Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 1 Reading có đáp án

Unit 1: Home Life

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 1 Reading có đáp án

Bài 1. Read the following passage and then choose the best answer.

This is a picture of Tom’s family. He is my pen pal. He lives in a lovely old town in England. There are six people in his family: his parents, his aunt, his uncle, his brother and Tom. They live happily together.

Tom’s family lives in a nice house in the town. His house is near a park and next to a bookstore. There are seven rooms, a garage and a beautiful garden in the house. The seven rooms include three bedrooms, two bathrooms, one living room, and a large kitchen. Tom and his brother share a bedroom and they don’t really like it. The house was built in 1999 but it is still new and fashionable. The garden is so beautiful with many kinds of flowers. Tom loves the garden so much.

People in Tom’s family have different jobs. His father is fifty and he is a teacher. He teaches in a secondary school in the town. His mother is forty-eight and she is a housewife. She takes care of all the people in the house. She grows vegetables in the garden and usually prepares wonderful meals. His brother, Peter is a pilot. He flies a plane in the sky. He is very handsome. His aunt is a nurse. She helps doctors take care of sick people in the hospital. His uncle is a journalist. He writes articles for a local newspaper. Tom is a student and he wants to be a doctor in the future. I will go to England to see him again next summer vacation.

Question 1. What is the most suitable title for this passage?

A. Tom’s family     B. Tom’s parents

C. Tom’s pen pal     D. The writer’s family

Đáp án: A

Giải thích: Bài đọc nói về gia đình của Tôm.

Question 2. What is TRUE about Tom?

A. He lives in an old town.     B. He is the writer’s pen pal.

C. He’s a doctor.     D. His family has five members.

Đáp án: B

Thông tin: This is a picture of Tom’s family. He is my pen pal.

Dịch: Đây là hình ảnh của gia đình Tom sườn. Anh ấy là bạn thân của tôi.

Question 3. Where is Tom’s house?

A. It’s 2 kilometers from the town.

B. It’s in the country.

C. It’s close to a park.

D. It’s near a bookstore.

Đáp án: D

Thông tin: His house is near a park and next to a bookstore.

Dịch: Nhà anh ấy ở gần một công viên và cạnh một hiệu sách.

Question 4. What is TRUE about Tom’s house?

A. It has three bedrooms, two bathrooms and two kitchen.

B. It has three bedrooms, two bathrooms, one kitchen and a living room.

C. It has three bedrooms, one bathroom, one living room, and a kitchen.

D. It has a garage.

Đáp án: D

Thông tin: There are seven rooms, a garage and a beautiful garden in the house. The seven rooms include three bedrooms, two bathrooms, one living room, and a large kitchen.

Dịch: Có bảy phòng, một nhà để xe và một khu vườn xinh đẹp trong nhà. Bảy phòng gồm ba phòng ngủ, hai phòng tắm, một phòng khách và một nhà bếp lớn.

Question 5. The word “fashionable” in the second paragraph has the similar meaning with the word “…”.

A. modish     B. unstylish     C. dated     D. up-to-date

Đáp án: D

Giải thích: Fashionable = up-to-date (hợp thời)

Question 6. What does Tom’s brother do?

A. pilot     B. teacher     C. engineer     D. doctor

Đáp án: A

Thông tin: His brother, Peter is a pilot.

Dịch: Anh trai của anh ấy, Peter là một phi công.

Bài 2. Read the passage and choose the correct answer.

Hi, my name is Anna. This is the photo of my family. There are six people in my family: my grandmother, my grandfather, my mother, my father, my elder brother and me. These are my grandparents. They are old and retired. They love gardening and doing morning exercise. This is my father. He is forty-one and he is a doctor. He works in a big hospital. This is my mother. She is thirty-eight. She is an Art teacher. She teaches in a secondary school. This is my elder brother. His name is Jack. He is sixteen and he is a high school student. I'm ten and I'm the youngest in my family. Our family lives in a house on Nguyen Hue Street. The house is a little small but it's lovely. There is a living room, two bedrooms, a bathroom and a kitchen. However, the thing I love most is that the house also has a big garden and a large pond behind it. These are the places where my family likes to relax or fish on weekends.

Question 1. How many people are there in Anna's family?

A. Six     B. Seven     C. Eight

Đáp án: A

Thông tin: There are six people in my family: my grandmother, my grandfather, my mother, my father, my elder brother and me.

Dịch: Gia đình tôi có sáu người: bà tôi, ông tôi, mẹ tôi, bố tôi, anh trai tôi và tôi.

Question 2. Who are retired?

A. Anna's parents.     B. Anna's brother.     C Anna's grandparents.

Đáp án: C

Thông tin: These are my grandparents. They are old and retired.

Dịch: Đây là ông bà của tôi. Họ đã già và đã nghỉ hưu.

Question 3. How old are Anna's parents?

A. Her mother is 40 and father is 41.

B. Her mother is 38 and father is 41.

C. Her father is 38 and mother is 41.

Đáp án: B

Thông tin: This is my father. He is forty-one and he is a doctor. He works in a big hospital. This is my mother. She is thirty-eight.

Dịch: Đây là bố tôi. Ông bốn mươi mốt tuổi và ông là một bác sĩ. Anh ấy làm việc trong một bệnh viện lớn. Đây là mẹ của tôi. Cô ấy ba mươi tám tuổi.

Question 4. Where does Anna's father work?

A. In a big school     B. In a big hospital     C. In a secondary school

Đáp án: B

Thông tin: He works in a big hospital.

Dịch: Anh ấy làm việc trong một bệnh viện lớn.

Question 5. Is Anna's elder brother a student in a secondary school?

A. Yes, he is.     B. No, he isn't.     C. No information

Đáp án: B

Thông tin: He is sixteen and he is a high school student.

Dịch: Anh ấy mười sáu tuổi và anh ấy là một học sinh trung học.

Question 6. How many rooms are there in her house?

A. Five     B. Six     C. Seven

Đáp án: A

Thông tin: There is a living room, two bedrooms, a bathroom and a kitchen.

Dịch: Có một phòng khách, hai phòng ngủ, một phòng tắm và nhà bếp.

Question 7. Is there a garden behind her house?

A. Yes, there is.     B. No, there isn't.     C No information

Đáp án: A

Thông tin: However, the thing I love most is that the house also has a big garden and a large pond behind it.

Dịch: Tuy nhiên, điều tôi thích nhất là ngôi nhà cũng có một khu vườn lớn và một cái ao lớn phía sau nó.

Question 8. What does the word "They" in line 3 refer to?

A. Anna's grandparents     B. Anna's parents.     C. Anna's family.

Đáp án: A

Thông tin: These are my grandparents. They are old and retired.

Dịch: Đây là ông bà của tôi. Họ đã già và đã nghỉ hưu.

Question 9. What do they do on weekend?

A. fish     B. relax     C. A and B

Đáp án: C

Thông tin: These are the places where my family likes to relax or fish on weekends.

Dịch: Đây là những nơi mà gia đình tôi thích thư giãn hoặc câu cá vào cuối tuần.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2002 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

unit-1-home-life.jsp

Các loạt bài lớp 12 khác
Khóa học 12