Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 9 có đáp án (10 đề)

Tuyển chọn 10 Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2024 chọn lọc được các Giáo viên nhiều năm kinh nghiệm biên soạn và sưu tầm từ đề thi Tiếng Anh 9 của các trường THCS. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp học sinh ôn tập và đạt kết quả cao trong các bài thi Giữa Học kì 1 môn Tiếng Anh 9.

Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 9 có đáp án (10 đề)

Xem thử

Chỉ từ 150k mua trọn bộ Đề thi Tiếng Anh 9 Giữa kì 1 bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. impressed         B. disappointed         C. wished         D. stopped

2. A. destination         B. vacation         C. question         D. inspiration

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. famous         B. workshop         C. village         D. bamboo

4. A. design         B. mention         C. prefer         D. consist

Quảng cáo

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. She wishes (A) she is (B) the most (C) beautiful girl in (D) the world.

6. Ba is very depressing (A) because his closest (B) friend is moving (C) to another (D) town.

7. Nick asked (A) Phong if (B) he has gone (C) to Nga’s birthday party the previous night (D).

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. For that artisans, making the paintings is a career ______ it supports the life of many generations of the family.

A. because of         B. although         C. so that         D. because

Quảng cáo

9. Vietnamese women today prefer modern clothes ______ Ao Dai.

A. for         B. to         C. in         D. with

10. Should all motorcyclists be __________to wear helmets?

A. interested         B. dangerous         C. impressed         D. compulsory

11. I rarely eat ice cream now but I______ it when I was a child.

A. eat         B. used to eat         C. would eat         D. will eat

12. He wondered _________to tell the news to his parents.

A. why         B. how         C. what         D. which

13. I wish my parents could put themselves in my ______

A. shoes         B. bags         C. blanket         D. heart

14. The children in my village used to go ______, even in winter. Now they all have shoes.

A. on foot         B. bare-footed         C. playing around         D. played around

Quảng cáo

15. You should take your shoes ________ when you go into the pagoda.

A. on         B. up         C. off         D. in

16. He was lazy ______ he was dismissed. Now he's out of work.

A. because         B. since         C. so         D. as

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. “Thank you very much for your help.” “______”

A. It’s quite OK.         B. That’s right.         C. I’d love to.         D. You’re welcome.

18. Phuong: “I’m taking my TOEFL test tomorrow.” - Daisy: “_________”

A. Good fortune         B. Good luck.         C. Good outcome.         D. Good success.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. The graduation is sad, because the time we studied together has come to an end.

A. succeeded         B. begun         C. finished         D. changed

20. Everyone has their own style of studying. I prefer to study by myself so I am not disturbed.

A. location         B. method         C. culture         D. network

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Fruit and vegetables grew in abundance on the island. The islanders even exported the surplus.

A. large quantity         B. small quantity         C. excess         D. sufficiency

22. At 8 o’clock the plane took off into the air and soared above the clouds.

A. decreased         B. got dressed         C. landed         D. slowed down

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Jeans are very popular with (23) _________ people all over the world. Some people say that jeans are the “uniform” of youth. But they haven’t always been popular. The story of jeans started (24) _________ two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants so the cloth made in Genoa (25) _________ “jeanos”. Accordingly, the pants were called “jeans”.

In 1850, a salesman in California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. Because they were so strong, “Levi’s pants” became (26)_________ gold miners, farmers and cowboys. Six years later, Levi began making his pants with blue cotton cloth called denim. Soon after, factory (27) _________in the US and Europe began wearing jeans. At the time, young people actually didn’t wear them very much until later on.

23. A. rich         B. old         C. young         D. poor

24. A. utmost         B. closely       C. hardly         D. almost

25. A. called         B. calls         C. was calling     D. was called

26. A. famous         B. popular       C. good         D. wonderful

27. A. workers        B. drivers       C. cowboys         D. farmers

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

It is often considered that the schoolyard is where bullies go to make other kids a miserable school life, but a new study suggests that classrooms are another popular place.

