Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 mới Unit 8 Reading có đáp án

UNIT 8: The world of work

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 mới Unit 8 Reading có đáp án

Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

Quảng cáo

   Becoming a nurse practitioner requires a master’s degree in nursing and certification. With an aging population, the demand for healthcare is expected to double over the next decade. Physician assistants have climbed up to number 2 in the best jobs in America. They conduct physical exams, prescribe medicine, and treat illnesses. What does a physician assistant make? A physician assistant averages $92,000 per year and job growth is expected to rise a remarkable 39%.

Question 1: Becoming a nurse practitioner requires a master’s degree.

A. True              B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Becoming a nurse practitioner requires a master’s degree in nursing and certification”.

Dịch nghĩa: Trở thành một y tá hành nghề đòi hỏi phải có bằng thạc sĩ về điều dưỡng và chứng nhận.

Quảng cáo

Question 2: The demand for healthcare is expected to three times over the next decade.

A. True              B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “With an aging population, the demand for healthcare is expected to double over the next decade.”

Dịch nghĩa: Với dân số già, nhu cầu chăm sóc sức khỏe dự kiến sẽ tăng gấp đôi trong thập kỷ tới.

Question 3: Physician assistants have climbed up to number 3 in the best jobs in America.

A. True              B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “Physician assistants have climbed up to number 2 in the best jobs in America.”

Dịch nghĩa: Các trợ lý bác sĩ đã leo lên vị trí số 2 trong các công việc tốt nhất ở Mỹ.

Question 4: A physician assistant averages $92,000 per year

A. True              B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “A physician assistant averages $92,000 per year”.

Dịch nghĩa: Một trợ lý bác sĩ trung bình $ 92.000 mỗi năm.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

Question 5: Job growth is expected to rise a remarkable 38%.

A. True              B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “job growth is expected to rise a remarkable 39%.”

Dịch nghĩa: Tăng trưởng công việc dự kiến sẽ tăng 39% đáng kể.

Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

   How would you like(6) _______work in the fast-growing tech sector? Information technology is the #1 field in(7)_______ of expected job growth over the next decade,(8) _______makes systems engineers among the most highly sought after professionals today. The average salary for a systems engineer is $87,100, and the career field is expected to grow 45% over the next 10 years. To become a systems engineer, you need a bachelor’s(9)_______in engineering.

   Software architects have taken the title as the best job in the country with job growth of 34% and an average annual salary of $119,000 per year. These innovative engineering professionals are responsible for(10)_______ to analyze and store data.

Question 6: A. to        B. with        C. at       D. up

Đáp án: A

Giải thích: Like to

Dịch nghĩa: Bạn muốn làm việc trong lĩnh vực công nghệ phát triển nhanh như thế nào?

Question 7: A. view       B. side        C. terms       D. resean

Đáp án: C

Giải thích: In terms of : Lĩnh vực

Dịch nghĩa: Công nghệ thông tin là lĩnh vực số 1 về tốc độ tăng trưởng công việc dự kiến trong thập kỷ tới,...

Question 8: A. who       B. whom        C. which       D. what

Đáp án: C

Giải thích: Trước đó có dấu phẩy nên dùng which

Dịch nghĩa: Công nghệ thông tin là lĩnh vực số 1 về tốc độ tăng trưởng công việc dự kiến trong thập kỷ tới, điều này khiến các kỹ sư hệ thống trong số các chuyên gia được tìm kiếm nhiều nhất hiện nay.

Question 9: A. certificate        B. degree        C. diploma       D. qualification

Đáp án: B

Giải thích: Bachelor’s degree: Bàng cử nhân

Dịch nghĩa: Để trở thành kỹ sư hệ thống, bạn cần có bằng cử nhân kỹ sư.

Question 10: A. helped       B. helps       C. helpes       D. helping

Đáp án: D

Giải thích: to be responsible for doing something

Dịch nghĩa: Những chuyên gia kỹ thuật sáng tạo này chịu trách nhiệm giúp phân tích và lưu trữ dữ liệu.

