Bài tập Tiếng Anh 12 mới Unit 6 Reading có đáp án

UNIT 6: Endangered species

Bài tập Tiếng Anh 12 mới Unit 6 Reading có đáp án

Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

   In 1981, the Association of Zoos and Aquariums (AZA) created a Species Survival Plan (SSP) in order to help preserve specific endangered and threatened species through captive breeding. With over 450 SSP Plans, there are a number of endangered species that are covered by the AZA with plans to cover population management goals and recommendations for breeding for a diverse and healthy population, created by Taxon Advisory Groups. These programs are commonly created as a last resort effort. SSP Programs regularly participate in species recovery, veterinary care for wildlife disease outbreaks, and a number of other wildlife conservation efforts. The AZA's Species Survival Plan also has breeding and transfer programs, both within and outside of AZA - certified zoos and aquariums. Some animals that are part of SSP programs are giant pandas, lowland gorillas, and California condors.

   Some animals that are part of SSP programs are giant pandas, lowland gorillas, and California condors.

Question 1: The Association of Zoos and Aquariums (AZA) created a Species Survival Plan in 1988

A. True                    B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “In 1981, the Association of Zoos and Aquariums (AZA) created a Species Survival Plan”.

Dịch nghĩa: Năm 1981, Hiệp hội các Sở thú và Thủy cung (AZA) đã tạo ra một Kế hoạch Sinh tồn Loài

Question 2: With over 450 SSP Plans, there are a number of endangered species that are covered by the AZA with plans to cover population management goals and recommendations for breeding for a diverse and healthy population

A. True                    B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “With over 450 SSP Plans, there are a number of endangered species that are covered by the AZA with plans to cover population management goals and recommendations for breeding for a diverse and healthy population’’

Dịch nghĩa: Với hơn 450 kế hoạch SSP, có một số loài có nguy cơ tuyệt chủng được AZA bao phủ với các kế hoạch bao gồm các mục tiêu và khuyến nghị quản lý dân số

Question 3: These programs created by Taxon Advisory Groups.

A. True                    B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “, created by Taxon Advisory Groups. These programs are commonly created as a last resort effort.”.

Dịch nghĩa: được tạo bởi Nhóm tư vấn Taxon. Các chương trình này thường được tạo ra như là một nỗ lực cuối cùng

Question 4: SSP Programs never participate in species recovery

A. True                    B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “SSP Programs regularly participate in species recovery”.

Dịch nghĩa: Các chương trình SSP thường xuyên tham gia phục hồi loài.

Question 5: A part of SSP programs are giant pandas, lowland gorillas, and California condors.

A. True                    B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Some animals that are part of SSP programs are giant pandas, lowland gorillas, and California condors.’’

Dịch nghĩa: Một số động vật là một phần của chương trình SSP là gấu trúc khổng lồ, khỉ đột vùng thấp và dây dẫn California.

Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

   In 1973, when the tiger appeared to (6)______ facing extinction, the World Wide Fund for Nature and (7) _____Indian Government agreed to set up “Operation Tiger”- a campaign (8) ______ save this threatened creature. They started by creating nine special parks so that tigers could live in safety. The first was at Ranthambhore, a region (9) _____ was quickly turning into a desert as too much of the grass was being eaten by the local people’s cattle. At the time there (10) ______ just fourteen tigers left there. The government had to clear twelve small villages, which mean moving nearly 1,000 people and 10,000 cattle so the land could be handed back to nature.

Question 6: A. are          B. be          C. is          D. was

Đáp án: B

Giải thích: Appear to do

Dịch nghĩa: Vào năm 1973, khi con hổ xuất hiện đang đối mặt với sự tuyệt chủng,

Question 7: A. the          B. X           C. an          D. a

Đáp án: A

Giải thích: Đã xác định nên dùng the

Dịch nghĩa: Quỹ Thiên nhiên Thế giới và Chính phủ Ấn Độ đã đồng ý thiết lập Chiến dịch Tiger Hổ

Question 8: A. so          B. so that          C. because of          D. to

Đáp án: D

Giải thích: to do something: Để làm gì

Dịch nghĩa: Một chiến dịch để cứu sinh vật bị đe dọa.