The study, presented recently at the American Public Health Association’s yearly meeting in Philadelphia, is based on the results of the research from more than 10,000 middle school students who answered questions online.

Of those researched, 43% said they’d been physically bullied within the last month. A bit more than half said they had been laughed at in an unfriendly way, and half reported being called hurtful names. About one third said groups had excluded them to hurt their feelings. 28% said their belongings had been taken or broken; 21% said someone had threatened to hurt them. According to the results, two-thirds of the students said they had been bullied in more than one way over the previous month.

The study authors mentioned that 8% of the students who answered said they had missed school at least once during the school year because of fear of being bullied, 25% said they had taken other actions, such as missing recess, not going to the bathroom or lunch, missing classes, or staying away from some area of the school to escape from experiencing a bully. Bullies did too much to the school life.

28. Bullies can happen in the following places EXCEPT_________.

A. schoolyards         B. classrooms         C. bathrooms         D. teachers’ offices

29. The underlined phrase “laughed at” in the passage is closest in meaning to_________.

A. made fun of         B. smiled nicely         C. shouted at         D. looked after well

30. Which of the following might some students do to protect themselves from bullies?

A. They miss school.                                             B. They call their parents for help.

C. They try to hurt others.                                       D. They break others’ belongings

31. How does the writer feel about bullies at school?

A. Excited                 B. Disappointed                 C. Worried                 D. Puzzled

32. Which of the following is probably the best title for the passage?

A. Bad School Life          B. Bullies at school          C. Fear at school          D. School problems

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

33. I have never read such a romantic story.

=> This is the ____________________________________________

34.The boy is sorry he doesn’t have his teacher’s address.

=> The boy wishes________________________________________

35. “ Will you spend your vacation in Ha Long next year?”, Liz said to us.

=> Liz asked ____________________________________________

36.They believe that the robbers got into the bank through the roof.

=> The robbers___________________________________________

Combine the sentences into a new one using the given words in brackets. Do NOT change the given words in any ways.

37. I want to have more books. I work part-time to earn extra money. (because)

________________________________________________________

38. She was very tired. She could not stand up. (so….that)

________________________________________________________

39. I think it’s supposed to rain today. You should bring your umbrella with you. (so)

________________________________________________________

40. When I was a child. We lived in Bristol. (used)

________________________________________________________


ĐÁP ÁN

1B

2C

3D

4B

5B

6A

7C

8D

9B

10D

11B

12B

13A

14B

15C

16C

17D

18B

19C

20B

21B

22C

23C

24D

25D

26B

27A

28D

29A

30A

31C

32B

33. This is the most romantic story I have ever read.

34. The boy wishes he had his teacher’s address.

35. Liz asked us if/whether we would spend our vacation in Ha Long the following year.

36. The robbers are believed to have got into the bank through the roof.

37. Because I want to have more books, I work part-time to earn extra money.

38. She was so tired that she could not stand up.

39. I think it’s supposed to rain today, so you should bring your umbrella with you.

40. We used to live in Bristol.

 


Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 9 có đáp án (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

Choose the word in each group that has the underlined, italic part pronounced differently from the rest.

1. A. but                   B. put                  C. sugar                  D. push

2. A. thin                  B. those                C. thirsty                D. three

3. A. subject               B. study                C. tunic                  D. much

4. A. designed              B. embroidered          C. learned                D. finished

Choose the best answer to complete these following sentences.

1 ………………………… Kuala Lumpur, Ha Noi is a busy modern city.

