Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 1 Reading có đáp án

Unit 1: The Generation Gap

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 1 Reading có đáp án

Bài 1. Choose the best anwers for the following questions.

Quảng cáo

The generation gap, which refers to a broad difference between one generation and another, especially between young people and their parents, usually leads to numerous conflicts. Such family conflicts can seriously threaten the relationship between parents and children at times.

It goes without saying that, however old their children are, parents still regard them as small kids and keep in mind that their offspring are too young to protect themselves cautiously or have wise choices. Therefore, they tend to make a great attempt to help their children to discover the outside world. Nevertheless, they forget that as children grow up, they want to be more independent and develop their own identity by creating their own opinions, thoughts, styles and values about life.

One common issue that drives conflicts is the clothes of teenagers. While teens are keen on wearing fashionable clothes which try to catch up with the youth trends, parents who value traditional clothes believe that those kinds of attire violate the rules and the norms of the society. It becomes worse when the expensive brand name clothes teens choose seem to be beyond the financial capacity of parents.

Another reason contributing to conflicts is the interest in choosing a career path or education between parents and teenagers. Young people are told that they have the world at their feet and that dazzling future opportunities are just waiting for them to seize. However, their parents try to impose their choices of university or career on them regardless of their children's preference.

Indeed, conflicts between parents and children are the everlasting family phenomena. It seems that the best way to solve the matter is open communication to create mutual trust and understanding.

Question 1: Why do most parents still treat their teenage children like small kids?

A. Because children usually make mistakes

B. Because they think that children are too young to live independently.

C. Because they think that children can't protect themselves well.

Quảng cáo
2004 - Toán Lý Hóa
2004 - Toán Lý Hóa

Đáp án: C

Thông tin: ……. parents still regard them as small kids and keep in mind that their offspring are too young to protect themselves cautiously or have wise choices.

Dịch: ….cha mẹ vẫn coi chúng như những đứa trẻ nhỏ và hãy nhớ rằng con cái của chúng còn quá nhỏ để tự bảo vệ mình một cách thận trọng hoặc có những lựa chọn sáng suốt.

Question 2: The word “offspring” in the second paragraph refers to________.

A. parents     B. children     C. mind

Đáp án: B

Offspring = children (con cái)

Question 3: What do parents usually do to help their children as they are young?

A. They prepare everything for their children.

B. They take care of their children carefully.

C. They encourage their children to explore the outside world.

Đáp án: C

Thông tin: Therefore, they tend to make a great attempt to help their children to discover the outside world.

Dịch: Do đó, họ có xu hướng thực hiện một nỗ lực lớn để giúp con cái họ khám phá thế giới bên ngoài.

Question 4: Which kinds of clothes do teenagers want to wear?

A. latest fashionable clothes

B. casual clothes

C. shiny trousers and tight tops

Đáp án: A

Thông tin: While teens are keen on wearing fashionable clothes which try to catch up with the youth trends …..

Dịch: Trong khi thanh thiếu niên thích mặc quần áo thời trang, cố gắng bắt kịp xu hướng của giới trẻ ……

Quảng cáo

Question 5: According to the passage, what are parents' viewpoints about the teenagers' clothes?

A. Teenagers' clothes get the latest teen fashion trends.

B. Teenagers' clothes are too short and ripped.

C. Teenagers' clothes are contrary to the accepted standards and values of the society

Đáp án: C

Thông tin: …. parents who value traditional clothes believe that those kinds of attire violate the rules and the norms of the society.

Dịch: …. cha mẹ, người coi trọng trang phục truyền thống tin rằng những loại trang phục đó vi phạm các quy tắc và chuẩn mực của xã hội.

Question 6: Why do teenagers want to choose their university or career?

A. They want to explore the world on their own.

B. They want to decide their future by themselves.

C. Both A and B are correct.

Đáp án: C

Thông tin nằm ở đoạn 2.

Question 7: The word “seize” in the fourth paragraph is closest in meaning to________.

A. catch     B. choose     C. find

Đáp án: A

Aeize = catch (nắm bắt)

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

In American, although most men still do less housework than their wives, that gap has been halved since the 1960s. Today, 41 per cent of couples say they share childcare equally, compared with 25 percent in 1985. Men's greater involvement at home is good for their relationships with their spouses, and also good for their children. Hands-on fathers make better parents than men who let their wives do all the nurturing and childcare. They raise sons who are more expressive and daughters who are more likely to do well in school - especially in math and science.

