Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 12 mới có đáp án (Đề 5)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1:

Quảng cáo

A. flour

B. hour

C. pour

D. sour

Question 2:

A. kites

B. catches

C. oranges

D. buzzes

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3:

A. weather

B. police

C. divide

D. attract

Question 4:

A. comfortable

B. employment

C. important

D. surprising

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: A/An_______is an official document stating that you have passed an examination, completed a course, or achieved some necessary qualifications

Quảng cáo

A. certificate

B. requirement

C. education

D. test

Question 6: _________flowers are usually made of plastic or silk.

A. Unreal

B. False

C. Artificial

D. Untrue

Question 7: The police have begun an__________ into the accident which happened this afternoon.

A. investigating

B. investigatory

C. investigate

D. investigation

Question 8:It was no accident that he broke my glasses. He did it _______ purpose.

A. with B. on C. by D. about

Question 9: We _______ touch since we _______ school three years ago.

A. lost / have left

B. have lost / leave

C. have lost / left

D. were losing / had left

Question 10: There was a___________ table in the middle of the room.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. Japanese round beautiful wooden

B. beautiful wooden round Japanese

C. beautiful wooden Japanese round

D. beautiful round Japanese wooden

Question 11: The more challenging the job is, _______.

A. the more interesting he finds

B. the more he finds it interesting

C. he finds it more interesting

D. the more interesting it is to him

Question 12: She asked________so embarrassed when he saw Carole.

A. why did Mai look

B. did Mai look

C. why Mai looked

D. why looked

Question 13: The old man ______ to hospital early. I think they did it too late.

A. must have taken

B. should have taken

C. must have been taken

D. should have been taken

Question 14: When the manager of our company retires, the deputy manager will______ that position.

A. take over

B. catch on

C. stand for

D. hold on

Question 15: I read the contract again and again ______ avoiding making spelling mistakes.

A. in terms of

B. by means of

C. with a view to

D. in view of

Question 16: ________, you need to achieve a score of 60% or more.

A. To pass this test

B. For being passed this test

C. In order pass this test

D. So that to pass this test

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: - Cindy: “Your hairstyle is terrific, Mary!” - Mary: “………..”

A. Yes, all right.

B. Thanks, Cindy. I had it done yesterday.

C. Never mention it

D. Thanks, but I’m afraid

Question 18: Two students Peter and Anny are talking about women’s role.

- Peter: “ In my opinion, women would not go to work.”

- Anny: “.........................”

A. Yes, I don’t agree

B. What nonsense !

C. Yes, I do

D. Yes, it was ever

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19: When precipitation occurs, some of it evaporates, some runs off the surface it strikes, and some sinking into the ground.

A. When

B. Some

C. The

D. Sinking

Question 20: What happened in that city were a reaction from city workers, including firemen and policemen who had been laid off from their jobs.

A. What happened

B. Were

C. Including

D. Their

Question 21: Opened the letter from her boyfriend, she felt extremely excited.

A. Opened

B. From

C. Felt

D. Excited

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Lack of water and nutrients has impeded the growth of these cherry tomato plants

A. promoted

B. assisted

C. realized

D. prevented

Question 23: “It’s no use talking to me about metaphysics. It’s a closed book to me.

A. a subject that I don’t understand

B. a theme that I like to discuss

C. a book that is never opened

D. an object that I really love

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 24: For most male spiders courtship is a perilous procedure, for they may be eaten by females.

A. complicated

B. dangerous

C. safe

D. peculiar

Question 25: A chronic lack of sleep may make us irritable and reduces our motivation to work.

A. uncomfortable

B. responsive

C. miserable

D. calm

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

Question 26: You are in this mess right now because you didn’t listen to me in the first place.

A. If you listened to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess right now.

B. If you listen to my advice in the first place, you will not be in this mess right now.

C. If you had listened to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess right now.

D. If you had listened to my advice in the first place, you wouldn’t have been in this mess right now.

Question 27 : She was so busy that she couldn’t answer the phone.

A. She was very busy that she couldn’t answer the phone.

B. She was too busy to answer the phone.

C. She was too busy not to answer the phone.

D. She was very busy so that she couldn’t answer the phone

Question 28: It’s no use reading that book.

A. You should read that book.

B. That book has not been used.

C. That book is not worth reading.

D. I have used the book for a long time.

Question 29: He had just finished eating his breakfast. Then he fell down

A. Hardly did he finished eating his breakfast when he fell down

B. Hardly he had finished eating his breakfast when he fell down

C. Hardly have he finished eating his breakfast when he fell down

D. Hardly had he finished eating his breakfast when he fell down

Question 30: She was the first woman in the Philippines. She was elected as the president of the country.

A. She was the first woman being elected as the president of the Philippines.

B. She was the first woman who is elected as the president of the Philippines.

C. She was the first woman to be elected as the president of the Philippines.

D. She was the first woman elected as the president of the Philippines.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

Many people enjoy lying in bed in the morning, but can you imagine having to spend 90 days in bed? Could you stand the boredom and the frustration of not being(31)..... to get up? That was the task that faced 14 volunteers when they started out on a bed-rest experiment being conducted (32)….. the European Space Agency.

The study had a serious purpose: to investigate the changes that take place in the human body during long-duration spaceflight. Lying in a horizontal position was the best way of (33)…… weightlessness. The aim was to discover what effect period of weightlessness will have on the health of astronauts spending several months on the International Space Station.

The volunteers ate their meals, took showers and underwent medical tests without ever sitting up. That's even tougher than it sounds, especially when you (34) ..…. that no visitors were permitted. However, each volunteer did have a mobile phone, as well as access to the latest films, computer games and music. Surprisingly, Everyone was in a good (35) ..…. at the end of the 90 days, 'I would do it again,' said one of the volunteers. 'It was disorientating, but we knew we were 'contributing to medical research and space exploration.'

Question 31:

A. enabled

B. allowed

C. granted

D. approved

Question 32:

A. by

B. on

C. for

D. about

Question 33:

A. simulated

B. simulate

C. to simulate

D. simulating

Question 34:

A. reckon

B. realise

C. regard

D. remark

Question 35:

A. attitude

B. spirit

C. feeling

D. mood

Đáp án

1C 2A 3A 4A 5A
6C 7D 8B 9C 10D
11D 12C 13D 14A 15C
16A 17B 18B 19D 20B
21A 22D 23A 24C 25D
26C 27B 28C 29D 30C
31B 32A 33D 34B 35D

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-1-tiet-tieng-anh-12-thi-diem-hoc-ki-1.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác