Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 8 Reading có đáp án

Unit 8: Life in the future

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 8 Reading có đáp án

Bài 1. Read the passage carefully and choose the correct answer.

Quảng cáo

In the future, genetic engineering will allow us to create the perfect human. It will be hard to get used to. Parents will order a baby who 'will grow up to become his new job because he is not quite prepared a genius or to have a Miss World appearance. Also, genetic engineering will allow us to mix plants and animals.

As computers have advanced, they have helped us remember, calculate, organize, and clarify. So it will become easier to deal with things, and much quicker. At a point in a future time, some may claim that computers become about as smart as Newton or Einstein. More advanced computers will be able to be creative, respond to feelings in a feeling way, develop intuition, recognize patterns, and suggest innovative alternatives. There is a hope if we choose to take action. We can select Internet information wisely, choose healthy computer games, limit our exposure to television commercials, and select television programs carefully. People will be aware of the importance of keeping active, getting outside to do more physical activities. We will also plan to make a major sacrifice the next time we buy a car, take the bus. Everybody will be more concerned about making environmentally friendly choices, eating healthy, and helping build a healthier society by shopping at better stores that sell better food.

Most people will be aware that a happy, loving family is a joy to be part of, and that it is a necessary foundation for building a strong society. But it is extremely important for our future that we maintain a healthy perspective. We need to value and appreciate the importance of what can be achieved by loving and committed parents. People need a strong foundation, so it is vital for our society that we encourage parents to work at creating love, joy, and happiness for their children in a .decent, stable, and productive atmosphere.

Question 1. How many aspects of life in the future are referred in the text?

A: One     B: Two     C: Three     D: Four

Đáp án: C

Giải thích: Các khía cạnh được nhắc đến là Genetic Engineering ở đoạn 1, Computers ở đoạn 2, và Family ở đoạn 3. như vậy tổng cộng là 3 khía cạnh.

Quảng cáo

Question 2. Which aspect is not referred in the text?

A: Education     B: Genetic Engineering

C: Computer     D: Family

Đáp án: A

Giải thích: Các khía cạnh được nhắc đến là Genetic Engineering ở đoạn 1, Computers ở đoạn 2, và Family ở đoạn 3. Như vậy cái không được nhắc đến là Education

Question 3. The phrase to have a Miss World appearance means that _______.

A: to become a Miss World     B: to enter a beauty contest

C: to be intelligent     D: to be beautiful

Đáp án: D

Giải thích: Có vẻ ngoài như một Hoa hậu thế giới có nghĩa là xinh đẹp

Question 4. According to the text, in the future, _______.

A: it will be difficult for us to select Internet information

B: people will prefer taking a bus to buying a car

C: food will not be sold at shops

D: TV viewers will not be able to escape from seeing a lot of advertising.

Đáp án: B

Thông tin: We will also plan to make a major sacrifice the next time we buy a car, take the bus.

Dịch: Chúng ta cũng sẽ có kế hoạch để thực hiện một sự hy sinh lớn trong thời gian tới khi chúng ta mua một chiếc xe hơi, đi xe buýt.

Quảng cáo

Question 5. The last paragraph is about _______.

A: family and parents' responsibility in the future

B: children's education

C: children's health

D: how to build a strong society

Đáp án: A

Giải thích: Đoạn cuối nói về trách nhiệm của cha mẹ và gia đình trong tương lai.

Bài 2. Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

Robots are already a part of our lives. Industrial robots widely used in manufacturing. Military and police organizations use robots to (1) _____ in dangerous situations. Robots can (2) _____ be found from vacuuming the floors in your home to exploring the surface of Mars.

Within a few more years a whole host of robotic adaptations will be running many aspects' of our lives. "I think in (3) _____ next thirty years, we are going to see a transformation between the industrial sorts of robots to personal robots," says Brooks from Brooks' company, IRobot, markets floor cleaning robots for homes.

"The advances in robotics make it clear that many household (4) ____ will be easily handled by a robot in the near future," says Bob Christopher, who works for a robotic technology company that is marketing a toy robot (5) _____ Pleo. "We have only one child but I could easily (6) _____ five or six robots in the home as well."

Within the next 10 years one will be able to (7) _____, to lease or purchase a domestic robot that not only does the household cleaning and prepare and serve his meals, (8) _____ also can carry him to the bathtub if he cannot walk.

Demographic changes, such as a rapidly aging population and a shrinking workforce, will drive forward the application of new (9) ___. There is going to be a real pull for increasing the productivity of working age people. So there is going to be a real push for robotics to help people. (10) _____ addition it is likely that in the near future we will see robots- taking on some of the care functions elderly, or long-term ill people.

Question 1. A.assist     B.increase     C.make     D.create

Đáp án: A

Dịch: Tổ chức quân sự và cảnh sát sử dụng robot để hỗ trợ trong các tình huống nguy hiểm.

Question 2. A.so     B.either     C.too     D.also

Đáp án: D

Giải thích: Từ too không đứng giữa câu nên không chọn

Dịch: Robot cũng có thể được tìm thấy từ việc hút bụi sàn trong nhà của bạn đến việc khám phá bề mặt của sao Hỏa.

Question 3. A.a     B.an     C.the     D.Ø

Đáp án: C

Giải thích: “trong vòng 30 năm nữa” đã xác định nên dùng mạo từ the

Quảng cáo

Question 4. A.aspects     B.chores     C.works     D.jobs

Đáp án: B

Dịch: Những tiến bộ trong robot làm cho nó rõ ràng rằng nhiều công việc gia đình sẽ dễ dàng xử lý bởi một robot trong tương lai gần.

Question 5. A.which     B.called called     C.calling     D.that called

Đáp án: A

Giải thích: Rút gọn mệnh đề quan hệ.

A toy robot which is called Pleo = A toy robot called Pleo (1 con robot đồ chơi được gọi là Pleo)

Question 6. A.hope     B.think     C.imagine     D.look

Đáp án: D

Dịch: Chúng tôi chỉ có một con, nhưng tôi có thể dễ dàng hình dung cũng như là năm hoặc sáu robot trong nhà.

Question 7. A.afford     B.attain     C.offer     D.affect

Đáp án: A

Dịch: Trong vòng 10 năm tới ta sẽ có thể đủ khả năng để thuê hoặc mua một robot trong nước......

Question 8. A.either     B.as     C.and     D.but

Đáp án: D

Dịch: ...không chỉ làm việc nhà làm sạch và chuẩn bị và phục vụ các bữa ăn của mình, mà còn cũng có thể mang anh ta đến bồn tắm nếu anh ta không thể đi lại được.

Question 9. A.technology     B.technological     C.technique     D.technician

Đáp án: A

Dịch: Thay đổi về nhân khẩu học, chẳng hạn như một dân số già đi nhanh chóng và một lực lượng lao động thu hẹp lại, sẽ tiến tới các ứng dụng của công nghệ mới.

Question 10. A.at     B.in     C.for     D.with

Đáp án: B

Dịch: Ngoài ra nó còn có khả năng là trong tương lai gần chúng ta sẽ thấy robots- tham gia vào một số chức năng chăm sóc người già, hay những người bị bệnh lâu dài.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

unit-8-life-in-the-future.jsp

Các loạt bài lớp 12 khác
Khóa học 12