Đề thi Tiếng Anh lớp 9 Học kì 2 có đáp án (Đề 1)

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 - Học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence.

1. We are going to a park ___________ the other side of the river.

A. in     B. on

C. by     D. from

Quảng cáo

2. Areas around the Cuu Long Delta can expect clouds _________ the day.

A. on     B. in

C. until     D. during

3. The storm last month was disastrous, ________we should organize a show to raise money for the victims.

A. or     B. because

C. so     D. and

4. Hurry up! Don’t walk so ________ , we’ll be late for school.

A. slow     B. slowly

C. fast     D. fastly

5. Ho Chi Minh City will ________temperatures between 250c and 300c tomorrow.

A. experience     B. has

C. occur     D. arrive

6. The roof ________ under the weight of snow last night.

A. collapsed     B. will collapse

C. collapses     D. were collapsed

Quảng cáo

7. He is the environmentalist ________ we want to talk to.

A. whose     B. which

C. that     D. where

8. There was a ________ last night because of the violent storm.

A. power supply     B. power cut

C. electricity     D. power

9. A: The market will be closed during days of a storm. B: ________________ .

A. Let’s buy some canned food

B. Don’t worry. Eat out.

C. Just call a restaurant

D. No problem.

10. A: The new camera didn’t work. B: _______________.

A. I’m not sure.

B. I’ll take it to the shop.

C. I’ll see

D. I’ve got it.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

II. Look at the sign / picture. Choose the best answer (A, B, C or D) for each sign / picture. (0,5pt)

11. What does this sign say?

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 Học kì 2 có đáp án (Đề 1)

A. You can park.

B. You can’t park here.

C. You must turn right ahead.

D. You must turn left ahead.

12. This sign says:

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 Học kì 2 có đáp án (Đề 1)

A. You cannot park

B. You can’t smoke.

C. You can’t fish here.

D. You can’t turn left.

III. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5pts)

One of the (13) _______ things that can happen on our earth is an earthquake. When earthquakes take place near large cities, many people may be killed and many buildings are (14) _______ down. Fire may start and (15) _______ more damage than the quake itself. Earthquake comes (16) ______ a shaking of the rocks under the surface of the earth. Forces within the earth push against the rocks until they break. We cannot tell exactly (17) _______ an earthquake is coming, but we can know places on the (18) _______ where they happen most often.

13. A. bad    B. badly    C. worse    D. worst

14. A. knocked    B. cut    C. caused    D. put

15. A. do    B. make    C. take    D. pay

16. A. to    B. from    C. through    D. in

17. A. while    B. when    C. before    D. after

18. A. world    B. country    C. earth    D. reason

IV. Use the correct form of the word given in each sentence. (1.5 pts)

19. It was such _________________ news that they all sat there saying nothing. (worry)

20. They saved the paintings from . (destroy)

21. Our team played very_______________ last week. We lost. (successful)

22. This village has had _________________since last year. (electric)

23. People need to increase their daily ______________ of fruit and vegetables. (consume)

24. If we want to have a(n) __________ environment, we shouldn’t drop litter in public places. (pollute)

V. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it, (2.0pts)

25. My mother cooked a meal yesterday. It was very delicious.

The meal ___________________________________________

26. We can’t drink the coffee because it is extremely hot.

The coffee __________________________________________

27. He says he will help me, but I don’t believe him.

Although he ___________________________________________

28. Save electricity, or else you will pay much per month.

You won’t pay_______________________________________

ĐÁP ÁN & GIẢI THÍCH

I.

1. B 2. D 3. C 4. B 5. A
6. A 7. C 8. B 9. A 10. B

II.

11 – D 12 – D

III.

13. D 14. A 15. A
16. B 17. B 18. C

IV.

19. worrying

20. destruction

21. unsuccessfully

22. electricity

23. consumption

24. unpolluted

V.

25. which my mom cooked yesterday was very delicious

26. that we can’t dink is extremely hot

27. Although he says he will help me, I don’t believe him.

28. You won’t pay much per month if you save electricity

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 9 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm hỏi bài 2k6