A. As                 B. Such as                 C. Like                 D. With

2. I wish I ………………………… his name and his phone number.

A. have known         B. knowing         C. know         D. knew

3. Last year we ………………… Ha Noi, Ho Chi Minh City and Ha Long Bay.

A. visiting         B. visited         C. will visit         D. to visit

4. Malaysia ………………………… into two regions.

A. divided                 B. was divided                 C. is divided                 D. dividing

5. I ………………………… this movie 5 years ago.

A. see                   B. have seen                   C. saw                   D. seeing

6. She has taught English here ………………………… 10 years.

A. in                   B. since                   C. at                   D. for

7. We used to …………… badminton in the afternoon when we were in the countryside.

A. play                   B. plays                   C. playing                   D. played

8. Rice is ………………………… in Asian countries.

A. grown                   B. grow                   C. grew                   D. to grow

Read the passage then answer the questions

Ba and his friends often go away for the weekend. Last weekend, they had a picnic to Huong Pagoda. They had to at wait at Ben Duc for a long time. They took a boat and it would reach the place in one hour. Then they had to walk up the mountain. Ba and his friends were tired, so they rested until 5 p.m. They started to go home after having a short rest at Yen Spring. Ba hurt his foot while he was climbing down the boat. Liz took a lot of photos during the visit to Huong Pagoda.

1. Do Ba and his friends often go on a picnic on the weekends?

………………………………………………………………………………………

2. What did they have to do at Ben Duc?

……………………………………………………………………………………

3. Where did they start to go after having a short rest ?

 ……………………………………………………………………………………

4. Did Liz take a lot of photos?

 ……………………………………………………………………………………

Rewrite sentences

1. Nga doesn’t have many friends in Ha Noi.

Nga wishes……….....…………..………….....................….……………………

2. She isn’t here.                    

She wishes ……….....…………..…………....................….……………….……

3. Christopher discovered America in 1492

America………………………………………….………………………………

4. Workers repair the roof of my school. 

The roof………………………………………….………………………………


ĐÁP ÁN

Choose the word in each group that has the underlined, italic part pronounced differently from the rest.

1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 

Choose the best answer.

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - C; 5 - C; 6 - D; 7 - A; 8 - A; 

Read the passage then answer the questions

1 - Yes, they do. 

2 - They had to at wait.

3 - They started to go home.

4 - Yes, she did.

Rewrite sentences

1 - Nga wishes she had many friends in Ha Noi. 

2 - She wish she weere here. 

3 - America was discovered by Christopher in 1492.

4 - The roof of my school is repaired by workers.


Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 9 có đáp án (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 3)

Choose the best answer to complete the sentences.

1. Thu and Lan …………. Pen pals for over 5 years.     

A. were                  B. are                  C. haven’t                  D. have been

2. The students used  …………. football in that stadium, but now they don’t.          

A. Played                  B. Play                  C. Playing                  D. to play

3. Would you like …………. and visit my country?      

A. Came                  B. Come                  C. to come                  D. coming

4. He wishes he ……………. around the world. 

A. Can travel           B. could travel           C. travels           D. Traveling

5. They wish they ……….. a new house. 

A. have           B. has           C. to have           D. had

6. You must learn English at school. It’s a…………..….. subject.                  

A. Primary           B. compulsory           C. National           D. second

7. I was …………. by the friendliness of the people and the beautiful sights.           

A. interested B. impressed C. comprised D. corresponded

8. Ringgit is the unit of ……………. in Malaysia.         

A. money B. lesson C.currency D.language

Read the passage carefully and answer the question

Canada is the world’s second largest country. The area is 9,970,610 sq.km. The capital is Ottawa, and the largest city is Toronto. The population of Canada is 31,592,805. About one-third of the people are of British origin. One-fourth are of French origin. The official languages are English and French. The United States accounts for about four-fifths of Canada’s exports and supplies more than two-thirds of its imports.

1. Is Canada the largest country in the world?

………………………………………………………………………………….

2. Which city is the largest city in Canada?

………………………………………………………………………………….

3. What is the population of Canada?

………………………………………………………………………………….

4. What languages are officially  spoken in Canada?

………………………………………………………………………………….

5. What is the capital of Canada?

………………………………………………………………………………….

Complete the sentences. 

1. I / arrive / Ha Noi Train station / 2 p.m / last Monday.          

………………………………………………………………………………….

2. I / already / visit / lot / famous / places / Ha Noi.

………………………………………………………………………………….

