Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 7 Reading có đáp án

Unit 7: Economic Reforms

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 7 Reading có đáp án

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

William Sydney Porter (1862-1910), who wrote under the pseudonym of O. Henry, was born in North Carolina. His only formal education was to attend his Aunt Lina’s school until the age of fifteen, where he developed his lifelong love of books. By 1881 he was a licensed pharmacist. However, within a year, on the recommendation of a medical colleague of his Father’s, Porter moved to La Salle County in Texas for two years herding sheep. During this time, Webster’s Unabridged Dictionary was his constant companion, and Porter gained a knowledge of ranch life that he later incorporated into many of his short stories. He then moved to Austin for three years, and during this time the first recorded use of his pseudonym appeared, allegedly derived from his habit of calling “Oh, Henry” to a family cat. In 1887, Porter married Athol Estes. He worked as a draftsman, then as a bank teller for the First National Bank.

In 1894 Porter founded his own humor weekly, the “Rolling Stone”, a venture that failed within a year, and later wrote a column for the Houston Daily Post. In the meantime, the First National Bank was examined, and the subsequent indictment of 1886 stated that Porter had embezzled funds. Porter then fled to New Orleans, and later to Honduras, leaving his wife and child in Austin. He returned in 1897 because of his wife’s continued ill-health, however she died six months later. Then, in 1898 Porter was found guilty and sentenced to five years imprisonment in Ohio. At the age of thirty five, he entered prison as a defeated man; he had lost his job, his home, his wife, and finally his freedom. He emerged from prison three years later, reborn as O. Henry, the pseudonym he now used to hide his true identity. He wrote at least twelve stories in jail, and after re-gaining his freedom, went to New York City, where he published more than 300 stories and gained fame as America’s favorite short Story writer. Porter married again in 1907, but after months of poor health, he died in New York City at the age of forty-eight in 1910. O. Henry’s stories have been translated all over the world.

Question 1. According to the passage, Porter’s Father was ___________.

A. the person who gave him a life-long love of books

B. a medical doctor

C. a licensed pharmacist

D. responsible for his move to La Salle County in Texas

Đáp án: B

Thông tin: However, within a year, on the recommendation of a medical colleague of his Father’s, Porter moved to La Salle County in Texas for two years herding sheep.

Dịch: Tuy nhiên, trong vòng một năm, theo lời giới thiệu của một đồng nghiệp y tế của Cha Cha, Porter đã chuyển đến Hạt La Salle ở Texas trong hai năm chăn cừu.

Question 2. Why did the author write the passage?

A. to outline the career of a famous American

B. because of his fame as America’s favorite short story writer

C. because it is a tragic story of a gifted writer

D. to outline the influences on O. Henry’s writing

Đáp án: A

Giải thích: Đoạn văn nêu lên các mốc thời gian trong sự nghiệp của O.Henry

Question 3. The word “imprisonment” in paragraph 2 is closet in meaning to _________.

A. captivity     B. escape     C. insult     D. punishment

Đáp án: A

imprisonment (n): tống giam, tù giam

captivity (n): giam giữ escape (n): bỏ trốn

insult (n): xúc phạm punishment (n): hình phạt

Question 4. What is the passage primarily about?

A. The life and career of William Sydney Porter.

B. The way to adopt a nickname.

C. O.Henry’s influence on American literature.

D. The adventures of O.Henry.

Đáp án: A

Giải thích: Đoạn văn nêu lên các mốc thời gian trong cuộc đời và sự nghiệp của William Sydney Porter.

Question 5. The author implies which of the following is true?

A. Porter’s wife might have lived longer if he had not left her in Austin when he fled.

B. Porter was in poor health throughout his life.

C. O. Henry is as popular in many other countries as he is in America.

D. Porter would probably have written less stories if he had not been in prison for three years.

Đáp án: C

Thông tin: O. Henry’s stories have been translated all over the world.

Dịch: Những câu chuyện của O. Henry Henry đã được dịch trên toàn thế giới.

Question 6. Which of the following is true, according to the passage?

A. Porter left school at 15 to become a pharmacist

B. Porter wrote a column for the Houston Daily Post called “Rolling Stone”

C. The first recorded use of his pseudonym was in Austin

D. Both of Porter’s wives died before he died

Đáp án: C

Thông tin: He then moved to Austin for three years, and during this time the first recorded use of his pseudonym appeared, allegedly derived from his habit of calling “Oh, Henry” to a family cat. In 1887, Porter married Athol Estes.

Dịch: Sau đó, anh ta chuyển đến Austin trong ba năm và trong thời gian này, việc sử dụng bút danh đầu tiên của anh ta xuất hiện, được cho là xuất phát từ thói quen gọi chú chó Oh, Henry Henry cho một con mèo của gia đình. Năm 1887, Porter kết hôn với Athol Estes.

Question 7. The word “pseudonym” in the passage refers to ___________.

A. William Sydney Porter     B. O. Henry

C. Athol Estes     D. the Aunt Lina

Đáp án: B

Thông tin: William Sydney Porter (1862-1910), who wrote under the pseudonym of O. Henry, was born in North Carolina.

Dịch: William Sydney Porter (1862-1910), người đã viết dưới bút danh của O. Henry, được sinh ra ở Bắc Carolina.

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Contrary to popular belief, one does not have to be a trained programmer to work online. Of course, there are plenty of jobs available for people with high-tech computer skills, but the growth of new media has opened up a wide range of Internet career opportunities requiring only a minimal level of technical expertise. Probably one of the most well-known online job opportunities is the job of Webmaster. However, it is hard to define one basic job description for this position. The qualifications and responsibilities depend on what tasks a particular organization needs a Webmaster to perform.

