Bài tập Tiếng Anh 7 mới Unit 10 Reading có đáp án

UNIT 10: Sources of energy

Bài tập Tiếng Anh 7 mới Unit 10 Reading có đáp án

Bài 1. Read the passage, and then tick the correct answer true (T), or false (F).

Did you know that energy use is the biggest contributor to fine average Canadian home's carbon footprint?

That's why the David Suzuki Foundation and Bullfrog Power are partnering to offer you a quick and easy way to switch your home to clan energy and be part of the solution to climate change.

When you choose green energy, Bullfrog's generators put clean, renewable electricity and/or green natural gas (produced from organic waste, not fracking) into the grid or pipeline to match the amount of power or natural gas your home uses. Bullfrog ensures the energy going into our energy systems - on your behalf -is from clean, green sources.

Bullfrog’s green electricity comes from a blend of wind and low-impact hydro power from new Canadian renewable energy facilities, with at least 50 per cent directly from your region.

Question 1: Energy use is the main reason that causes carbon footprint in Canada.

Question 2: David Suzuki is the CEO of Bullfrog Power.

Question 3: David Suzuki wants to find a solution to climate change.

Question 4: Green energy comes from diesel.

Question 5: The technology uses solar energy to replace natural gases.

Bài 2.

Hello students. Today I'd like to tell you some information about types and sources of energy. Energy is classified into two main groups: renewable and non-renewable.

The energy generated from natural sources such as the sun, wind, rain, and tides is called renewable energy. They are plentiful and can be generated again and again. They also have low carbon emissions so they are considered green and environment-friendly. Moreover, using renewable energy can reduce your electricity bills. Unfortunately, solar energy can be only used during the daytime but not during night or the rainy season. Geothermal energy also can bring toxic chemicals beneath the earth's surface to the top and can create environmental changes.

Non-renewable energy is the energy taken from other sources that are available on earth. They are limited and will run out in the future. They can't be re-generated in a short time. Fossil fuels - natural gas, oil and coal - are examples of them. They are cheap and easy to use. However, when burnt, they release toxic gases in the air so they cause serious environmental changes such as global warming. And the important thing is that non-renewable sources will expire someday.

Match the words/ phrases with their corresponding meanings.

1. geothermal A. Nhà máy
2. environment-friendly B. Thân thiện với môi trường
3. toxic chemicals C. Mai một, hết
4. a plant D. Địa nhiệt
5. expire E. Các hóa chất độc hại

Question 1: Geothermal

Đáp án: D

Dịch nghĩa: Geothermal = Địa nhiệt

Question 2: Environment-friendly

Đáp án: B

Dịch nghĩa: Environment-friendly = Thân thiện với môi trường

Question 3: Toxic chemicals

Đáp án: E

Dịch nghĩa: Toxic chemicals = Các hóa chất độc hại

Question 4: A plant

Đáp án: A

Dịch nghĩa: Plant = Nhà máy

Question 5: Expire

Đáp án: C

Dịch nghĩa: Expire = Mai một, hết

Decide if the following statements are True or False or Not Given according to the text.

Question 1: This text may be written by a teacher.

A. True              B. False              C. Not Given

Đáp án: A

Thông tin: Hello students.

Dịch nghĩa: Xin chào các học sinh.

Question 2: There is a large amount of non-renewable energy.

A. True              B. False              C. Not Given

Đáp án: C

Thông tin: Thông tin không có trong bài.

Question 3: The sun is one of the sources of energy which is friendly with the environment.

A. True              B. False              C. Not Given

Đáp án: C

Thông tin: Thông tin không có trong bài.

Question 4: Non-renewable energy can be generated in a short time.

A. True              B. False              C. Not Given

Đáp án: B

Thông tin: They can't be re-generated in a short time.

Dịch nghĩa: Chúng không thể được tạo lại trong một thời gian ngắn

Question 5: Non-renewable energy will run out in 150 years.

A. True              B. False              C. Not Given

Đáp án: C

Thông tin: Thông tin không có trong bài.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 thí điểm có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt môn Tiếng Anh 7 mới khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON HỌC TỐT LỚP 7 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 8 cho con, được tặng miễn phí khóa lớp 7 ôn hè. Đăng ký ngay!

Học tốt toán 7 - Thầy Lê Tuấn Anh

4.5 (243)

799,000đs

599,000 VNĐ

Học tốt tiếng Anh 7 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Học tốt Văn 7 - Cô Lan Anh

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 720 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 7 thí điểm của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 7 mới Tập 1 và Tập 2.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-10-sources-of-energy.jsp