Bài tập Tiếng Anh 12 mới Unit 2 Vocabulary and Grammar có đáp án

UNIT 2: Urbanisation

Bài tập Tiếng Anh 12 mới Unit 2 Vocabulary and Grammar có đáp án

Bài 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1: She's a down-to-earth woman with no pretensions.

A. ambitious           B. creative

C. idealistic          D. practical

Đáp án: D

Từ mới: Down-to-earth = practical (thực tế)

Question 2: It is crucial that urban people not look down on rural areas.

A. evil           B. optional

C. unnecessary          D. vital

Đáp án: D

Từ mới: Crucial = vital (cực kì quan trọng)

Question 3: Polish artist Pawel Kuzinsky creates satirical paintings filled with thought-provoking messages about the world.

A. inspirational           B. provocative

C. stimulating           D. universal

Đáp án: A

Từ mới: Thought-provoking = inspirational (truyền cảm hứng)

Question 4: She was brought up in the slums of Leeds.

A. downtown area           B. industrial area

C. poor area           D. rural area

Đáp án: C

Từ mới: Slum (khu ổ chuột) = poor area (khu vực nghèo nàn)

Question 5: The Freephone 24 Hour National Domestic Violence Helpline is a national service for women experiencing domestic violence, their family, friends, colleagues and others calling on their behalf.

A. in the same country

B. in the same family

C. in the same office

D. in the same school

Đáp án: A

Từ mới: Domestic = in the same country (trong nước)

Question 6: The promise of jobs and prosperity pulls people to cities.

A. education           B. employment

C. stabilization           D. wealth

Đáp án: D

Từ mới: Prosperity = wealth (sự thịnh vượng)

Question 7: With so many daily design resources, how do you stay up-to-date with technology without spending too much time on it?

A. connect to Internet all day

B. update new status

C. get latest information

D. use social network daily

Đáp án: C

Từ mới: Stay up-to-date = get latest information (cập nhật thông tin mới nhất)

Question 8: Online Business School also offers interest free student loans to UK students.

A. no extra fee           B. no limited time

C. no repayment           D. no interest payments

Đáp án: D

Từ mới: Interest free = no interest payment (miễn lãi, không có lãi)

Question 9: Many illnesses in refugee camps are the result of inadequate sanitation.

A. cleanliness           B. dirtiness

C. pollution           D. uncleanliness

Đáp án: A

Từ mới: Sanitation = cleanliness (sự sạch sẽ)

Question 10: There has been a hot debate among the scientists relating to the pros and cons of using robotic probes to study distant objects in space.

A. problems and solutions

B. advantages and disadvantages

C. solutions and limitations

D. causes and effects

Đáp án: B

Từ mới: Pros and cons = advantages and disadvantages (ưu điểm và nhược điểm)

Bài 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: It is necessary that you ____ able to come with us.

A. are           B. be

C. being           D. to be

Đáp án: B

Cấu trúc: It is + adj + that + S + V (nguyên thể).

Dịch nghĩa: Điều cần thiết là bạn có thể đến với chúng tôi.

Question 2: I suggest that Peter ____ the directions carefully before assembling the bicycle.

A. read           B. reading

C. reads           D. to read

Đáp án: A

Cấu trúc: Suggest that + S + V(nguyên thể)

Dịch nghĩa: Tôi đề nghị Peter đọc kỹ hướng dẫn trước khi lắp ráp xe đạp.

Question 3: We request that she ____ the window.

A. not open           B. not to open

C. not opening           D. to not open

Đáp án: B

Dịch nghĩa: Chúng tôi yêu cầu cô ấy không mở cửa sổ.

Question 4: The UK is considering the proposal that it ____ compensations for damages of the Indian embassy.

A. been paying           B. is paying

C. paid           D. pay

Đáp án: D

Dịch nghĩa: Vương quốc Anh đang xem xét đề xuất rằng họ sẽ bồi thường thiệt hại cho đại sứ quán Ấn Độ.

Question 5: Howard prefers that I ____ to his party.

A. am going           B. go

C. going           D. will go

Đáp án: B

Dịch nghĩa: Howard thích tôi đến bữa tiệc của anh ấy.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2002 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 99K tại khoahoc.vietjack.com

unit-2-urbanisation.jsp

Các loạt bài lớp 12 khác
Khóa học 12