Question 9: A. whom          B. who          C. which          D. what

Đáp án: C

Giải thích: Trước đó là vật/ địa điểm nên sử dụng which

Dịch nghĩa: Một vùng nơi mà đã nhanh chóng biến thành sa mạc bởi vì quá nhiều cỏ đã bị người dân địa phương ăn thịt bò.

Question 10: A. are          B. was          C. is          D. were

Đáp án: D

Giải thích: Diễn ra trong quá khứ và sau đó tigers số nhiều nên dùng were

Dịch nghĩa: Vào thời điểm đó, chỉ còn mười bốn con hổ ở đó.

Choose the letter A, B, C or D to answer these following questions

   Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’s history called the Mesozoic Era, which is also known as the Age of Reptiles. The first dinosaurs appeared more than 200 million years ago. For many millions of years, they dominated the land with their huge size and strength. Then about 65 million years ago, they died out rather suddenly, never to re-emerge. The word “dinosauras” comes from two Greek words meaning “terrible lizard”. Dinosaurs were not lizards, but their appearance could be truly terrifying. The biggest ones weighed more than ten times as much as a mature elephant and nearly equalled the size of most modern-day whales. The famous kinds of dinosaurs, including the brontosaur and tyrannosaurus rex, reached 80 to 90 feet in length. Not all dinosaurs were giant, however, some were actually not larger than a chicken. Scientists still do not know what caused dinosaurs to disappear. One theory involves a change of the earth’s climate. It is believed that temperatures dropped significantly towards the end of the Cretaceous protection, it is possible that the climate became too chilly for dinosaurs. In contrast, other species having protection, such as the mammals and birds, were able to survive.

Question 11: What is the best title for this passage?

A. The History of Earth

B. The Metabolism of Dinosaurs

C. Earth's Largest Reptiles

D. The Domination of the

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “The first dinosaurs appeared more than 200 million years ago. For many millions of years, they dominated the land with their huge size and strength.”.

Dịch nghĩa: Những con khủng long đầu tiên xuất hiện hơn 200 triệu năm trước. Trong nhiều triệu năm, chúng thống trị vùng đất với kích thước và sức mạnh khổng lồ.

Question 12: It can be inferred from the passage that the Age of Reptiles lasted about_____.

A. 200 million years          B. 135 million years

C. 80 million years          D. 65 million years

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “The first dinosaurs appeared more than 200 million years ago. For many millions of years, they dominated the land with their huge size and strength. Then about 65 million years ago, they died out rather suddenly, never to re-emerge”.

Dịch nghĩa: Những con khủng long đầu tiên xuất hiện hơn 200 triệu năm trước. Trong nhiều triệu năm, chúng thống trị vùng đất với kích thước và sức mạnh khổng lồ. Sau đó khoảng 65 triệu năm trước, chúng chết đột ngột, không bao giờ xuất hiện trở lại.

Question 13: The author uses the phrase "never to re-emerge" to indicate that the dinosaurs_____.

A. went into hiding           B. lost their way

C. became extinct           D. never died out

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “re-emerge: xuất hiện trở lại = became extinct : tuyệt chủng”.

Question 14: According to the passage, what is true about the size of dinosaurs?

A. It was rather uniform.

B. It guaranteed their survival.

C. It made them the largest creatures ever on earth.

D. It varied quite greatly

Đáp án: D

Giải thích: Dựa vào câu: “The famous kinds of dinosaurs, including the brontosaur and tyrannosaurus rex, reached 80 to 90 feet in length. Not all dinosaurs were giants; however, some were actually not larger than a chicken.”.

Dịch nghĩa: Các loại khủng long nổi tiếng, bao gồm brontisaur và tyrannosaurus rex, đạt chiều dài 80 đến 90 feet. Không phải tất cả khủng long đều khổng lồ, tuy nhiên, một số thực sự không lớn hơn một con gà.

Question 15: Paragraph C most likely discusses_____.

A. other changes in the climate

B. another theory about the disappearance of dinosaurs

C. the ability of mammals to survive

D. the protection of other species

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “Scientists still do not know what caused dinosaurs to disappear. One theory involves …”.

Dịch nghĩa: Các nhà khoa học vẫn chưa biết điều gì đã khiến khủng long biến mất. Một lý thuyết liên quan đến giáo dục

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2002 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 99K tại khoahoc.vietjack.com

unit-6-endangered-species.jsp

Các loạt bài lớp 12 khác
Khóa học 12