Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 6 Reading có đáp án

Unit 6: Future Jobs

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 6 Reading có đáp án

Bài 1. Read the passages and choose the best answer to each question.

Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to the interview. Understand the products that they produce and the services that they provide. It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common questions. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have questions. This is a great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge.

Make a great impression. The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your application or resume has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a good fit. He/she will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10-15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask questions

After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to try to time it so that the note gets there before the hiring: decision is made. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time.

Question 1. The pronoun it refers to ………….

A. the job     B. the interview     C. the interviewer     D. the preparation

Đáp án: B

Giải thích: Trước đó, câu hỏi đặt ra: Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous?

Và trả lời: Many people find that it is the hardest part. Như vậy, “it” ở đây là thay thế cho việc đi phỏng vấn (going to a job interview)

Question 2. What does the writer advise you to practice?

A. Asking and answering questions related to the job.

B. Making products that the company produces.

C. Providing services that the company serves.

D. Meeting some customers and competitors.

Đáp án: A

Giải thích: “So, practice your answers to common questions. Make a list of questions to ask, too.”

Ở đây, tác giả khuyên nên tập trả lời những câu hỏi thường gặp, và nghĩ đến một vài câu mình muốn hỏi nhà tuyển dụng.

Question 3. Which should not be shown during your interview?

A. Punctuality     B. A firm hand shaking

C. Being properly-dressed     D. Weaknesses

Đáp án: D

Giải thích: Tác giả có đề cập: “To make the best impression, dress appropriately (ăn mặc phù hợp - C), express your strength (thể hiện điểm mạnh, trái với D. điểm yếu), arrive early (đến sớm, gần với đúng giờ - punctuality)…; shake hands firmly (B)

Question 4. You can show your qualifications in the …………

A. dressing style and punctuality     B. competing with the competitors

C. resume and letter of application     D. eye contact with the interview

Đáp án: C

Thông tin: Your application or resume has already exhibited that you are qualified.

Dịch: Đơn ứng tuyển và sơ yếu lý lịch đã thể hiện được bạn đủ trình độ.

Question 5. Which is not included in the writer's advice?

A. You should not communicate with the interviewer after the interview.

B. You 'should make the best impression in the interview.

C. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview.

D. You should telephone the interviewer for any information after the interview.

Đáp án: A

Giải thích: Thông tin không có trong bài.

Bài 2. Choose the option that best completes each of the following sentences.

Computer programmer David Jones earns £35,000 a year designing new computer games, yet he cannot find a bank prepared to let him have a cheque card. Instead, he has been told to wait another two years, until he is 18.

The 16-year-old works for a small firm in Liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job. David's firm releases two new games for the expanding home computer market each month.

But David's biggest headache is what to do with his money.

Despite his salary, earned by inventing new programs within tight schedules, with bonus payments and profit-sharing, he cannot drive a car, take out a mortgage, or obtain credit cards.

He lives with his parents in their council house in Liverpool, where his father is a bus driver. His company has to pay £150 a month in taxi fares to get him the five miles to work and back every day because David cannot drive.

David got his job with the Liverpool-based company four months ago, a year after leaving school with six O-levels and working for a time in a computer shop. "I got the job because the people who run the firm knew 1 had already written some programs," he said.

"I suppose £35,000 sounds a lot but actually that's being pessimistic. I hope it will come to more than that this year." He spends some of his money on records and clothes, and gives his mother £20 a week. But most his spare time is spent working.

"Unfortunately, computing was not part of our studies at school," he said. "But 1 had been studying it in books and 'magazines for four years in my spare time. 1 knew what 1 wanted to do and never considered staying on at school. Most people in this business are fairly young, anyway."

David added: "I would like to earn a million and 1 suppose early retirement is a possibility. You never know when the market might disappear."

Question 1. Why is David different from other young people at his age?

A. He earns an extremely high salary.     B. He is not unemployed.

C. He does not go out much.     D. He lives at home with his parents.

Đáp án: A

Thông tin: "Computer programmer David Jones earns $ 35,000 a year designing new computer games, yet he can not find a bank prepared to let him have a cheque card. Instead, he has been told to wait another two years, until he is 18. The 16-year-old works for a small firm in Liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job."

Dịch: Lập trình viên máy tính David Jones kiếm được 35.000 đô la một năm khi thiết kế các trò chơi máy tính mới, nhưng ông không thể tìm thấy một ngân hàng sẵn sàng cho ông có một tấm séc. Thay vào đó, ông ấy được cho biết phải đợi thêm hai năm nữa, cho đến khi ông được 18 tuổi. Năm16 tuổi ông làm việc cho một công ty nhỏ ở Liverpool, nơi mà hầu hết những người trẻ ở độ tuổi của ông đang tìm việc làm.

Question 2. David's greatest problem is ………….

A. Making the banks treat him as an adult.     B. inventing computer games.

C. spending his salary.     D. learning to drive.

Đáp án: C

Thông tin: "But David’s biggest headache is what to do with his money. "

Dịch: Nhưng đau đầu lớn nhất của David là làm gì với tiền lương của mình.

