Bài tập Tiếng Anh 9 mới Unit 8 Reading có đáp án

Unit 8: Tourism

Bài tập Tiếng Anh 9 mới Unit 8 Reading có đáp án

Bài 1. Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

I started (1)_______ English when I was 14 years old after five years of studying Russian. In the (2)_______ I encountered some difficulties learning the language, but I tried my (3)_______ to overcome them. Firstly, my English pronunciation was (4)_______ by the way I spoke Russian. To solve this problem, I practiced by listening to tapes in English every day. I played the tape, stopped after each sentence, and (5)_______ the sentence several times. At school, I joined an English speaking club (6)_______ was organised by a teacher from Britain. She understood my difficulty and helped me very much in improving my pronunciation. Secondly, I found it really hard to learn English vocabulary. In Russian, the way you write the word is the way you pronounce it. However, English spelling is often (7)_______ from its pronunciation. To get over this difficulty I started using the dictionary. Whenever I learnt a new word, I looked it (8) _______ carefully in the dictionary. Then I tried to remember the way to read and write the word. After that, I wrote the word down several (9)_______ in a notebook. Gradually, I got (10)_______ to the spelling system of the language. Now I’m confident that my English has become much better.

Question 1: A. getting     B.learning     C.writing     D.reading

Đáp án: B

Dịch: Tôi bắt đầu học tiếng Anh khi tôi 14 tuổi sau năm năm học tiếng Nga.

Question 2: A. start     B.beginning     C.end     D.begin

Đáp án: B

In the beginning: ban đầu

Question 3: A. most     B.self     C.best     D.hard

Đáp án: C

Try my best: cố gắng hết sức

Question 4: A. effected     B.given     C.affected     D.reflected

Đáp án: C

Câu bị động quá khứ đơn nên vị trí cần quá khứ phân từ

Question 5: A. said     B.told     C.spoke     D.repeated

Đáp án: D

Dịch: Tôi phát băng, dừng lại sau mỗi câu và lặp lại câu đó nhiều lần.

Question 6: A. which     B.it     C.and     D.but

A.to have food that is high in calories

B.to enjoy a variety of rich proteins and more processed grains

C. to plan out your costly prepared meals

D. to choose foods that keep you full and is cheaper

Đáp án: A

Cần dùng “which” thay thế cho “an English speaking club”

Question 7: A. different     B.the same     C.far     D.differ

Đáp án: A

Vị trí cần tính từ

Question 8: A. down     B.on     C.out     D.up

Đáp án: D

Look up: tra từ điển

Question 9: A. way     B.ways     C.times     D.lines

Đáp án: C

Dịch: Sau đó, tôi đã viết từ đó xuống nhiều lần trong một cuốn sổ tay.

Question 10: A .used     B.remembered     C.well     D.attracted

Đáp án: A

Get used to Ving: quen với việc làm gì

Bài 2. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Situated on the central coast of Viet Nam, which is famous for many beautiful beaches. Lang Co Beach, since June 2009, has become an official member of the “World’s most beautiful bays” club. Today, it is a popular destination for tourists in Viet Nam, especially for those who love beach so much.

With the length of approximately 10 kilometres, Lang Co Beach located in Lang Co town, Phu Loc district, Thua Thien- Hue province is next to the National Highway 1A and near Hai Van Pass.

Lying on the most beautiful curve of the country, Lang Co has almost everything that the nature can offer: green mountains and tropical forests, smooth white sand, full of sunshine and cool, blue and clear sea as crystal, and the average temperature of 250C in summer. It is an attractive destination for both domestic and international tourists in Viet Nam. It is the third bay of Viet Nam, after Ha Long and Nha Trang named in the list of 30 most beautiful bays in the globe.

It can be said that nobody can resist a nature beauty like Lang Co town. This small and peaceful town will give you the most relaxing time and many games at the beach. In addition, you will have good time to enjoy the seafood with various kinds of shrimps, lobster, crab, butter-fish, mackerel fish, oysters, etc. and not far from the beach are some attractions such as Kang Co fishing village, Chan May scenery.

Lying on the "Central Heritage Road", Lang Co is very close to other famous attractions such as the Imperial City of Hue, Hoi An Ancient Town, Son Tra Peninsula where the famous Son Tra Natural Reserve and beautiful beaches located, and so many more.

Question 1: Lang Co beach is located ………

A. between Hoi An Ancient Town and Son Tra Peninsula

B. on the most beautiful curve of Viet Nam

C. 10 kilometres away from Hue

D. under Hai Van Pass

Đáp án: B

Thông tin: Lying on the most beautiful curve of the country …..

Dịch: Nằm trên đường cong đẹp nhất của đất nước ….

Question 2: The most important reason why so many tourists come to Lang Co beach is that …….

A. it is the third most beautiful beach in Viet Nam

B. they can enjoy various kinds of seafood

C. they can come to the famous Son Tra Natural Reserve

D. it is considered an ideal place for beach lovers

Đáp án: D

Thông tin: Lang Co Beach, since June 2009, has become an official member of the “World’s most beautiful bays” club. Today, it is a popular destination for tourists in Viet Nam, especially for those who love beach so much.

Dịch: Bãi biển Lăng Cô, kể từ tháng 6 năm 2009, đã trở thành thành viên chính thức của câu lạc bộ vịnh đẹp nhất thế giới. Ngày nay, nó là một điểm đến phổ biến cho khách du lịch tại Việt Nam, đặc biệt là đối với những người yêu thích bãi biển rất nhiều.

Question 3: All of the following are attractions of Lang Co Beach EXCEPT ……….

A. the National Highway 1A next to it

B. smooth white sand, and full of sunshine

C. cool, blue and clear sea as crystal

D. its location on the "Central Heritage Road"

Đáp án: B

Thông tin không có trong bài.

Question 4: We can infer from the passage that Lang Co Beach ………..

A. is very hot during summer

B. is the most beautiful bay in the world

C. enjoy the harmony of nature and humans

D. is the first member of the “World’s most beautiful bays” club in Viet Nam

Đáp án: C

Question 5: Coming to Lang Co Beach, you can do all of the following activities EXCEPT .....

A. relaxing and joining in beach games    B. sunbathing on many beautiful beaches

C. visiting the nearby fishing village    D. enjoying seafood

Đáp án: B

Thông tin là toạn bọ đoạn 2.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 thí điểm có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh 9 mới hay khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Hơn 5000 bạn đã học và tiến bộ tại VietJack chỉ với 2k/ 1 ngày. Đăng ký ngay!

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 720 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 9 thí điểm của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 9 mới Tập 1 và Tập 2.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-8-tourism.jsp