Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 9 Vocabulary and Grammar có đáp án

Unit 9: Cities of the future

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 9 Vocabulary and Grammar có đáp án

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Quảng cáo

Question 1: Today Islamabad is a thriving city of about 1 million people. It offers a healthy climate, a pollution-free atmosphere, plenty of water, and many green spaces.

A. healthy    B. prosperous     C. modern     D. green

Đáp án: B

Thriving = prosperous (có tiềm năng)

Question 2: Scientists hope that this new drug will be a major breakthrough in the fight against AIDS.

A. new cure    B. important therapy    C. sudden remedy    D. dramatic development

Đáp án: D

Breakthrough = dramatic development (phát triển mạnh mẽ, bùng nổ)

Question 3: They design and carry out projects aiming to reduce fossil fuel consumption, find renewable fuels for public transport, and promote other clean air efforts.

A. inexhaustible    B. recyclable    C. green    D. environmentally-friendly

Đáp án: A

Renewable = inexhautible (tái tạo được)

Question 4: . The urban planners are working for Eco Infrastructure Network, whose main function is to deal with urban environmental problems to make Super Star City greener, cleaner, and more sustainable.

A. eye-catching    B. developed     C. long-lasting    D. friendly

Đáp án: C

Sustainable = long-lasting (lâu dài)

Quảng cáo
2004 - Toán Lý Hóa
2004 - Toán Lý Hóa

Question 5: If we have solar panels on our roofs, we'll be able to generate our own electricity.

A. afford     B. produce     C. manufacture     D. light

Đáp án:

Generate = produce (sản xuất)

Question 6: I believe the government will use advancedtechnology to build faster trains and make people's life more comfortable.

A. modern     B. expensive     C. public     D. latest

Đáp án: A

Advanced = modern (tiến bộ)

Question 7: Many city dwellers, especially those in developing countries, still live in poverty.

A. people     B. migrants     C. immigrants     D. residents

Đáp án: D

Dwellers = residents (cư dân)

Question 8: These projects have proved to be very effective in dealing with global climate change, which was considered an insoluble problem in the first 30 years of this century.

A. hard    B. challenging    C. unsolvable     D. unbearable

Đáp án: C

Insoluble = unsolvable (không thể giải quyết)

Quảng cáo

Question 9: There's a real mix of people in Brighton. It has a verycosmopolitan feel to it.

A. busy     B. hectic    C. multi-cultural     D. diversified

Đáp án: C

Cosmopolitan = multi-cultural (đa văn hóa)

Question 10: People who hold optimistic view believe that cities of the future will increase the general well-being of individuals and societies.

A. health state    B. quality of life     C. level of development    D. growth rate

Đáp án: B

Well-being = quality of life (chất lượng sống tốt)

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: This is the right DVD, ____?

A. isn't this     B. is this     C. isn't it    D. is it

Đáp án: C

Câu hỏi đuôi vế trước là khẳng định nên vế sau phủ định.

Question 2: . I'm not the only one, ____?

A. aren't I     B. am I    C. am not I     D. are not I

Đáp án: B

Câu hỏi đuôi vế trước là phủ định nên vế sau khẳng định.

Question 3: Let's go out tonight, ____?

A. shall we     B. will we     C. could we     D. would we

Đáp án: A

Câu hỏi đuôi vế trước là Let’s ….. thì ta dùng “shall we”

Question 4: . Don't forget to write to me soon, ____?

A. would you     B. could you     C. can you     D. will you

Đáp án: D

Câu hỏi đuôi vế trước là lời nhắc nhở Don’t …. thì ta dùng “will you”

Question 5: Nothing frightens you, ____?

A. does it     B. doesn't it     C. do they     D. don't they

Đáp án: A

Câu hỏi đuôi vế trước là phủ định nên vế sau khẳng định.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký học thử khóa học bởi các thầy cô giỏi bằng cách inbox page - CHỈ TỪ 99K tại Học cùng VietJack

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-9-cities-of-the-future.jsp

2004 - Toán Lý Hóa