Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 9 Reading có đáp án

Unit 9: Cities of the future

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 9 Reading có đáp án

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions

Quảng cáo

   A NEW CAPITAL

When the new state of Pakistan was founded in 1947, Karachi acted as the capital city. However, it was difficult for Karachi to remain in this role due to a number of drawbacks such as the climate and the state of the existing buildings. Rather than try to overcome these drawbacks, the government decided to create a new capital city. In 1959, a commission was established to investigate the possible locations of this new city. The advisor appointed to the commission was Dr Doxiadis, a famous architect and city planner.

Dr Doxiadis and his colleagues looked at the various locations. They then produced a report suggesting two possible areas: one just outside Karachi and the other to the north of Rawalpindi. Both locations had advantages as well as disadvantages. Which site was it to be?

The choice between these two options was made after consideration of many factors, such as transportation, the availabilities of water, economic factors, and factors of national interest. Finally, the site north of Rawalpindi was chosen and on the 24th February 1960, the new capital was given the name of ‘Islamabad’ and a master plan was drawn up. This master plan divided the area into three different sections: Islamabad itself, neighbouring Rawalpindi, and the national park.

Each of these three sections had a different role. Islamabad would act as the national's capital and would serve its administrative and cultural needs, whereas Rawalpindi would remain the regional centre with industry and commerce. The third piece of the plan, the national park, was planned to provide space for education, recreation, and agriculture.

Today Islamabad is a thriving city of about 1 million people. It offers a healthy a pollution-free atmosphere, plenty of water, and many green spaces. Guide tree-lined streets, elegant public buildings, and well-organised bazaars and shopping centres. The new capital is a superb example of good urban planning.

Question 1: Why was a commission founded in 1959?

A. to overcome the drawbacks of Karachi as a capital city

B. to create a new capital city for Pakistan

C. to look into possibilities of the locations for a new capital city

D. to appoint an advisor for planning the new capital city

Quảng cáo
2004 - Toán Lý Hóa

Đáp án: C

Thông tin: In 1959, a commission was established to investigate the possible locations of this new city.

Dịch: Năm 1959, một ủy ban đã được thành lập để điều tra các địa điểm có thể có của thành phố mới này.

Question 2: How many places were suggested for the new capital city in the initial reports?

A. 1     B. 2     C. 3     D. 4

Đáp án: B

Thông tin: The choice between these two options was made after consideration of many factors, such as transportation, the availabilities of water, economic factors, and factors of national interest.

Dịch: Sự lựa chọn giữa hai lựa chọn này được đưa ra sau khi xem xét nhiều yếu tố, chẳng hạn như giao thông, tính khả dụng của nước, yếu tố kinh tế và yếu tố lợi ích quốc gia.

Question 3: Which of the following factors was NOT considered when choosing the location for the new capital city?

A. the climate and the state of the existing buildings

B. transportation and the availabilities of water

C. economic issues

D. issues of pational interest

Đáp án: A

Thông tin: The choice between these two options was made after consideration of many factors, such as transportation, the availabilities of water, economic factors, and factors of national interest.

Dịch: Sự lựa chọn giữa hai lựa chọn này được đưa ra sau khi xem xét nhiều yếu tố, chẳng hạn như giao thông, tính khả dụng của nước, yếu tố kinh tế và yếu tố lợi ích quốc gia.

Question 4: . Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Islamabad would serve cultural needs.

B. Rawalpindi would be the regional centre with industry and commerce.

C. The national park would provide space for agriculture.

D. Islamabad would play the most important role of all.

Đáp án: D

Thông tin không có trong bài.

Quảng cáo

Question 5: What does the passage primarily describe?

A. The history of the two capital cities of Pakistan.

B. The disappearance of the old capital city of Pakistan.

C. The reasons why Islamabad became the new capital city of Pakistan.

D. The choice and development of Islamabad as the modern capital of Pakistan.

Đáp án: D

Bài đọc nói về sự lựa chọn và phát triển của Islamabad là thủ đô hiện đại của Pakistan.

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Education is also important (1)_____ it helps people get more out of life. It increases their knowledge and understanding of the world. It helps them acquire the skills that make life more interesting and enjoyable, (2)_____ the skills needed to participate in a sport, paint a picture, or play a musical (3)_____. Such education becomes (4)___ important as people gain more and more leisure time. Education also helps people adjust to change. This habit has become necessary because social changes today take place with increasing speed and (5)______ the lives of more and more people. Education can help a person understand these changes and provide him with the skills for adjusting to them.

Question 1: A. therefore     B. despite     C. although     D. because

Đáp án:D

Giải thích: Because = bởi vì, therefore = vì thế, despite = mặc dù, although = mặc dù

Question 2: . A. such as     B. for instance     C. such that    D. for example

Đáp án:

Giải thích: Such as = như là (liệt kê);

For instance, + mệnh đề = ví dụ như = For example, + mệnh đề

Question 3: A. appliance     B. equipment     C. instrument     D. device

Đáp án: C

Giải thích: Musical instrument = dụng cụ âm nhạc

Question 4: A. increased    B. increasing    C. increase     D. increasingly

Đáp án: D

Giải thích: Trạng từ đứng trước tính từ để bổ nghĩa cho tính từ đó: increasingly important

Question 5: A. effect     B. affect     C. affective     D. effective

Đáp án: B

Giải thích: Affect (V) = gây ảnh hưởng; effect (N) = ảnh hưởng

Bài 3. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Unfortunately, diets don‘t work for most people. They do lose weight but then go off the diet and put it back. Building a sensible diet and exercise plan is the key (1)_____ maintaining a consistent weight. You need to figure out how many calories you need in a day and how many you actually (2)______. The next step is to add exercise (3)_____ you can raise the number of calories you can consume per day.

Burning 250 or 500 calories per day can make a big (4)_____ . You can ride an exercise bike while you are watching television (5)______ you can take the stairs instead of the elevator. Find an exercise partner. Exercises can be a lot easier if there is someone to talk to. It‘s a good idea to wear firm-fitting clothes if you are on a diet. Tight clothing acts as a reminder of what you are trying to accomplish.

Question 1: A. for     B. with     C. at     D. to

Đáp án: D

Giải thích: The key to + N/Ving = chìa khóa/yếu tổ quyết định đối với cái gì/việc gì

Question 2: A. take off     B. take in     C. take up     D. take away

Đáp án: B

Giải thích: Take in + thực phẩm = hấp thụ

Question 3: A. as a result    B. so as to     C. so that     D. in as much as

Đáp án: C

Giải thích: So that + clause = để mà…

As a result = kết quả là.

Question 4: : A. sense     B. mistake     C. impression     D. difference

Đáp án: D

Giải thích: Make a difference = tạo ra sự khác biệt.

Make senses = có ý nghĩa.

Make a mistake = mắc lỗi

Question 5: A. and     B. or     C. but     D. so

Đáp án: B

Giải thích: Or = hoặc. And = và. But = nhưng. So = vì thế

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký học thử khóa học bởi các thầy cô giỏi bằng cách inbox page - CHỈ TỪ 99K tại Học cùng VietJack

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-9-cities-of-the-future.jsp

2004 - Toán Lý Hóa