Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 12 mới có đáp án (Đề 2)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1. When it comes to diversity, language can be a bridge for building relationships, or a tool for creating and maintaining divisions across differences.

Quảng cáo

A. assimilation

B. distinction

C. uniformity

D. variance

Question 2. The situation got out of hand when the festival organisers couldn't foresee that the mob would get angry because they were stopped from taking the offerings.

A. hard to complete

B. difficult to control

C. impossible to fit

D. unlikely to happen

Question 3. A number of practices at local festivals have come under strong scrutiny in recent years.

A. approval

B. attention

C. disapproval

D. examination

Question 4. Local people believe that the festival is an opportunity to teach younger generations about patriotism and bravery.

A. heroism

B. justice

C. loyalty

D. truth

Question 5. A smiling Princess Anne was attired in an aqua-blue hat and matching jacket, with white top.

Quảng cáo

A. caught

B. grabbed

C. revealed

D. shown

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 6.

A. anthem

B. appear

C. attire

D. attend

Question 7.

A. unify

B. unique

C. uniqueness

D. unite

Question 8.

A. assimilate

B. diagnose

C. festival

D. scenery

Question 9.

A. diversity

B. endanger

C. geography

D. opposite

Question 10.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. circumstance

B. considerate

C. community

D. identity

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11. How long ____ Gerry?

A. has you been knowing

B. has you know

C. have you been knowing

D. have you known

Question 12. How many times ____ New York?

A. has Charles been visiting

B. has Charles visited

C. have Charles been visiting

D. have Charles visited

Question 13. She ____ French words for hours, but she still doesn't remember all of them.

A. has been learning

B. has been learnt

C. has learnt

D. have been learning

Question 14. My father ____.

A. has never smoked

B. have never smoked

C. has never been smoking

D. have never been smoking

Question 15. Oh dear, the light ____ all night.

A. has been burning

B. has burnt

C. has burned

D. have burning

Question 16. We ____ Lisa recently.

A. hasn't seen

B. haven't seen

C. haven't been seeing

D. haven't been seen

Question 17. I ____ fifteen phone calls this morning.

A. has been making

B. have been making

C. have been made

D. have made

Question 18. ____ anything so strange in your life?

A. Have you ever been hearing

B. Have ever you been hearing

C. Have you ever heard

D. Have you ever heared

Question 19. You're red in the face. ____

A. Has you ran?

B. Have you been runned?

C. Have you ran?

D. Have you been running?

Question 20. The sun ____ since this morning.

A. has shining

B. has shined

C. has shone

D. has been shining

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Why is culture important and how does it answer the question "(106) ____ is cultural identity?"? Culture is the underlying (107) ____ of traditions and beliefs that help a person (108) ____ to the world around them. It is the basis (109) ____ any superstitions they may have. It is the aversion to (110) ____ types of meat, or which days you can work on. Culture gives us a definite starting point when beginning to (111) ____ for our roots. Knowing (112) ____ a person comes from will help to define how they look at their family obligations as (113) ____ as how they celebrate important milestones in life.

As a person has given up their cultural identity, they (114) ____ can identify themselves with the things that were (115) ____ the most important things in their lives. They lose direction. As time (116) ____ by and they continue to forget about their past and their natural traditions, their identity becomes less and less (117) ____.

Question 21.

A. How

B. Which

C. Why

D. What

Question 22.

A. institution

B. foundation

C. organization

D. principle

Question 23.

A. relate

B. relating

C. related

D. to relate

Question 24.

A. in

B. for

C. of

D. to

Question 25.

A. especial

B. special

C. specific

D. typical

Question 26.

A. find

B. look

C. search

D. seek

Question 27.

A. by which

B. how

C. when

D. where

Question 28.

A. long

B. much

C. soon

D. well

Question 29.

A. any longer

B. any more

C. no longer

D. no more

Question 30.

A. at once

B. once

C. one time

D. for once

Question 31.

A. goes

B. flies

C. passes

D. walks

Question 32.

A. pronouncing

B. pronounce

C. pronounced

D. been pronouncing

Mark the letter A, B, C. or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 33. It is hard for linguists to draw the line between languages and dialects.

A. Linguists find hard to draw the line between languages and dialects.

B. Linguists find it hard drawing the line between languages and dialects.

C. Linguists find it hard to draw the line between languages and dialects.

D. Linguists find it is hard to draw the line between languages and dialects.

Question 34. Cultural changes have never been as accelerated as they are now during the globalization.

A. Never before cultural changes have been as accelerated as they are now during the globalization.

B. Never before cultural have changes been as accelerated as they are now during the globalization.

C. Never before have been cultural changes as accelerated as they are now during the globalization.

D. Never before have cultural changes been as accelerated as they are now during the globalization.

Question 35. Many immigrants do not want their children to suffer from not speaking dominant language well, as they did.

A. Many immigrants do not want their children to speak dominant language as worse as they did.

B. Many immigrants want their children to speak dominant language better than they did.

C. Many immigrants want their children to speak dominant language as well as they did.

D. Many immigrants want to speak dominant language as well as their children can.

Đáp án

1D 2B 3D 4C 5B
6A 7A 8A 9D 10A
11D 12B 13A 14A 15A
16B 17D 18C 19D 20D
21D 22B 23A 24B 25C
26C 27D 28D 29C 30B
31A 32C 33C 34D 35B

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-1-tiet-tieng-anh-12-thi-diem-hoc-ki-1.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác