Bài tập Tiếng Anh 9 Unit 4 Writing có đáp án

Unit 4: Learning a foreign language

Bài tập Tiếng Anh 9 Unit 4 Writing có đáp án

Question 1. “I have something to show you now.”, he said to me.

A. He told me that he has something to show me then.

B. He told me that he had something to show you then.

C. He told me that he had something to show me now.

D. He told me that he had something to show me then.

Đáp án: B

Dịch: Anh ấy nói với tôi rằng anh ấy có một cái gì đó để cho bạn thấy sau đó.

Question 2. “I’m leaving here for Hue tomorrow,” she said.

A. She said that she is leaving leave there for Hue the day after.

B. She said that she was leaving leave there for Hue the day after.

C. She said that she would leaving leave there for Hue the day after.

D. She said that she is leaving leave here for Hue the day after.

Đáp án: B

Dịch: Cô ấy nói rằng cô ấy sẽ rời khỏi đó đến Huế vào ngày hôm sau.

Question 3. “I’ll come with you as soon as I am ready.” Tom said to her.

A. Tom said to her that he will come with her s soon as he was ready.

B. Tom said to her that he would come with her s soon as he was ready.

C. Tom said to her that he will come with you as soon as he was ready.

D. Tom said to her that he will come with her s soon as he is ready.

Đáp án: B

Dịch: Tom nói với cô rằng anh sẽ đến với cô ngay khi anh sẵn sàng.

Question 4. “I must go now,” the father said to us.

A. The father said to us that he must go then

B. The father said to us that he had to go now

C. The father said to us that he has to go then

D. The father said to us that he had to go then

Đáp án: D

Dịch: Người cha nói với chúng tôi rằng ông phải đi ngay.

Question 5. “Who puts the salt in my cup of coffee?”

A. Peter asked who put the salt in his cup of coffee?

B. Peter asked who put the salt in his cup of coffee.

C. Peter asked who puts the salt in his cup of coffee.

D. Peter asked who put the salt in my cup of coffee.

Đáp án: B

Dịch: Peter hỏi ai đã bỏ muối vào tách cà phê của mình.

Question 6. “Why do you come here late?”, she asked me.

A. She asked me why I came there late.

B. She asked me why I come there late.

C. She asked me why I came here late.

D. She asked me why you came there late.

Đáp án: A

Dịch: Cô ấy hỏi tôi tại sao tôi đến đó muộn.

Question 7. ‘Can you play the piano?”, he asked the girl.

A. He asked the girl if she can play the piano.

B. He asked the girl if she could play the piano?

C. He asked the girl if she can play the piano.

D. He asked the girl if she played the piano.

Đáp án: B

Dịch: Anh hỏi cô gái có biết chơi piano không?

Question 8. “I’m having a good time here” said Maryam.

A. Maryam said that she was having a good time there.

B. Maryam said that she is having a good time here.

C. Maryam said that she was having a good time there.

D. Maryam said that she had a good time there.

Đáp án: C

Dịch: Maryam nói rằng cô ấy đã có một thời gian tốt ở đó.

Question 9. “Do you like popmusic?”, hoa told Maryam.

A. . Hoa asked Maryam if she likes pop music.

B. Hoa asked Maryam if she liked pop music.

C. Hoa told Maryam if she likes pop music.

D. Hoa told Maryam if she liked pop music.

Đáp án: B

Dịch: Hoa hỏi Maryam có thích nhạc pop không.

Question 10. “Where do you live the boys?”, asked the man.

A. The man asked the boys where they live.

B. The man asked the boys where they lived.

C. The man asked the boys where they lived?

D. The man asked the boys where did they live.

Đáp án: B

Dịch: Người đàn ông hỏi các chàng trai nơi họ sống.

Question 11. He said to me “I can’t do this test”

A. He said to me that I can’t do that test.

B. He said to me that I couldn’t do this test.

C. He said to me that I couldn’t do that test.

D. He said to me that he couldn’t do that test.

Đáp án: C

Dịch: Anh ấy nói với tôi rằng tôi không thể làm bài kiểm tra đó.

Question 12. They said to him, “We are learning English now.”

A. They said to him that we are learning English now.

B. They said to him that they were learning English now.

C. They said to him that they were learning English then.

D. They said to him that we were learning English then.

Đáp án: C

Dịch: Họ nói với anh rằng họ đang học tiếng Anh.

Question 13. She said to me, “I will go to China next week.”

A. She said to me that she will go to China the following week.

B. She said to me that she would go to China the following week.

C. She said to me that she went go to China the following week.

D. She said to me that she go to China the following week.

Đáp án: B

Dịch: Cô ấy nói với tôi rằng cô ấy sẽ đến Trung Quốc vào tuần sau.

Question 14. They asked him, “Do you like to play this game.”

A. They asked him if he like to play that game.

B. They asked him if he liked to play that game.

C. They asked him if he liked to play this game.

D. They asked him if he like to play that game.

Đáp án: B

Dịch: Họ hỏi anh ấy có thích chơi trò đó không.

Question 15. He said to me, “I must finish these works on time.”

A. He said to me that I must finish these works on time.

B. He said to me that he must finish these works on time.

C. He said to me that he had to finish these works on time.

D. He said to me that I must finish those works on time.

Đáp án: C

Dịch: Anh ấy nói với tôi rằng anh ấy phải hoàn thành những công việc này đúng hạn.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh 9 hay khác:

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2005 ĐẠT 9-10 LUYỆN THI LỚP 10

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 499K tại khoahoc.vietjack.com

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 600 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 9 của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 9.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-4-learning-a-foreign-language.jsp