Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 12 mới có đáp án (Đề 3)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of others in each of the following questions.

Question 1:

Quảng cáo

A. ancient

B. educate

C. stranger

D. transfer

Question 2:

A. none

B. phone

C. zone

D. stone

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose stress is placed differently from that of others in each of the following questions.

Question 3:

A. drawback

B. greenhouse

C. overload

D. mindset

Question 4:

A. confide

B. maintain

C. reject

D. gather

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet that completes each of the following questions.

Question 5: Was it really necessary that I ____ there watching you the entire time you were rehearsing for the play? It was really boring watching you repeat the scenes over and over again.

Quảng cáo

A. am sitting

B. be sitting

C. being sitting

D. sitting

Question 6: We would have sent him a Christmas card if we____ his address last year.

A. know

B. have known

C. knew

D. had known

Question 7: Whatever we expect from ____ future, it is noted that progress has never moved in straight lines.

A. a     B. the    C. some     D. an

Question 8: While talking with others, if one’s posture is straight but relaxed, he or she is expressing confidence and

.

A. friendly

B. friendship

C. friendlier

D. friendliness

Question 9: My brother ______at the road when he______into a hole.

A. didn’t look - has fallen

B. wasn’t looking - was falling

C. won’t look - fall

D. wasn’t looking - fell

Question 10: Overpopulation in urban areas tends to create unfavorable conditions, which may result in of food in developing countries.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. damages

B. supplies

C. failures

D. shortages

Question 11: After a hard-working day, I went to bed and had______most beautiful dream ever.

A. the-the     B. a-the    C. a-a    D. Ø-the

Question 12: In order to others’attention, we can use either verbal or non-verbal form of communication.

A. draw     B. ocus     C. pay    D. give

Question 13: The world’s first computer by the University of Pennsylvania in 1946.

A. was built

B. is built

C. has built

D. were built

Question 14: Martin Luther King devoted his life to the______of voting right for black people.

A. performance

B. achievement

C. realization

D. effort

Question 15: They hope to______a cure for the disease.

A. come up with

B. catch up on

C. fill up with

D. go out with

Question 16: Mark Zuckerberg’s enormous success has taken a lot of hard work and______.

A. reputation

B. dedication

C. indifference

D. loyalty

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: - Diana: “Bob looks so impressive with his new hairstyle, Anne.”- Anne: “ ”

A. Thank you so much

B. You can’t believe it!

C. Yes, he looks so different

D. Fine. I guess

Question 18: - Professor: “Congratulations on your award.” - Mary: “ ”

A. I can’t agree more with yours

B. I like it that you understand

C. I do appreciate your supervision

D. I feel so sorry for you, professor.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19: Industrial emissions, together with littering, is causing many problems in our large, industrial cities today.

A. with

B. is

C. many

D. large, industrial cities

Question 20: Few of us would deny that we like to get things for free, or most people don’t cross the line and steal the items.

A. for free

B. Few

C. the line

D. or

Question 21: Climbing down the tree, one of the eggs was broken so he decided to throw it away.

A. it

B. so

C. one

D. Climbing down

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: English language proficiency requirements for undergraduate courses are considerably demanding.

A. fitness

B. competence

C. understanding

D. applicability

Question 23: Mobile libraries brings books to children in many small communities. These libraries travel from towns to towns in cars, vans, or trucks.

A. Moving from place to place

B. Changing shape or expression easily and frequently

C. Being bent easily and quickly

D. Staying in one place

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: I am at a loss to how you are going to pass your subjects without studying. All you do is to play video games all day.

A. try to understand

B. lose the game

C. feel like a stranger

D. know a lot

Question 25: A lot of people think that Angelina Jolie is really hot.

A. cool

B. unattractive

C. memorable

D. beautiful

Read the passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

According to sociologists, there are several different ways in which a person may be recognized as the leader of a social group in the United States. In the family, traditional cultural patterns confer leadership on one or both of the parents. In other cases, such as friendship groups, one or more persons may gradually (26)__________as leaders, although there is no formal process of selection. In larger groups, leaders are usually chosen formally through election or recruitment.

(27)__________of the common belief that leaders are people with unusual personal ability, decades of research have failed to produce consistent evidence that there is any category of “natural leaders”. It seems that there is no set of personal qualities that all leaders have (28)__________common;rather, virtually any person may be recognized as a leader if the person has qualities that meet the needs of that particular group.

Furthermore, although it is commonly supposed that social groups have a single leader, research suggests that there are (29)__________two different leadership roles that are held by different individuals. Instrumental leadership emphasizes the completion of tasks by a social group. Group members look to instrumental leaders to “get things done”. Expressive leadership, on the other hand, is leadership (30)__________ emphasizes the collective well-being of a social group’s members.

Question 26:

A. happen

B. show

C. emerge

D. occur

Question 27:

A. Whereas

B. Although

C. In spite

D. Despite

Question 28:

A. on    B. in    C. by    D. at

Question 29:

A. typically    B. typified    C. types    D. typical

Question 30:

A. which    B. who    C. what    D. those

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 31: Mr. Smith first met his partner in 2011.

A. Mr. Smith has known his partner since 2011.

B. Mr. Smith hasn’t known his partner before.

C. Mr. Smith hasn’t met his partner for 6 years.

D. Mr. Smith has met his partner for 6 years.

Question 32: “Congratulations, you’ve been offered the job,” Mr. Jones said.

A. Mr. Jones congratulated me on getting the job offer.

B. Mr. Jones said his congratulations because he offered me a job.

C. Mr. Jones wanted me to get the job and congratulated me.

D. Mr. Jones congratulated me for my job offer.

Question 33: I should have finished the essay last night, but I was exhausted.

A. I finished the essay last night because I was extremely bored.

B. I finished the essay last night because there was nothing else to do.

C. I couldn't finish the essay last night because I was very tired.

D. I tried to finish it last night, but the essay was too tiring.

Question 34: Her living conditions were not good. However, she studied very well.

A. She studied very well just because she lived in difficult conditions.

B. Difficult as her living conditions were, she studied very well.

C. Living in difficult conditions forced she to study very well.

D. Living in difficult conditions, she had no choice but to study well.

Question 35: Most of the people recovered quickly. They were injured in the crash.

A. The people who were injured in the crash, most of them recovered quickly.

B. Most of the people who recovered quickly were injured in the crash.

C. Most of the people recovered quickly after the crash.

D. Most of the people injured in the crash recovered quickly.

Đáp án

1D 2A 3C 4D 5B
6D 7B 8D 9D 10D
11D 12A 13A 14B 15A
16B 17C 18C 19B 20D
21D 22A 23A 24D 25B
26C 27C 28B 29A 30A
31A 32A 33C 34B 35D

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-1-tiet-tieng-anh-12-thi-diem-hoc-ki-1.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác