Trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 2 (có đáp án): Cultural Diversity

Trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 2 (có đáp án): Cultural Diversity

Bộ bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 chương trình cơ bản gồm đầy đủ các kĩ năng: Phonetics and Speaking, Vocabulary and Grammar, Reading, Writing có đáp án và giải thích chi tiết. Vào Xem chi tiết để theo dõi bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12.

A. Phonetics and Speaking

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Quảng cáo

Question 1. A. partnership     B. romantic     C. actually     D. attitude

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 1. Đáp án B trọng âm 2.

Question 2. A. believe     B. marriage     C. response     D. maintain

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 2. Đáp án B trọng âm 1.

Question 3. A. summary     B. different     C. physical     D. decision

Đáp án: D

Giải thích: Đáp án A, C, B trọng âm 1. Đáp án D trọng âm 2.

Question 4. A. attractiveness     B. traditional     C. generation     D. American

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm 2. Đáp án C trọng âm 3.

Question 5. A. certain     B. couple     C. decide     D. equal

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm 1. Đáp án C trọng âm 2.

Question 6. A. maintain     B. attitude     C. determine     D. develop    

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 2. Đáp án B trọng âm 1.

Question 7. A. brilliant     B. different     C. secretary     D. attractive

Đáp án: D

Giải thích: Đáp án A, B, C trọng âm 1. Đáp án D trọng âm 2.

Quảng cáo

Question 8. A. generational     B. interpersonal     C. discrimination     D. nationality

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm 3. Đáp án C trọng âm 4.

Question 9. A. studious     B. unite     C. mature     D. involve

Đáp án: A

Giải thích: Đáp án B, C, D trọng âm 2. Đáp án A trọng âm 1.

Question 10. A. frustrating     B. charity     C. impairment     D. infectious

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 2. Đáp án B trọng âm 1.

Question 11. A. hospital     B. mischievous     C. supportive     D. special

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm 1. Đáp án C trọng âm 2.

Question 12. A. family     B. whenever     C. obedient     D. solution

Đáp án: D

Giải thích: Đáp án A, C, B trọng âm 1. Đáp án D trọng âm 2.

Question 13. A. biologist     B. generally     C. responsible     D. security

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 2. Đáp án B trọng âm 1.

Question 14. A. confident     B. important     C. together     D. exciting

Đáp án: A

Giải thích: Đáp án B, C, D trọng âm 2. Đáp án A trọng âm 1.

Quảng cáo

Question 15. A. possible.     B. university     C. secondary     D. suitable

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 1. Đáp án B trọng âm 3.

B. Vocabulary and Grammar

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underline word(s) in each of the following questions.

Question 1. It will take more or less a month to prepare for the wedding.

A. approximately     B. generally     C. frankly     D. simply

Đáp án: A

Giải thích: More or less = approximately (xấp xi)

Dịch: Sẽ mất ít hoặc nhiều hơn một tháng để chuẩn bị cho đám cưới.

Question 2. Professor Berg was very interested in the diversity of cultures all over the world.

A. variety     B. changes     C. conservation     D. number

Đáp án: A

Giải thích: Diversity = variety (sự đa dạng)

Dịch: Giáo sư Berg rất quan tâm đến sự đa dạng của các nền văn hóa trên toàn thế giới.

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underline word(s) in each of the following questions.

Question 1. Workers need a secure environment so that they can work more effectively.

A. protected     B. riskless     C. unsafe     D. safe

Đáp án: C

Giải thích: Secure (được bảo mật) >< unsafe (không an toàn)

Dịch: Công nhân cần một môi trường an toàn để họ có thể làm việc hiệu quả hơn.

Question 2. After many months of grueling work and painful injuries to her shoulder and back, Susan realized that her dream of swimming the English Channel was unattainable.

A. impossible     B. unachievable     C. realistic     D. confused

Đáp án: C

Giải thích: Unattainable (không thể đạt được) >< realistic (thực tế)

Dịch: Sau nhiều tháng làm việc mệt mỏi và những vết thương đau đớn ở vai và lưng, Susan nhận ra rằng giấc mơ bơi kênh tiếng Anh của cô là không thể đạt được.

