 30. The word their in the last paragraph refers to ____.

A. mobile phone companies

B. mobile phones

C. high-tech machines

D. radiations

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 31. Stephanie was the last person to hand in the essay on the advantages and disadvantages of social networks.

A. The last thing Stephanie handed in was her essay on the advantages and disadvantages of social networks.

B. Everyone had submitted the essay on the advantages and disadvantages of social networks before Stephanie did.

C. Among the last people who submitted the essay on the advantages and disadvantages of social networks was Stephanie.

D. Everyone had heard about the essay on the advantages and disadvantages of social networks before Stephanie did.

Question 32. My eldest sister started working as a freelance journalist as soon as she graduated from university.

A. No sooner had my eldest sister started working as a freelance journalist than she graduated from university.

B. Hardly had my eldest started working as a freelance journalist when she graduated from university.

C. No sooner had my eldest sister graduated from university than she started working as a freelance journalist.

D. After my eldest sister graduated from university, she had started working as a freelance journalist.

Question 33. Nancy failed to understand what the story was about until she saw the film based on it.

A. Nancy doesn't understand what the story is about.

B. Not until she saw the film based on it did Nancy understand what the story was about.

C. It was until she saw the film based on it that Nancy understood what the story was about.

D. Nancy went to see the film before she read the story.

Question 34. He was so addicted to social networks that he quitted all other outdoor activities.

A. He was not addicted enough to quit all other outdoor activities.

B. He was such an addict to social networks that he quitted all other outdoor activities.

C. The social networks are too addictive for him to quit all other outdoor activities.

D. He had quitted all other outdoor activities before he became addicted to social networks.

Question 35. As long as you stay calm, you have nothing to fear from the talk show.

A. You have remained calm for a long time in spite of your fear of the talk show.

B. Talk shows are only intimidating for people who are not extremely calm.

C. Provided you do not get nervous, the talk show won't go badly for you.

D. Even if you are afraid of the talk show, it is important not to express it.

Đáp án

1A 2D 3D 4A 5D
6C 7A 8B 9D 10B
11B 12A 13D 14D 15A
16B 17D 18C 19D 20B
21A 22B 23C 24D 25A
26A 27D 28A 29C 30B
31B 32C 33B 34B 35C

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-1-tiet-tieng-anh-12-thi-diem-hoc-ki-1.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác