Bài tập Tiếng Anh 12 mới Unit 1 Reading có đáp án

UNIT 1: Life stories

Bài tập Tiếng Anh 12 mới Unit 1 Reading có đáp án

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The American type of football was developed in the 19th century from soccer and rugby football. Played by professionals, amateurs, college and high school students, or young children, football in American is one of the most popular sports besides basketball and baseball. It attracts millions of fans each fall and people are very supportive of their favourite teams. The football playing field of today is rectangular in shape and measures 100 yards long and 53.5 yards wide. White lines are painted on the playing field to mark off the distances to the end zone. The games is divided into four quarters, each fifteen minutes long. The first two quarters are known as the first half. There is a rest period between two halves which usually last about fifteen minutes. Each team has eleven players. Each team has offensive players who play when the team has possession of the ball and defensive players who play when the other team has the possession of the ball. Because of the body contact players have during the game, helmets are worn to protect their head and face area, whereas pads are worn to protect the shoulders, arms, and legs. Also, there are officials carrying whistles and flags to make certain that the rules of the game are followed during the game. The football is made of leather and is brown in colour. It is shaped much like an oval and has white rings near each end of the football. These rings help the players see the ball when it is thrown or someone is running with it. The eight stitches on the top of the football help the players to grip the ball when throwing or passing. The most famous game of the year is Super Bowl that is played in January or February. It is televised around the world and is watched by millions of people each year.

Question 1: What do officials do during the game of football?

A. build up excitement among the fans

B. supervise the game

C. take up tickets

D. spectate the game

Đáp án: B

Thông tin: Also, there are officials carrying whistles and flags to make certain that the rules of the game are followed during the game.

Dịch nghĩa: Ngoài ra, có những quan chức mang theo còi và cờ để chắc chắn rằng các quy tắc của trò chơi được tuân theo trong trò chơi.

Question 2: As mentioned in the text, who are the most active when their team has the ball?

A. offensive players              B. defensive players

C. the officials              D. the fans

Đáp án: A

Thông tin: Each team has offensive players who play when the team has possession of the ball.

Dịch nghĩa: Mỗi đội có những cầu thủ tấn công chơi khi đội đó sở hữu bóng.

Question 3: Playing American football is the most similar to playing

A. rugby football              B. basketball

C. baseball              D. volleyball

Đáp án: A

Thông tin: Rugby football = American football.

Dịch nghĩa: Bóng bầu dục còn được gọi là bóng đá kiểu Mỹ.

Question 4: What do pads help the players to protect?

A. their legs and arms              B. their heads

C. the whole body              D. their faces

Đáp án: A

Thông tin: …… whereas pads are worn to protect the shoulders, arms, and legs.

Dịch nghĩa: …… trong khi đó miếng đệm được đeo để bảo vệ vai, cánh tay và chân.

Question 5: When is the most famous football game held annually?

A. in the fall              B. January

C. February              D. January or February

Đáp án: D

Thông tin: The most famous game of the year is Super Bowl that is played in January or February.

Dịch nghĩa: Trò chơi nổi tiếng nhất trong năm là Super Bowl được chơi vào tháng 1 hoặc tháng 2.

Question 6: Why are there white rings on each end of the football?

A. to mark off the distances to the end zone

B. to help players run

C. to help players score

D. to help players see the ball

Đáp án: D

Thông tin: These rings help the players see the ball when it is thrown or someone is running with it.

Dịch nghĩa: Những chiếc nhẫn này giúp người chơi nhìn thấy quả bóng khi nó bị ném hoặc ai đó đang chạy với nó.

Question 7: The word "grip" in the passage means to

A. avoid something

B. take something away

C. hold something tightly

D. detect something

Đáp án: C

Thông tin: Grip = hold something tightly (giữ một cái gì đó thật chặt)

Question 8: Which is the most popular sport in the US?

A. Rugby football              B. Soccer

C. American football              D. It's not mentioned

Đáp án: D

Thông tin: football in American is one of the most popular sports besides basketball and baseball. → không đề cập môn thể thao nào được chơi nhiều nhất.

Question 9: How many people watch the match every year?

A. millions              B. billions

C. a million              D. a billion

Đáp án: A

Thông tin: It is televised around the world and is watched by millions of people each year.

Dịch nghĩa: Nó được truyền hình trên toàn thế giới và được hàng triệu người theo dõi mỗi năm.

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Who talks more - men or women? Most people believe that women talk more. However, linguist Deborah Tannen, who has the studied the communication style of men and women, says that this is a stereotype. According to Tannen, women are more verbal - talk more - in private situations, where they use conversation as the “glue’ to hold relationships together. But, she says, men talk more in public situations, where they use conversation to exchange information and gain status. Tannen points out that we can see these difference even in children. Little girls often play with one ‘best friend’ and their play includes a lot of conversation. Little boys often play games in groups, their play usually involves more doing than talking. In school, girls are often better at verbal skills, while boys are often better at mathematics.

A recent study at Emory University helps to shed light on the roots of this difference. Researchers studied conversation between children aged 3-6 and their parents. They found evidence that parents talk very differently to their sons than they do to their daughters. The startling conclusion was that parents use more language with their girls. Specifically, when parents talk with their daughters, they use more descriptive language and more details. There is also far more talk about emotions, especially with daughters than with sons.

Question 1: Which sentence best expresses the main idea of the first paragraph?

A. Women talk more than men on the whole

B. Women’s talking is a stereotype

C. Women talk more in private, and men talk more in public

D. Little boys and little girls have different ways of playing

Đáp án: C

Thông tin: “women are more verbal - talk more - in private situations .... men talk more in public situations”

Question 2: Which word is similar in meaning to the word “glue” ?

A. games              B. sticky substance

C. rope              D. means

Đáp án: B

Thông tin: Glue ∼ sticky substance: chất kết dính, keo hồ

Giải thích: Ta có thể đoán được nghĩa của từ “glue” dựa vào cụm từ “hold relationships together”

Question 3: Which of the following phrases best explains the meaning of the word “verbal”?

A. Deriving from verbs

B. Connected with use of spoken language

C. Using very loud noise

D. Being very talkative

Đáp án: B

Giải thích: Verbal ∼ connected with use of spoken language: bằng lời nói

Question 4: The word “they” refers to___________.

A. Situations              B. Men

C. Men and women              D. Women

Đáp án: B

Thông tin: “But, she says, men talk more in public situations, where they use conversation to exchange information”

Dịch nghĩa: Nhưng bà ấy nói rằng đàn ông nói nhiều hơn trong những tình huống công cộng, nơi mà họ dùng cuộc trò chuyện để trao đổi thông tin.

Question 5: Which sentence best expresses the main idea of the second paragraph?

A. Researchers have studied the conversations of children and their parents.

B. Parents do not talk much about sadness with their sons.

C. Study at Emory University can help to explain the differences between communication styles of boys and girls.

D. An Emory University study found than parents talk more with their daughters than with their sons.

Đáp án: D

Thông tin: “A recent study at Emory University helps to shed light on the roots of this difference... The startling conclusion was that parents use more language with their girls”

Dịch nghĩa: Một nghiên cứu gần đây tại Đại học Emory giúp làm sáng tỏ nguồn gốc của sự khác biệt này ... Kết luận đáng ngạc nhiên là cha mẹ sử dụng nhiều ngôn ngữ hơn với con gái của họ.

Question 6: Which of the following statement is TRUE about the passage?

A. Parents give more love to their daughters than to their sons.

B. Boys don’t like to be with their parents as much as girls do.

C. Parents use more language to talk with their daughters.

D. Boys don’t like showing emotions.

Đáp án: C

Thông tin: “The startling conclusion was that parents use more language with their girls. Specifically, when parents talk with their daughters, they use more descriptive language and more details.”

Dịch nghĩa: Kết luận đáng ngạc nhiên là cha mẹ sử dụng nhiều ngôn ngữ hơn với con gái của họ. Cụ thể, khi cha mẹ nói chuyện với con gái, họ sử dụng ngôn ngữ mô tả nhiều hơn và chi tiết hơn.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2002 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 99K tại khoahoc.vietjack.com

unit-1-life-stories.jsp

Các loạt bài lớp 12 khác
Khóa học 12