Bài 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1. I live in a/an ____ with my parents and my elder sister in the coastal area.

A. extended family     B. nuclear family

C. extended house     D. nuclear house

Đáp án: B

Giải thích: Nuclear family: gia đình hạt nhân (gia đình gồm bố mẹ và các con)

Dịch: Tôi sống trong một gia đình hạt nhân với bố mẹ và chị gái tôi ở vùng ven biển.

Question 2. One advantage of living in a/an ____ is to strengthen relationship between young children and adults.

A. nuclear family     B. nuclear house

C. extended family     D. extended house

Đáp án: C

Giải thích: Extended family: đại gia đình

Dịch: Một lợi thế của việc sống trong một / đại gia đình là tăng cường mối quan hệ giữa trẻ nhỏ và người lớn.

Question 3. In my opinion, family members are responsible for ____.

A. the housework     B. the chores

C. homework     D. A and B

Đáp án: D

Giải thích: Housework = chore (việc nhà)

Dịch: Theo tôi, các thành viên trong gia đình chịu trách nhiệm việc nhà.

Question 4. My grandpa is the most conservative person in my family. He never ____ about way of life.

A. gives his opinion     B. changes his mind

C. gives his view     D. keeps in mind

Đáp án: B

Dịch: Ông tôi là người bảo thủ nhất trong gia đình tôi. Anh ấy không bao giờ thay đổi suy nghĩ về cách sống.

Question 5. After graduating from university, I want to ____ my father's footsteps.

A. follow in     B. succeed in

C. go after     D. keep up

Đáp án: A

Dịch: Sau khi tốt nghiệp đại học, tôi muốn theo bước chân của cha tôi.

Question 6. In a nuclear family, both mother and father have responsibility for housekeeping and ____.

A. child care     B. homework

C. childcare     D. generation gap

Đáp án: C

Giải thích: Childcare (n) việc chăm sóc trẻ

Dịch: Trong một gia đình hạt nhân, cả mẹ và cha đều có trách nhiệm giữ gìn nhà cửa và chăm sóc con.

Question 7. Four generations living in the same roof will have different ____ of lifestyle.

A. gaps     B. rules     C. manners     D. viewpoints

Đáp án: D

Dịch: Bốn thế hệ sống chung một mái nhà sẽ có quan điểm sống khác nhau.

Question 8. It is necessary that you ____ able to come with us.

A. are     B. be     C. being     D. to be

Đáp án: B

Giải thích: Cấu trúc giả định: It is + adj + that + S + V (nguyên thể).

Dịch: Điều cần thiết là bạn có thể đến với chúng tôi.

Question 9. I suggest that Peter ____ the directions carefully before assembling the bicycle.

A. read     B. reading     C. reads     D. to read

Đáp án: A

Giải thích: Suggest that + S + V(nguyên thể)

Dịch: Tôi đề nghị Peter đọc kỹ hướng dẫn trước khi lắp ráp xe đạp.

Question 10. We request that she ____ the window.

A. not open     B. not to open     C. not opening     D. to not open

Đáp án: B

Dịch: Chúng tôi yêu cầu cô ấy không mở cửa sổ.

Question 11. The UK is considering the proposal that it ____ compensations for damages of the Indian embassy.

A. been paying     B. is paying     C. paid     D. pay

Đáp án: D

Dịch: Vương quốc Anh đang xem xét đề xuất rằng họ sẽ bồi thường thiệt hại cho đại sứ quán Ấn Độ.

C. Reading

Bài 1. Read the following passage and then choose the best answer.

When people plan to marry, they expect to find in their partner not only a lover but a friend also. They find a person with whom they can share their opinions, their emotions, thoughts and fears. In marriage we are looking for a partner who will be able to understand our values, our likes and dislikes.

If a man and a woman are born and raised in the same country, most likely they are familiar with the same songs, movies, jokes, books and life in general. They basically have the same roots. In the case of a western man and foreign woman family everything is more complicated and requires much more patience and understanding from both spouses. On one hand each of the partners has an opportunity to learn a great deal about the other's country, culture, traditions and life styles which can be very interesting. On the other hand it can be very disappointing if there is the inability to understand your partner's excitements and frustrations. For example, you are watching the television and suddenly you see a famous actor or singer, or other type of an artist whose name you have grown up with. Maybe this artist was an idol for your parents and the music of this artist was often played in your house when you were a child. Unfortunately you realize that your wife is unable to understand your feelings because she has no idea who this artist is. Her eyes are absolutely empty because she has never even heard the song before. You feel rather disappointed! Remember that your wife has the same situation with you. You do not know her country's songs, her country's famous actors, her books. She has her own memories and in actuality, for her, everything is much more difficult than it is for you. At least, you live in your own country where everybody can understand you. She lives in completely strange surroundings, where she has nobody to share her feelings with, except you.

Do some research and learn about your wife's country, culture and lifestyles. Talk with her, ask her questions, get to know what songs she likes, what movies and books are of interest to her. The Internet will give you a great opportunity to find anything! Tell her about your country's culture, let her listen to the music that you like, rent a movie for her that left you with great impression. Let her understand you better through the things that you like. Patience and time will help you to fight cultural differences.

Question 1. A spouse should …………

A. let the partner to do everything alone

B. be not only a lover but also a friend

C. not share the feelings with the partner

D. not interfere with what the partner's likes and dislikes

Đáp án: B

Thông tin: When people plan to marry, they expect to find in their partner not only a lover but a friend also.

Dịch: Khi mọi người lên kế hoạch kết hôn, họ mong muốn tìm thấy ở người bạn đời không chỉ là người yêu mà còn là một người bạn

Question 2. According to the passage, ………….

A. Spouses who have the same nationality need more patience and understanding in their marriage than those who are from different cultures.

B. Spouses who are from different cultures need more patience and understanding in their marriage than those who have the same roots.

C. Spouses who have the same roots go not share anything together.

D. Spouses who are from different cultures can never share anything together.

Đáp án: B

Thông tin: In the case of a western man and foreign woman family everything is more complicated and requires much more patience and understanding from both spouses.

Dịch: Trong trường hợp của một người đàn ông phương Tây và gia đình phụ nữ nước ngoài, mọi thứ phức tạp hơn và đòi hỏi sự kiên nhẫn và hiểu biết nhiều hơn từ cả hai vợ chồng

Question 3. If there is the inability to understand a spouse's excitements and frustrations the marriage, he or she may feel ………….

A. faithful     B. hopeless     C. disappointed     D. happy

Đáp án: C

Thông tin: On the other hand it can be very disappointing if there is the inability to understand your partner's excitements and frustrations.

Dịch: Mặt khác, nó có thể rất đáng thất vọng nếu không có khả năng hiểu được sự phấn khích và thất vọng của đối tác của bạn.

Question 4. The passage is ………….

A. critical     B. convincing     C. advisory     D. apologetic

Đáp án: C

Thông tin: Chọn đáp án d vì bài đưa ra những ý kiến và lời khuyên của tác giả.

Question 5. To overcome cultural differences in marriage needs ………..

A. patience and time     B. time and money

C. movies and music     D. books and the Internet

Đáp án: A

Thông tin: Patience and time will help you to fight cultural differences.

Dịch: Kiên nhẫn và thời gian sẽ giúp bạn chống lại sự khác biệt về văn hóa.

Bài 2. Choose the option (A, B, C or D) that best completes each of the following sentences.

My aunt is one of those people who can talk to anyone about anything. If she goes to a party where she doesn't know any of the people, she just walks up to the first person that she sees and introduces herself. And yet she doesn't seem to talk about deeply important things like politics or religion. She always starts off on something very obvious like the other person's job. Very soon she's talking as if she's known the other person for years. I asked her once what her secret was. She said that the most important thing in a conversation was listening. People love to talk about themselves, so if you allow them to do so, it's very easy to keep a conversation going. You have to listen very carefully and ask questions. And you have to look interested, too. So don't keep looking at other things in the room while you're talking to someone.

Another thing that I've noticed is that she only pays people compliments. She says: “I like your hair. Which hairdresser do you go to?” or “You look very well. Have you been on holiday?” Friendly messages like this seem to provide an easy way into a conversation.

Question 1. According to my aunt, the most important thing in a conversation was …….

A. speaking     B. discussing     C. looking     D. listening

Đáp án: D

Thông tin: She said that the most important thing in a conversation was listening.

Dịch: Cô ấy nói rằng điều quan trọng nhất trong một cuộc trò chuyện là lắng nghe

Question 2. According to my aunt, the most important thing in a conversation was …….

A. feels embarrassed and stays away from people

B. asks people to introduces themselves to her

C. comes over to the first person and introduces herself

D. sits alone and avoids talking to other people

Đáp án: C

Thông tin: If she goes to a party where she doesn't know any of the people, she just walks up to the first person that she sees and introduces herself.

Dịch: Nếu cô ấy đi đến một bữa tiệc nơi mà cô ấy không quen biết bất kỳ người nào, cô ấy sẽ lại gần người đầu tiên mà cô ấy nhìn thấy và tự giới thiệu

Question 3. My aunt thinks that it's very easy to keep a conversation going if you ………

A. let people talk about themselves

B. let people hear about yourself

C. talk about politics or religion

D. ask people about their secrets

Đáp án: A

Thông tin: People love to talk about themselves, so if you allow them to do so, it's very easy to keep a conversation going

Dịch: Người ta thích nói về mình, vì vậy nếu bạn cho phép họ làm như vậy, sẽ rất dễ dàng để duy trì một cuộc nói chuyện

Question 4. What should you NOT do when you have a conversation with someone?

A. Looking very interested in his or her story

B. Looking at other things in the room

C. Listening very carefully and asking questions

D. Paying him or her compliments

Đáp án: B

Thông tin: So don't keep looking at other things in the room while you're talking to someone.

Dịch: Vì vậy, đừng chỉ nhìn vào những vật khác trong phòng trong khi bạn đang nói chuyện với một ai đó.

Question 5. According to the passage, my aunt often starts a conversation by talking about ……..

A. the other person's wealth

B. the other person's health

C. the other person's daily activities

D. the other person's job

Đáp án: D

Thông tin: She always starts off on something very obvious like the other person's job.

Dịch: Cô ấy luôn luôn bắt đầu đi vào một cái gì đó rất rõ ràng như công việc của người khác.

Bài 3. Read the passage carefully and choose the correct answer.

In the past, both men and women were expected to be married at quite young ages. Marriages were generally arranged by parents and family, with their children having little chance to say no in the matter. In the past it was not surprising to find that a bride and groom had only just met on the day of their engagement or marriage.

In modern Vietnam, this has changed completely as people choose their own marriage-partners based on love, and in consideration primarily to their own needs and wants. Moreover early marriage is quite illegal.

The traditional Vietnamese wedding is one of the most important of traditional Vietnamese occasions. Regardless of westernization, many of the age-old customs practiced in a traditional Vietnamese wedding continue to be celebrated by both Vietnamese in Vietnam and overseas, often combining both western and eastern elements. Besides the wedding ceremony, there is also an engagement ceremony which takes place usually half a year or so before the wedding. Due to the spiritual nature of the occasion, the date and time of the marriage ceremony are decided in advance by a fortune teller. The traditional Vietnamese wedding consists of an extensive array of ceremonies: the first is the ceremony to ask permission to receive the bride, the second is the procession to receive the bride (along with the ancestor ceremony at her house), the third is to bring the bride to the groom's house for another ancestor ceremony and to welcome her into the family, then the last is a wedding banquet. The number of guests in attendance at these banquets is huge, usually in the hundreds. Several special dishes are served. Guests are expected to bring gifts, often money, which the groom and bride at one point in the banquet will go from table to table collecting.

Question 1. In the past, _________.

A. Vietnamese couples were free to make a decision on the marriage

B. Vietnamese marriage was decided by parents and family

C. getting married at an early age was not allowed

D. parents had no right to interfere their children's marriage

Đáp án: B

Thông tin: Marriages were generally arranged by parents and family, with their children having little chance to say no in the matter.

Dịch: Các cuộc hôn nhân thường được sắp xếp bởi cha mẹ và gia đình, con của họ thường có ít cơ hội để nói không trong việc này.

Question 2. In former days, the fact that a bride and groom had only first met just on the day of their engagement or marriage was _________.

A. surprising     B. popular     C. uncommon     D. strange

Đáp án: B

Thông tin: In the past, it was not surprising to find that a bride and groom had only just met on the day of their engagement or marriage.

Dịch: Trong quá khứ, không ngạc nhiên khi phát hiện ra rằng cô dâu và chú rể chỉ vừa mới gặp nhau vào ngày cưới hay ngày đính hôn của họ.

Question 3. Which sentence is referred Vietnamese modern marriage?

A. Most young people do not have their marriage based on love.

B. All marriages are arranged by parents and family.

C. Marriage is quite westernization.

D. Couples do not get married at quite young ages.

Đáp án: D

Thông tin: In modern Vietnam, this has changed completely as people choose their own marriage-partners based on love, and in consideration primarily to their own needs and wants. Moreover early marriage is quite illegal.

Dịch: Ở Việt Nam hiện đại, điều này đã thay đổi hoàn toàn khi mọi người chọn một nửa để kết hôn của họ dựa trên tình yêu, và xem xét chủ yếu vào nhu cầu và mong muốn của họ. Hơn nữa tảo hôn là bất hợp pháp.

Question 4. According to the passage, __________.

A. Oversea Vietnamese people do not like to organize a traditional wedding

B. There is an engagement ceremony which takes place usually half a year or so before the wedding

C. Many of the age-old customs practiced in a traditional Vietnamese wedding do not exist nowadays

D. Vietnamese people never ask a fortune teller the date and time of the marriage ceremony

Đáp án: B

Thông tin: Besides the wedding ceremony, there is also an engagement ceremony which takes place usually half a year or so before the wedding.

Dịch: Bên cạnh lễ cưới, cũng có một lễ đính hôn thường diễn ra nửa năm trước đám cưới.

Question 5. Which does not exist in a Vietnamese wedding party?

A. dishes     B. firecrackers     C. guests     D. gifts

Đáp án: B

Thông tin: The number of guests in attendance at these banquets is huge, usually in the hundreds. Several special dishes are served. Guests are expected to bring gifts, often money, which the groom and bride at one point in the banquet will go from table to table collecting.

Dịch: Số lượng khách mời tham dự các bữa tiệc rất lớn, thường là hàng trăm người. Một số món ăn đặc biệt được phục vụ. Khách dự kiến sẽ mang quà, thường là tiền, chú rể và cô dâu tại một thời điểm trong bữa tiệc sẽ đi từ bàn này tới bàn khác để nhận.

D. Writing

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the following questions.

Question 1. Nobody in the class is as tall as Mike.

A. Everybody in the class is taller than Mike.

B. Somebody in the class may be shorter than Mike.

C. Mike is the tallest student in the class.

D. Mike may be taller than most students in the class.

Đáp án: C

Dịch: Mike là học sinh cao nhất trong lớp.

Question 2. I haven't got enough money to buy a new car.

A. I need more money to buy a new car.

B. I don't want to spend more money on a new car.

C. A new car is not something I really need.

D. Money is not the most essential issue to buy a new car.

Đáp án: A

Dịch: Tôi cần nhiều tiền hơn để mua một chiếc xe mới.

Question 3. I am really keen on playing sports.

A. I am a big fan of sports.     B. Playing sports makes me sick.

C. I am not really into sports.     D. I can't stand sports.

Đáp án: A

Dịch: Tôi là một fan hâm mộ lớn của thể thao.

Question 4. “I will come back home soon,” he said.

A. He advised to come back home soon.

B. He offered to come back home soon.

C. He promised to come back home soon.

D. He suggested that he should come back home soon.

Đáp án: C

Dịch: Anh hứa sẽ sớm trở về nhà.

Question 5. He prevented his close friend from telling the truth.

A. He forbade his close friend to tell the truth.

B. He allowed his close friend to tell the truth.

C. He ordered his close friend to tell the truth.

D. He paid his close friend to tell the truth.

Đáp án: A

Dịch: Anh ta cấm người bạn thân của mình nói sự thật.

Question 6. My brother speaks too loud. It is really annoying.

A. My brother is speaking too loud.

B. My brother likes to speak too loud.

C. My brother feels annoyed when he can't speak too loud.

D. My brother is always speaking too loud.

Đáp án: D

Dịch: Anh tôi luôn nói quá to.

Question 7. There is always conflict between parents and children. However, they still should talk and share things with each other.

A. Although there is always conflict between parents and children, they still should talk and share things with each other.

B. There is always conflict between parents and children, so they still should talk and share things with each other.

C. Unless there is always conflict between parents and children, they still should talk and share things with each other.

D. Not only there is always conflict between parents and children, but they still should talk and share things with each other.

Đáp án: A

Dịch: Mặc dù luôn có xung đột giữa cha mẹ và con cái, họ vẫn nên nói chuyện và chia sẻ mọi thứ với nhau.

Question 8. Your parents will help you with the problem. You should tell them the story.

A. Because your parents will help you with the problem, you should tell them the story.

B. Your parents will help you with the problem since you should tell them the story.

C. If your parents will help you with the problem, you should tell them the story.

D. Your parents will help you with the problem because you should tell them the story.

Đáp án: A

Dịch: Bởi vì cha mẹ của bạn sẽ giúp bạn giải quyết vấn đề, bạn nên kể cho họ nghe câu chuyện.

Question 9. Unemployment rate is high. This makes many children move back to their parents' house.

A. Many children move back to their parents' house, which makes high unemployment rate.

B. High unemployment rate forces many children to move back to their parents' house.

C. Moving back to their parents' house suggests that the unemployment rate is high.

D. It is necessary to move back to your parents' house if unemployment rate is high.

Đáp án: B

Dịch: Tỷ lệ thất nghiệp cao buộc nhiều đứa trẻ phải quay về nhà của cha mẹ chúng

Question 10. She is an honest person. She is also a very friendly one.

A. She is an honest but friendly person.

B. She is not only an honest but also a very friendly person.

C. Though she is a honest person, she is friendly.

D. Being honest is necessary to become friendly.

Đáp án: B

Dịch: Cô ấy không chỉ là một người trung thực mà còn là một người rất thân thiện.

Question 11. Hartford is the capital of Connecticut. It is the second largest city in the state.

A. The capital of Connecticut, Hartford which is the second largest city in the state.

B. Hartford, the capital of Connecticut, is the second largest city in the state.

C. Hartford, the second largest city in the state, which is the capital of Connecticut.

D. Hartford, the capital of Connecticut, that is the second largest city in the state.

Đáp án: B

Dịch: Hartford, thủ đô của Connecticut, là thành phố lớn thứ hai của tiểu bang.

Question 12. He had just finished eating his breakfast. Then he fell down

A. Hardly did he finished eating his breakfast when he fell down

B. Hardly he had finished eating his breakfast when he fell down

C. Hardly had he finished eating his breakfast when he fell down

D. Hardly have he finished eating his breakfast when he fell down

Đáp án: C

Dịch: Anh vừa ăn xong bữa sáng. Rồi anh ngã xuống.

Question 13. They spent more money. They had to work harder.

A. The more money they spent, the harder they had to work.

B. The more they spent money, the harder work they had to.

C. The more money they spent, the more harder they had to work.

D. The more they spent money, the more hard they had to work.

Đáp án: A

Dịch: Càng tiêu nhiều tiền, họ càng phải làm việc nhiều hơn.

Question 14. I don’t remember the man. You met him at the canteen last week.

A. I don’t remember the man whom you met him at the canteen last week.

B. I don’t remember the man whose you met at the canteen last week.

C. I don’t remember the man whom you met at the canteen last week.

D. I don’t remember the man that you met him at the canteen last week.

Đáp án: C

Dịch: Tôi không nhớ người đàn ông mà bạn đã gặp tại căng tin tuần trước.

Question 15. John is studying hard. He doesn't want to fail the next exam.

A. John is studying hard in order that he not fail the next exam

B. John is studying hard in order not to fail the next exam

C. John is studying hard in order to not to fail the next exam

D. John is studying hard so as to fail the next exam

Đáp án: B

Dịch: John đang học tập chăm chỉ để không trượt kỳ thi tiếp theo.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 có đáp án khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


Các loạt bài lớp 12 khác
2004 - Toán Lý Hóa