3. I / really / impress / beauty of the city / by / friendliness /  people..          

………………………………………………………………………………….

4. I / return / home / next Friday.   

………………………………………………………………………………….

Give the correct forms of the words in brackets 

1. ………………….., The ao dai was frequently worn by both men and women.  (tradition).

2. The ao dai is now both traditional and ……………………. (fashion).

3. Some designers have ………………….the ao dai by printing lines of poetry on the ao dai. (modern)

4. Liverpool is an ……………………city, north of England. (industry)

Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first sentence. 

1. I don’t have a car. 

 - I wish   ………………………………………….

 2. We started learning English 3 years ago.         

- We ……………………………………………………

 3. My father smoked cigarettes 5 years ago, but now he doesn’t smoke any more.  

- My father used ………………………………………………………

 4. My mother tidies the living room everyday.   

- The living room………………………………………………………..

Put the verbs in brackets in the correct tenses or forms. 

1. Minh ( not find ) ………………………………….his pen yet.

2. My house ( rebuild) ………………………………..….next month.


ĐÁP ÁN

Choose the best answer to complete the sentences.

1 - D; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - D; 6 - B; 7 - B; 8 - C; 

Read the passage carefully and answer the question

1 - No, it isn’t.

2 - Toronto.

3 - 31,592,805

4 - English and French.

5 - Ottawa

Complete the sentences

1.  I   arrived at Ha Noi Train station at 2 p.m last Monday.

2. I am really impressed by the beauty of the city and by the freindliness of its people.

3. I will return home next Friday.

Give the correct forms of the words in brackets 

1 - traditonally; 2 - fashionable; 3 - modernized; 4 - industrial; 

Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first sentence

1. I wish I had a car

2. We have learnt English for three years

3. My father used to smoke 5 years ago

4. The living room is tidied by my mother everyday

Put the verbs in brackets in the correct tenses or forms. 

1 - has not found; 2 - will be rebuilt


Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)

Circle the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. teacher            B. brochure            C. beach            D. much

2. A. prefer             B. prepare             C. edge             D. delete

Circle the word whose stress is placed differently from the others

3. A. minimize            B. remember          C. deposit             D. immediate

4. A. jungle             B. royal             C. snorkel             D. marine

Choose the best option by circling A, B, C or D to complete each sentence 

5. Vietnam is a (an)......................country.

A. exporting-coffee        B. coffee-export       C. export-coffee       D. coffee-exporting

6. When the …………….came, they carried her out to it.

A. ambulance        B. victim        C. doctor        D. wound

7. The boy fell………….his bike and had an injured knee.

A. of                 B. off                 C. out                 D. into

8. He is working very hard……………get good grades.

A. so as                 B. in order not                 C. in order to                 D. so as not to

9. Linh is a (an) …………..She works in a flower shop in Tay Ninh Town.

A. engineer                B. nurse                C. florist                D. teacher

10. “Would you mind if I smoked?” – “I’d rather you ……….”.

A. didn’t                B. don’t                C. shouldn’t                D. mustn’t

11. You must come………….my house for dinner on the weekend.

A. in                B. over                C. into                D. on

12. Oh, no! I’m ……………making the same mistakes

A. usually                B. often                C. always                D. all time

Supply the correct forms or tenses of the words in brackets

13. We are having a (wonder)……………time in China, the weather is (cloud) …………. and humid.

14. While Lan (read)…………………the newspaper, the phone (ring)………………….

Read the passage carefully and do the tasks below:

Tokyo, which is the capital of Japan, is one of the three largest cities in the world. In the twelfth century, Japan's capital was an island city named Kyoto. Six hundred years later, many people from Kyoto moved to a city called Eyed. They renamed it Tokyo and made this city the capital of Japan.

