Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới Học kì 2 có đáp án (Đề 2)



Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới - Học kì 2

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Find the word with the different underlined sound.

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới Học kì 2 có đáp án (Đề 2)

Quảng cáo

II. Find the word which has a different stress pattern from the others.

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới Học kì 2 có đáp án (Đề 2)

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

6. The paintings. . . . . Mr. Brown has in his house are worth around $ 100,000.

 A. whose

 B. which

 C. that

 D. whom

Quảng cáo

7. . . . . . is visiting important and historic places in a city or an area as a tourist.

 A. Travelling

 B. Sightseeing

 C. Wandering

 D. Sunbathing

8. All . . . . must complete a visa form upon arrival at Singapore airport.

 A. tourists

 B. departures

 C. customers

 D. passengers

9. “With … do you wish to speak?”

 A. what

 B. whom

 C. who

 D. which

10. Shakespeare was not only a famous playwright … a poet … well.

 A. but/as

 B. also/as

 C. but/so

 D. and/too

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

11. The flat looks … and … comfortable.

 A. nicely/ extremely

 B. nice/extreme

 C. nicely/extreme

 D. nice/extremely

12. Nobody was injured in the accident, …?

 A. was there

 B. was he

 C. were they

 D. wasn’t it

13. Can you help me? I need … information.

 A. some

 B. little

 C. a few

 D. few

14. I am interested in … history, especially … history of Western of Europe.

 A. the/ the

 B. 0/ the

 C. 0/ 0

 D. a/ a

15. School is expected . . . . . good citizens for society.

 A. to provide

 B. provide

 C. providing

 D. provided

16. She doesn’t mind . . . . . hard to reach her career goals.

 A. work

 B. to work

 C. working

 D. worked

17. If she . . . . . here, she would give you some advice.

 A. be

 B. is

 C. was

 D. were

18. Have you ever seen Picasso’s La Guerre, . . . . . is really a masterpiece?

 A. who

 B. which

 C. that

 D. they

19. “What do you do … a living?” Mr Brown asked the man.

 A. with

 B. by

 C. through

 D. for

20. Next week, when there … a full moon, the ocean tides will be higher.

 A. is being

 B. will be

 C. is

 D. will have been

21. Can you help me … in this application form?

 A. fill

 B. to fill

 C. filling

 D. A & B

22. Can you help me? I need … information.

 A. some

 B. little

 C. a few

 D. few

IV. Read the passage and choose the correct answer (A, B, C or D).

Earth, our beautiful home planet, is the only astronomical object to accommodate life (23) . . . . . we know it. Scientists believe Earth was (24) . . . . . approximately 4.5 billion years ago. It is the fifth-largest (25) . . . . . in our solar system. Its equatorial diameter is about 12,074 kilometres. Earth is the third-closest planet to the sun. The distance from Earth to the sun is roughly 149,600,000 kilometres. It (26) . . . . 365,3 days for Earth to obit the sun, and 24 hours to rotate on its axis. The surface temperature ranges from -88 to 58°

 C. Nearly 70 percent of Earth’s surface is covered by ocean, (27) . . . . has an average depth of about 4 kilometres. In 2015 it was estimated that 7,3 billion humans are living on Earth.

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới Học kì 2 có đáp án (Đề 2)

V. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

28. “You’d better not lend that man any more money, Mary” - said John.

→ John advised...............................................................................................................

29. Although he took a taxi, Bill still arrived late for the concert.

→ Despite ........................................................................................................................

30. It is ages since Alan visited his parents.

→ Alan ............................................................................................................................

31. They manage to finish the project in time for the presentation.

→ They succeeded ............................................................................................................

VI. Choose the underlined word/ phrase which is incorrect.

32. (A) Could you mind (B) telling me the way (C) to the (D) nearest restaurant?

33. (A) Many people believe that New York is (B) the (C) most great city (D) in America.

34. (A) The food that Mark (B) is cooking in the kitchen (C) is smelling (D) delicious.

35. Jane is the (A) only one of (B) our students who (C) have received national recognition for (D) her musical ability.

Đáp án

I. Find the word with the different underlined sound.

 1. A   2. A   3. D

II. Find the word which has a different stress pattern.

 4. D   5. A

III. Choose the correct option A, B, C or D.

 6. B   7. B   8. D   9. B   10. A   11. D   12. C

 13. A   14. C   15. A   16. B   17. D   18. B   19. D

 20. C   21. D   22. A  

IV. Read the passage and choose the correct answer

 23. A   24. B   25. B   26. B   27. C

V. Rewrite the sentences

28. John advised Mary not to lend that man any more money.

29. Despite taking a taxi, Bill still arrived late for the concert.

30. Alan hasn’t visited his parents for ages/ a long time.

31. They succeeded in finishing the project in time for the presentation.

VI. Choose the underlined work/ phrase which is incorrect.

 32. A   33. C   34. C   35. B

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 9 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


de-thi-hoc-ki-2-tieng-anh-9-thi-diem.jsp


Nhóm hỏi bài 2k6