In 1900, life expectancy in the United States was 47 years, and only four per cent of the population was 65 or older. Today, life expectancy is 76 years, and by 2025, it is estimated about 20 per cent of the U.S. population will be 65 or older. For the first time, a generation of adults must plan for the needs of both their parents and their children. Most Americans are responding with remarkable grace. One in four households gives the equivalent of a full day a week or more in unpaid care to an aging relative, and more than half say they expect to do so in the next 10 years. Older people are less likely to be impoverished or incapacitated by illness than in the past, and have more opportunity to develop a relationship with their grandchildren.

Even some of the choices that worry people the most are turning out to be manageable. Divorce rates are likely to remain high, and in many cases marital breakdown causes serious problems for both adults and kids. Yet when parents minimize conflict, family bonds can be maintained. And many families are doing this. More non-custodial parents are staying in touch with their children. Child-support receipts are rising. A lower proportion of children from divorced families are exhibiting problems than in earlier decades. And stepfamilies are learning to maximize children's access to supportive adults rather than cutting them off from one side of the family.

Question 1: Which of the following can be the most suitable heading for paragraph 1?

A. Men's involvement at home

B. Benefits of men's involvement at home

C. Drawbacks of men's involvement at home

D. Children studying math and science

Đáp án: B

Đoạn 1 nói về những lợi ích của sự tham gia của nam giới tại nhà.

Question 2: Nowadays, ____ of men help take care of children.

A. 50%     B. 41%     C. 25%     D. 20%

Đáp án: B

Thông tin: Today, 41 per cent of couples say they share childcare equally, compared with 25 percent in 1985.

Dịch: Ngày nay, 41% các cặp vợ chồng nói rằng họ chia sẻ việc chăm sóc con như nhau, so với 25% vào năm 1985.

Question 3: According to the writer, old people in the USA ____.

A. are experiencing a shorter life expectancy

B. receive less care from their children than they used to

C. have better relationships with their children and grandchildren

D. may live in worst living conditions

Đáp án: C

Thông tin: Men's greater involvement at home is good for their relationships with their spouses, and also good for their children.

Dịch: Sự tham gia của nam giới nhiều hơn ở nhà là tốt cho mối quan hệ của họ với vợ hoặc chồng và cũng tốt cho con cái của họ

Question 4: Which of the following is NOT true about divorce rates in the USA?

A. They will still be high.

B. They can cause problems for both parents and children.

C. More problems are caused by children from divorced families.

D. Children are encouraged to meet their separate parents.

Đáp án: C

Thông tin không đề cập trong bài.

Question 5: The word "equivalent” in paragraph 2 is closest in meaning to ____.

A. comparable    B. opposed    C. dissimilar     D . constrasting

Đáp án: A

Equivalent = comparable (tương đương)

Question 6: The word "manageable” in paragraph 3 is closest in meaning to ____.

A. difficult     B. challenging

C. demanding     D. easy

Đáp án: D

Manageable (có thể quản lý) = easy (dễ dàng)

Question 7: The word “this” in the paragraph 3 refers to ____.

A. getting divorced     B. minimizing conflict

C. causing problems to kids     D. maintaining bonds

Đáp án: B

Thông tin: Yet when parents minimize conflict, family bonds can be maintained. And many families are doing this.

Dịch: Tuy nhiên, khi cha mẹ giảm thiểu xung đột, trái phiếu gia đình có thể được duy trì. Và nhiều gia đình đang làm điều này.

Như vậy, “this’ thay thế cho “minimizing conflict”

Question 8: According to the writer, the future of American family life can be ____.

A. positive     B. negative

C. unchanged     D. unpredictable

Đáp án: A

Tác giả có thái độ khả quan, tích cực về tương lai cuộc sống ở Mỹ.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký học thử khóa học bởi các thầy cô giỏi bằng cách inbox page - CHỈ TỪ 99K tại Học cùng VietJack

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-1-the-generation-gap.jsp

2004 - Toán Lý Hóa