Question 3. He was employed by the company because

A. he had worked in a computer shop.

B. he had written some computer programs.

C. he works very hard.

D. he had learn to use computers at school.

Đáp án: B

Thông tin: “ I got the job because the people who run the firm knew I had already written some programs,” he said.

Dịch: Tôi nhận công việc bởi vì những người điều hành công ty này biết tôi đã viết một số chương trình", ông nói.

Question 4. He left school after taking O-levels because

A. he did not enjoy school.

B. he wanted to work with computers and staying at school did not help him.

C. he was afraid of getting too old to start computing.

D. he wanted to earn a lot of money.

Đáp án: B

Thông tin: "“Unfortunately, computing was not part of our studies at school,” he said. “But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time. I knew what I wanted to do and never considered staying on at school."

Dịch: "Thật không may, máy tính không phải là một phần của các nghiên cứu của chúng tôi ở trường," ông nói. "Nhưng tôi đã được nghiên cứu nó trong sách và tạp chí trong bốn năm trong thời gian rảnh rỗi của tôi. Tôi biết những gì tôi muốn làm và không bao giờ nghĩ đến ở lại trường học."

Question 5. Why does David think he might retire early?

. You have to be young to write computer programs.

B. He wants to stop working when he is a millionaire.

C. He thinks computer games might not always sell so well.

D. He thinks his firm might go bankrupt.

Đáp án: C

Thông tin: David added: “I would like to earn a million and I suppose early retirement is a possibility. You never know when the market might disappear.”

Dịch: David nói thêm: "Tôi muốn kiếm được một triệu và tôi cho rằng nghỉ hưu sớm là một khả năng. Bạn không bao giờ biết khi thị trường có thể biến mất.”

Bài 3. Read the passages and choose the best answer to each question.

Last week I went to visit Atlantic College, an excellent private college in Wales. Unusually, it gives people much needed experience of life outside the classroom, as well as the opportunity to study for their exams. The students, who are aged between 16 and 18 and come from all over the word, spend the morning studying. In the afternoon they go out and do a really useful activity, such as helping on the farm, looking after people with learning difficulties, or checking for pollution in rivers.

One of the great things about Atlantic College students is that they come from many different social backgrounds and countries. As few can afford the fees of £20,000 over two years, grants are available.

A quarter of students are British, and many of those can only attend because they receive government help.

“I really admire the college for trying to encourage international understanding among young people", as Barbara Molenkamp, a student from the Netherlands, said. ''You learn to live with people and respect them, even the ones you don't like. During the summer holidays my mother couldn't believe how much less I argued with my sister."

To sum up, Atlantic College gives its students an excellent education, using methods which really seem to work.

Question 1. What is the writer trying to do in the text?

A. give an opinion about a particular student

B. give an opinion about a special type of education

C. describe the activities the students do in their free time

D. describe his own experience of education

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án B là đáp án đúng nhất. “special type of education” ở đây chính là sự giáo dục tại trường đại học Atlantic.

Question 2. What can a reader find out from this text?

A. how to become a student at Atlantic College

B. what kind of programme Atlantic College offers

C. what the British education system is like

D. how to get along better with other people

Đáp án: B

Giải thích: Các đáp án còn lại không cố trong bài viết.

Question 3. What is the writer's opinion of Atlantic College?

A. It doesn't allow students enough study time.

B. Its students are taught to like each other.

C. It doesn’t give good value for money.

D. Its way of teaching is successful.

Đáp án: D

Thông tin: To sum up, Atlantic College gives its students an excellent education, using methods which really seem to work.

Dịch: Tóm lại, Atlantic College mang đến cho sinh viên một nền giáo dục tuyệt vời, sử dụng các phương pháp có vẻ thực sự hiệu quả.

Question 4. How has Barbara changed since being at Atlantic College?

A. She knows a lot about other countries.

B. She is more confident than her sister now.

C. She finds it easier to get on with other people.

D. She prefers her new friends to her family.

Đáp án: C

Thông tin: You learn to live with people and respect them , even the ones you don't like. During the summer holidays my mother couldn't believe how much less I argued with my sister.

Dịch: Bạn học cách sống với mọi người và tôn trọng họ, ngay cả những người bạn không thích. Trong những ngày nghỉ hè, mẹ tôi không thể tin rằng tôi đã cãi nhau với em gái mình nhiều như thế nào.

Question 5. Which advertisement uses correct information about Atlantic College?

A. Study at Atlantic College Courses for 16 - 18 year olds Lessons all morning, sport in the afternoon.

B. Study at Atlantic College Courses for 16 - 18 year olds Morning lessons and afternoon activities

C. Study at Atlantic College Classes on international topics Many free places available Students of all ages welcome.

D. Study at Atlantic College Learn English in a beautiful place, Lots of weekend activities, Help with fees available

Đáp án: B

Giải thích: Các đáp án còn lại sai nên chọn B.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2002 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

unit-6-future-jobs.jsp

Các loạt bài lớp 12 khác
Khóa học 12