To specify the job description of a Webmaster, one needs to identify the hardware and software the website the Webmaster will manage is running on. Different types of hardware and software require different skill sets to manage them. Another key factor is whether the website will be running internally or externally (renting shared space on the company servers). Finally, the responsibilities of a webmaster also depend on whether he or she will be working independently, or whether the firm will provide people to help. All of these factors need to be considered before one can create an accurate webmaster job description.

Webmaster is one type of Internet career requiring in-depth knowledge of the latest computer applications. However, there are also online jobs available for which traditional skills remain in high demand. Content jobs require excellent writing skills and a good sense of the web as a “new media”.

The term “new media” is difficult to define because it compasses a constantly growing set of new technologies and skills. Specifically, it includes websites, email, internet technology, CD-ROM, DVD, streaming audio and video, interactive multimedia presentations, e-books, digital music, computer illustration, video games, virtual reality, and computer artistry.

Additionally, many of today’s Internet careers are becoming paid-by-the-job professions. With many companies having to downsize in tough economic items, the outsourcing and contracting of freelance workers online has become common business practice. The Internet provides an infinite pool of buyers from around the world with whom freelancers can contract their services. An added benefit to such online jobs is that freelancers are able to work on projects with companies outside their own country.

How much can a person make in these kinds of careers? As with many questions related to today’s evolving technology, there is no simple answer. There are many companies willing to pay people with Internet skills salaries well over $70,000 a year. Generally, webmasters start at about $30,000 per year, but salaries can vary greatly. Freelance writers working online have been known to make between $40,000 to $70,000 a year.

Question 8. Which of the followings is true about the job of the freelance writers?

A. They may work with others in the company.

B. It is considered a “content” job.

C. They manage hardware and software.

D. They require in-depth knowledge of applications.

Đáp án: B

Thông tin: Content jobs require excellent writing skills and a good sense of the web as a “new media’.

Dịch: Các công việc nội dung đòi hỏi kỹ năng viết tuyệt vời và ý thức tốt về web như một phương tiện truyền thông mới.

Question 9. The word “vary” in paragraph 6 can be best replaced by ___________.

A. decrease     B. change     C. differ     D. increase

Đáp án: C

Giải thích: vary = differ (v) khác nhau

Question 10. It can be inferred from the passage that ___________.

A. only skilled workers make good money

B. online workers can work full-time online.

C. it is easy to become a webmaster

D. workers with limited computer skills can not work online.

Đáp án: B

Thông tin: An added benefit to such online jobs is that freelancers are able to work on projects with companies outside their own country.

Dịch: Một lợi ích bổ sung cho các công việc trực tuyến như vậy là các dịch giả tự do có thể làm việc trong các dự án với các công ty bên ngoài quốc gia của họ.

Question 11. According to the passage, which of the following is TRUE of webmasters?

A. They never work independently.

B. The duties they perform depend on the organization they work for.

C. They require a minimal level of expertise.

D. They do not support software products.

Đáp án: C

Thông tin: Of course, there are plenty of jobs available for people with high-tech computer skills, but the growth of new media has opened up a wide range of Internet career opportunities requiring only a minimal level of technical expertise. Probably one of the most well-known online job opportunities is the job of Webmaster.

Dịch: Tất nhiên, có rất nhiều công việc dành cho những người có kỹ năng máy tính công nghệ cao, nhưng sự phát triển của phương tiện truyền thông mới đã mở ra một loạt các cơ hội nghề nghiệp Internet chỉ cần một trình độ chuyên môn kỹ thuật tối thiểu. Có lẽ một trong những cơ hội việc làm trực tuyến nổi tiếng nhất là công việc của Quản trị trang web.

Question 12. What is the purpose of the passage?

A. To inform people about the tasks and the roles of a webmaster.

B. To inform people about employment related to the Internet.

C. To inform people about the computer industry.

D. To explain why webmasters make a lot of money.

Đáp án: B

Giải thích: Nội dung chính của bài nói về nghề webmaste, freelance workers,....

Question 13. According to the passage, all of the followings are TRUE except ___________.

A. Webmasters must have knowledge of the latest computer applications.

B. Online workers can not free themselves from the office.

C. “New media” is not easy to define.

D. There are online jobs available for workers with minimal computer skills.

Đáp án: B

Thông tin: An added benefit to such online jobs is that freelancers are able to work on projects with companies outside their own country.

Dịch: Một lợi ích bổ sung cho các công việc trực tuyến như vậy là các dịch giả tự do có thể làm việc trong các dự án với các công ty bên ngoài quốc gia của họ.

Question 14. Which of the followings is not mentioned as part of the “new media”?

A. Internet technology     B. writing skills     C. websites     D. video games

Đáp án: B

Thông tin: Specifically, it includes websites, email, internet technology, CD-ROM, DVD, streaming audio and video, interactive multimedia presentations, e-books, digital music, computer illustration, video games, virtual reality, and computer artistry

Dịch: Cụ thể, nó bao gồm các trang web, email, công nghệ internet, CD-ROM, DVD, truyền phát âm thanh và video, thuyết trình đa phương tiện tương tác, sách điện tử, nhạc số, minh họa máy tính, trò chơi video, thực tế ảo và nghệ thuật máy tính.

Question 15. The word “identify” in paragraph 2 is closest in meaning to___________.

A. name     B. discover     C. encounter     D. estimate

Đáp án: A

Thông tin: To specify the job description of a Webmaster, one needs to identify the hardware and software the website the Webmaster will manage is running on.

Dịch: Để chỉ định mô tả công việc của Quản trị viên web, người ta cần xác định phần cứng và phần mềm mà trang web mà Quản trị viên web sẽ quản lý đang chạy.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2002 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

unit-7-economic-reforms.jsp

Các loạt bài lớp 12 khác
Khóa học 12