Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh 12 mới có đáp án (Đề 5)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

Quảng cáo

A. subscribed

B. launched

C. inspired

D. welcomed

Question 2:

A. sour

B. hour

C. pour

D. flour

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs front the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. conserve

B. achieve

C. employ

D. waver

Question 4:

A. perseverance

B. application

C. agriculture

D. dedication

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: It is (A) recommended that (B) people (C) to take regular (D) exercise.

Quảng cáo

Question 6: (A) More than ten students (B) have failed the exam, (C) that surprised (D) the class teacher.

Question 7: The world is becoming more (A) industrialized and the number of animal (B) species that have become (C) extinct (D) have increased.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: He is exhausted. He ______ around the whole afternoon trying to clean the house before the guests arrive.

A. has been running

B. has run

C. be running

D. was running

Question 9: Barack Obama is ______ President of ______ United States.

A. the/ the

B. a/ 0

C. the/ 0

D. the/ an

Question 10: John would like to specialize______computer science.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. of

B. to

C. in

D. at

Question 11: ______he arrived at the bus stop when the bus came.

A. Hardly had

B. No sooner had

C. No longer has

D. Not until had

Question 12: Many young people in rural areas don’t want to spend their lives on the farm like their ______ parents. So they leave their home villages to find well-paid jobs in the fast-growing industrial zones.

A. long-term

B. up-to-date

C. weather-beaten

D. wide-ranging

Question 13: If she had known how awful this job was going to be, she______ it.

A. would accept

B. wouldn't accept

C. wouldn’t have accepted

D. would have accepted

Question 14: John asked me ______that film the night before.

A. that I saw

B. had I seen

C. if I had seen

D. if had I seen

Question 15: Remember that things such as language, food and clothing are simply expressions of our cultural______.

A. solidarity

B. identity

C. assimilation

D. celebration

Question 16: Waste paper can be used again after being ______.

A. produced

B. recycled

C. wasted

D. preserved

Question 17: - “Your parents must be proud of your results at school". - “______”

A. Sorry to hear that

B. Thanks. It’s certainly encouraging.

C. Of course

D. I am glad you like it.

Question 18: The government is aiming ______ 50 % reduction ______ unemployment.

A. to/in

B. at/in

C. at/of

D. for/of

Question 19: No one enjoys ______ in public.

A. being made fun of

B. to be made fun of

C. making fun of

D. to make fun of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following questions.

Question 20: John was in Hanoi and wanted to send a parcel to his parents. He asked a local passerby the way to the post-office. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange.

      - John: “Can you show me the way to the nearest post office, please?”

      - Passer-by: “______”.

A. Not way, sorry.

B. Just round the corner over there.

C. Look it up in a dictionary!

D. There’s no traffic near here.

Question 21: Lora has just bought a new skirt that she likes very much. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange.

      - Jane: “You look great in that red skirt, Lora!” -Lora: “______”.

A. No, I don't think so.

B. Oh, you don't like it, do you?

C. Thanks, I bought it at Macy’s.

D. Thanks, my mum bought it.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: I’m becoming increasingly absent-minded. Last week, I locked myself out of my house twice.

A. being considerate of things.

B. remembering to do right things.

C. forgetful of one’s past

D. often forgetting things.

Question 23: Sports and festivals form an integral part of every human society.

A. informative

B. delighted

C. exciting

D. essential

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Although it’s a long day for us, we feel we are contented with what we do.

A. interested

B. dissatisfied

C. excited

D. shocked

Question 25: I can’t stand people who treat animals cruelly.

A. gently

B. cleverly

C. reasonably

D. brutally

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: However old and worn his clothes were, they look clean and of good quality.

A. His clothes looked clean and of good quality but they were old and worn.

B. His clothes, though old and worn, looked clean and of good quality.

C. He was fond of wearing such old and worn clothes because they were of good quality.

D. No matter what good quality his clothes had, they looked old and worn.

Question 27: In spite of his poverty, he led a devoted life to the revolutionary cause.

A. He could not devote his life to the revolutionary cause because of his poverty.

B. If he had not been so poor, he could have devoted his life to the revolutionary cause.

C. Poor as he was, he led a devoted life to the revolutionary cause.

D. He led a devoted life to the revolutionary cause, but he was so poor

Question 28: I thought Ỉ should not stay at home yesterday.

A. I regretted staying at home yesterday.

B. I regretted for staying at home yesterday.

C. I regret for staying at home yesterday.

D. I regret to stay at home yesterday.

Question 29: People should not throw rubbish in the park. People should not cut down the trees in the park.

A. People should either throw rubbish or cut down the trees in the park.

B. People should neither throw rubbish nor cut down the trees in the park.

C. People should either throw rubbish nor cut down the trees in the park.

D. People should neither throw rubbish or cut down the trees in the park

Question 30: Most of the classmates couldn't come. He invited them to the birthday party.

A. Most of the classmates he invited to the birthday party couldn’t come.

B. Most of the classmates he was invited to the birthday party couldn't come.

C. Most of the classmates that he invited them to the birthday party couldn't come.

D. Most of the classmates which he invited to the birthday party couldn't come.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

In Germany, it's important to be serious in a work situation. They don't mix work and play so you shouldn't make jokes (31)______ you do in the UK and USA when you first meet people. They work in a very organized way and prefer to do one thing at a time. They don't like interruptions or (32) ______changes of schedule. Punctuality is very important so you should arrive on time for appointments. At meeting, it’s important to follow the agenda and not interrupt (33) ______speaker. If you give a presentation, you should focus (34) ______ facts and technical information and the quality of your company's products. You should also prepare well, as they may ask a lot of questions. Colleagues normally use the family names, and title - for example 'Doctor' or 'Professor', so you shouldn't use first names (35) ______ a person asks you to.

Question 31:

A. while

B. as if

C. such as

D. as

Question 32:

A. sudden

B. suddenly

C. abruptly

D. promptly

Question 33:

A. other

B. others

C. another

D. the other

Question 34:

A. on

B. to

C. at

D. in

Question 35:

A. if only

B. as

C. unless

D. since

Đáp án

1C 2C 3D 4C 5C
6C 7D 8A 9A 10C
11A 12C 13C 14C 15B
16B 17B 18D 19A 20B
21C 22D 23D 24C 25A
26B 27C 28A 29B 30A
31D 32A 33D 34A 35C

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-1-tiet-tieng-anh-12-thi-diem-hoc-ki-2.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác