Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 8 Writing có đáp án

Unit 8: Life in the future

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 8 Writing có đáp án

Bài 1. Rewrite the following sentences so that they have the same meaning as the original ones.

Question 1. It is unlikely that results of the elections will be made public before tomorrow morning.

A. Before tomorrow morning we will probably know the result of the elections.

B. Tomorrow morning is probably the earliest that anyone will know the result of the selection.

C. The results of the elections will most likely be made known before tomorrow morning.

D. We will probably not be told the results of the elections tomorrow morning.

Đáp án: B

Dịch: Nhiều khả năng kết quả của cuộc bầu cử sẽ được công khai trước sáng mai.

Question 2. Housewives do not have to spend a lot of time doing housework any more.

A. Housework will never be done by housewives any more.

B. Housewives have to spend more and more time to do housework.

C. Never have housewives spent as much time doing housework as they do now.

D. No longer do housewives have to spend a lot of time doing housework.

Đáp án: D

Dịch: Các bà nội trợ không phải mất nhiều thời gian để làm việc nhà nữa.

Question 3. Go over the report before you submit it.

A. Before you submit the report, you should be finished writing it.

B. Type the report quickly and then submit it.

C. Read the report carefully before you submit it.

D. Before you write the report you have to find enough information.

Đáp án: A

Dịch: Trước khi bạn gửi báo cáo, bạn nên viết xong nó.

Question 4. We always stand by you when you are in need.

A. Whenever you are in need, we stand next to you.

B. We cannot do anything for you though you are in need.

C. We always continue to support and help you when you are in need.

D. We can never stand your necessity.

Đáp án: C

Dịch: Chúng tôi luôn tiếp tục hỗ trợ và giúp đỡ bạn khi bạn cần.

Question 5. Madeleine wears high heels to look taller.

A. In order to look taller, Madeleine wears high heels

B. So that to look taller, Madeleine wears high heels.

C. Madeleine wants high heels to make her taller.

D. Madeleine buys high heels to look taller.

Đáp án: A

Dịch: Để trông cao hơn, Madeleine đi giày cao gót.

Question 6. I have to take the responsibility.

A. It's I am that responsible.     B. It is I who am responsible.

C. It is me who am responsible.     D. It's that me is responsible.

Đáp án: B

Dịch: Tôi phải chịu trách nhiệm.

Question 7. It was her story that made me cry.

A. I was made crying by her story.     B. I was made to cry by her story.

C. Her story made me crying.     D. Her story made me to cry.

Đáp án: B

Dịch: Đó là câu chuyện của cô ấy làm tôi khóc.

Question 8. It is unlikely that he will come on time.

A. He is unlikely to come early.     B. It is likely that he will not come too late.

C. It looks as if he will come late.     D. It seems that he will come lately.

Đáp án: C

Dịch: Không chắc anh ta sẽ đến đúng giờ.

Question 9. He became successful as a professional writer at the age of 20.

A. He did not succeed as a professional writer until he was 20.

.B. He did not write professionally until he succeeded at the age of 20.

C. He succeeded as a professional writer until he was 20.

D. He wrote professionally until he became successful at the age of 20.

Đáp án: A

Dịch: Ông trở nên thành công như một nhà văn chuyên nghiệp ở tuổi 20.

Question 10. Mai: “Why don't we ask Mr Brown for help?”

A. Mai asked why they did not ask Mr Brown for help.

B. Mai begged Mr Brown for help to find the reason.

C. Mai suggested that they should ask Mr Brown for help.

D. Mai wanted to know why Mr Brown did not help.

Đáp án: C

Dịch: Mai đề nghị họ nên nhờ ông Brown giúp đỡ.

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Ever since it was first possible to make a real robot, people have been hoping for the invention of a machine that would do all the necessary jobs around the house. If boring and repetitive factory work could be (1)_____ by robots, why not boring and repetitive household chores too?

For a long time the only people who really gave the problem their attention were amateur inventors And they came up against a major difficulty. That is, housework is actually very complex It has never been one job it has always been many. A factor robot (2)_____ one task endlessly until it is reprogrammed to do something else. It doesn’t run the whole factory. A housework robot on the other hand, has to do several different (3)_____ of cleaning and carrying jobs and also has to cope (4)______ all the different shapes and positions of rooms, furniture, ornaments, cats and dogs. (5)______ , there have been some developments recently. Sensors are available to help the robot locate objects and avoid obstacles. We have the technology to produce the hardware. All that is missing the softwarethe programs that will operate the machine.

Question 1. A. managed     B. succeeded     C. made     D. given

Đáp án: A

Manage the factory work (the work be managed by): Đảm nhiệm, thực hiện công việc nhà máy.

Dịch: Nếu những công việc nhà máy nhàm chán và lập lại có thể được thực hiện bởi robot thì tại sao những việc vặt nhàm chán và lặp lại quanh nhà lại không thể cũng được như vậy?

Question 2. A. carries over     B. carries out     C. carries off     D. carries away

Đáp án: B

Giải thích: Carry out: tiến hành, thực hiện (A factory robot carried out one task)

Dịch: Một con robot thực hiện một phần việc.

Question 3. A. systems     B. types     C. ways     D. methods

Đáp án: B

Several different types of: một vài loại khác nhau của...

Dịch: Một con robot làm việc nhà, một khác, phải thực hiện một vài loại lau chùi khác nhau...

Question 4. A. from     B. with     C. by     D. for

Đáp án: B

Giải thích: To cope with: đối phó, đương đầu với

Question 5. A. However     B. Therefore     C. Besides     D. Moreover

Đáp án: A

Dịch: Tuy nhiên gần đây cũng có vài tiến triển.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2002 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

unit-8-life-in-the-future.jsp

Các loạt bài lớp 12 khác
Khóa học 12