Choose the letter A, B, C or D to answer these following questions

   Contrary to popular belief, one does not have to be a trained programmer to work online. Of course, there are plenty of jobs available for people with high-tech computer skills, but the growth of new media has opened up a wide range of Internet career opportunities requiring only a minimal level of technical expertise. Probably one of the most well-known online job opportunities is the job of webmaster. However, it is hard to define one basic job description for this position. The qualifications and responsibilities depend on what tasks a particular organization needs a webmaster to perform.

   To specify the job description of a webmaster, one needs to identify the hardware and software that the website the webmaster will manage is running on. Different types of hardware and software require different skill sets to manage them. Another key factor is whether the website will be running internally (at the firm itself) or externally (renting shared space on the company servers). Finally, the responsibilities of a webmaster also depend on whether he or she will be working independently, or whether the firm will provide people to help. All of these factors need to be considered before one can create an accurate webmaster job description.

   Webmaster is one type of Internet career requiring in-depth knowledge of the latest computer applications. However, there are also online jobs available for which traditional skills remain in high demand. Content jobs require excellent writing skills and a good sense of the web as a “new media”.

   The term “new media” is difficult to define because it encompasses a constantly growing set of new technologies and skills. Specifically, it includes websites, email, Internet technology, CD-ROM, DVD, streaming audio and video, interactive multimedia presentations, e-books, digital music, computer illustration, video games, virtually reality, and computer artistry.

   Additionally, many of today’s Internet careers are becoming paid-by-the-job professions. With many companies having to downsize in tough economic items, the outsourcing and contracting of freelance workers online has become common business practice. The Internet provides an infinite pool of buyers from around the world with whom freelancers are able to work on projects with companies outside their own country of residence.

   How much can a person make in these kinds of career? As with many questions related to today’s evolving technology, there is no simple answer. There are many companies willing to pay people with technical Internet skills salaries well above $70,000 a year. Generally, webmasters start at about $30,000 per year, but salaries can vary greatly. Freelance writers working online have been known to make between $40,000 and $70,000 per year.

Question 11: The word “identify” in paragraph 2 is closest in meaning to _____.

A. name        B. estimate

C. discount        D. encounter

Đáp án: A

Giải thích: Identify: Xác định

Question 12: The word “them” in paragraph 2 refers to _____.

A. companies

B. new job opportunities

C. hardware and software

D. webmasters

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “Different types of hardware and software require different skill sets to manage them.”

Dịch nghĩa: Mỗi loại phần cứng, phần mềm lại cần những kĩ năng khác nhau để quản lí chúng. Như vậy, chúng ở đây thay thế cho các phần cứng, phần mềm đó.

Question 13: According to the passage, which of the following is true of webmasters?

A. They never work independently.

B. They require a minimal level of expertise.

C. The duties they perform depend on the organization they work for.

D. They do not support software products.

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “The qualifications and responsibilities depend on what tasks a particular organization needs a webmaster to perform”.

Dịch nghĩa: Trình độ và trách nhiệm phụ thuộc vào nhiệm vụ mà một tổ chức cụ thể cần một quản trị trang web để thực hiện.

Question 14: According to the passage, all of the following are true EXCEPT _____.

A. There are online job available for workers with minimal computer skills.

B. Online workers cannot free themselves from the office.

C. Webmasters must have knowledge of the latest computer applications.

D. “New media” is not easy to define.

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “The Internet provides an infinite pool of buyers from around the world with whom freelancers are able to work on projects with companies outside their own country of residence.”

Dịch nghĩa: Internet cung cấp một nhóm người mua vô hạn từ khắp nơi trên thế giới mà những người làm việc tự do có thể làm việc trong các dự án với các công ty bên ngoài quốc gia của họ.

Question 15: What is the purpose of the passage?

A. To inform people about employment related to the Internet.

B. To inform people about the computer industry.

C. To inform people about the tasks and role of a webmaster.

D. To explain why webmasters make a lot of money.

Đáp án: A

Giải thích: Bài viết nói về những việc liên quan đến Internet, từ việc đòi nhiều kĩ năng chuyên môn máy tính đến những việc không cần. Về quản trị web chỉ là 1 đoan đầu của bài nên k thể là ý chính, còn B và D là một chi tiết nhỏ trong bài.

Dịch nghĩa: Để thông báo cho mọi người về việc làm liên quan đến Internet.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 99K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

unit-8-the-world-of-work.jsp

Các loạt bài lớp 12 khác