Today, Tokyo is a busy place. It is a center of business and education. It is also a religious center. In addition, the famous Imperial Hotel was built in 1920 by an American, Frank Lloyd Wright; and many shops, stores, theaters and eating places can be found in this capital. In downtown Tokyo, many large, new buildings made of concrete and steel may be seen. Some of these were built after the earthquake of 1923. Others were built after World War II.

A. Decide whether these statements are True (T) or False (F)? 

________ 15. Kyoto is an island city.

________ 16. In 20th century, Kyoto was the capital of Japan .

________ 17. Japanese people renamed Kyoto to Tokyo.

________ 18. There was an earthquake in Japan in 1923.

B. Answer the questions 

19. Which city used to be the capital of Japan in the twelfth century ?

……………………………………………………………………………………….

20. What did Tokyo use to be called?.

……………………………………………………………………………………….

21. Who designed the Imperial Hotel ?

………………………………………………………………………………………..

22. What were many large, modern buildings in Tokyo made of ?

 ………………………………………………………………………………………

Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one

23. We were very tired after the trip. We had to attend the meeting. (Even though)

We __________________________________________________

24. This house is much bigger than that one. (big)

That _________________________________________________

25. I can not eat this kind of food because it has bad smell. (because of)

I can not_______________________________________________

26. Ms. Lam does exercise every morning to keep fit and healthy. (in order that)

Ms. Lam_________________________________________________

27. I have never read any stories as interesting as this one. (ever)

This is_______________________________________________

28. We are really expecting to see you again with pleasure. (look forward to)

We _____________________________________________

29. The teacher said that nobody in the class is more talkative than I am. (most)

The teacher said that I’m___________________________

30. They have to try harder so that they can pass the final examination. (so as to)

________________________________________

Rearrange the words in their correct orders to make meaningful sentences 

31. delighted / letter / our / receive / we / grandmother’s / are / to / . /

………………….………………………………………………………..

32. playing / the / is / marbles / boy / Nam /./

……………………………………………………………………………..

Give the correct form of the words

33. Many tourists like the ___________features of Viet Nam. (nature)

34. There are ________types made of silk such as cloth, ties, dress.... (vary)

35. What are the greatest ___________in Sydney? (attract)

36. Lan couldn’t go to school yesterday because of her_______. (sick)

37. A person who made the crafts ___________called an artisan. (skill)


ĐÁP ÁN

Circle the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1 - B; 2 - C;

Circle the word whose stress is placed differently from the others

3 - A; 4 - D; 

Choose the best option by circling A, B, C or D to complete each sentence

5 - D; 6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - C; 10 - A; 11 - B; 12 - C; 

Supply the correct forms or tenses of the words in brackets 

13. wonderful; cloudy

14. was reading; rang

Read the passage carefully and do the tasks below:

Decide whether these statements are True (T ) or False (F)

15 - T; 16 - F; 17 - F; 18 - T;

Answer the questions 

19. Kyoto city used to be the capital of Japan in the twelfth century.

20. Tokyo used to be called Eyed.

21. Frank Lloyd Wright designed the Imperial Hotel.

22. Many large, modern buildings in Tokyo were made of concrete and steel.

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

23 - We had to attend the meeting even though we were tired after the trip.

24 - That house is not big as this one.

25 - I can not eat this kind of food because of its bad smell.

26 - Ms. Lam does exercise every morning in order that she keeps fit and healthy.

27 - This is the most interesting stories I have ever read.

28 - We are looking forward to seeing you again.

29 - The teacher said that I'm the most talkative (student) in my class.

30 - They have to try harder in order to pass the final examination.

Give the correct form of the words

33 - natural;

34 - various;

35 - attractions;

36 - sickness;

37 – skillfully


..........................

..........................

..........................

Tải xuống để xem đề thi Tiếng Anh 9 Giữa học kì 1 năm học 2023 - 2024 đầy đủ!

Xem thử

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH ĐỀ THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 9

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi dành cho giáo viên và sách dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề thi các môn học lớp 9 năm học 2023-2024 học kì 1 và học kì 2 được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề thi mới Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi lớp 9.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Tài liệu giáo viên