Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (trường Lương Thế Vinh - Hà Nội)

    Đề tuyển sinh vào lớp 6

    Môn: Tiếng Anh

    Thời gian làm bài: 45 phút

I. Multiple choice (30pts).

Circle the odd one out. (2pts)

Quảng cáo

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (trường Lương Thế Vinh - Hà Nội)

Circle the word which has the underlined part pronounced differently from the others. (3 pts)

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (trường Lương Thế Vinh - Hà Nội)

Circle the best option to complete the sentences. (12pts)

6. My father enjoys .....................chess with Uncle Hung.

 A. played

 B. play

 C. playing

 D. to play

7. What ........is she? She is Australian.

 A. nation

 B. nationality

 C. language

 D. country

8. Where................she go last summer?

 A. was

 B. were

 C. does

 D. did

9. Everest Mountain is much....................than Fuji Mountain.

 A. higher

 B. more higher

 C. highest

 D. more highest

10. Why do you like collecting stamps?

Quảng cáo

 A. Because I want to keep in touch with people abroad.

 B. I’m attending a stamp club.

 C. Because I’m Vietnamese.

 D. I think I’m very interesting.

11. How ..........is it from here to your school? It’s about 1 kilometre.

 A. long

 B. far

 C. near

 D. often

12. Don’t ride your bike too fast. You may fall off your bike.

 A. Yes, I do.

 B. You are welcome.

 C. Ok, I won’t.

 D. Yes, I will.

13. Can you look .................my cat when I leave on holiday?

 A. after

 B. for

 C. up

 D. over

14. There isn’t..............butter in the fridge.

 A. some

 B. little

 C. any

 D. many

15. ................do you visit your grandparents? - Once a week.

 A. How long

 B. What time

 C. when

 D. How often

16. My brother............ lots of photos last week.

 A. take

 B. took

 C. taken

 D. takes

17. She has a..............................…

 A. lovely red watch B.red lovely watch

 C. watch lovely red

 D. lovely watch red

There is one mistake in each of the following sentences. Find and correct it. (3 pts)

18. I’m (A) very interesting (B) in watching (C) romantic films (D) .

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

19. My brother often (A) goes (B) swim (C) in (D) summer.

20. When I am (A) ten, I used (B) to sing (C) very well (D) .

Read the following passage and choose the correct answer A, B, C or D. (5 pts)

Last summer, Tina and Lucy stayed (21)....................their grandparents’ house by the sea. One hot and sunny morning, Grandmother (22)..........................a picnic and took the girls to the beach. After lunch, Grandmother lay down and opened her book. The girls played skipping on the beach and then made a little castle with some sand. Then Tina saw a strange cave which was near some big, grey rocks at the other end of the beach. The girls quickly ran to it and looked in, but they couldn’t see (23).................................because it was very dark. Lucy said, “ it looks big inside. Come on! I’ll go first.”

Lucy and Tina were playing in the cave when suddenly Lucy said, “ Oh no! I can hear the sea ! it’s coming in to the cave.” They were very afraid, but then Tina felt something wet on her hand. It was a dog’s nose ! the dog was very clever. It showed the girls another way out of the cave and back to the beach.

When they told their Grandmother about the dog, she gave him three biscuits and said, “Well done!” “ we’re hungry too!” the girls said. “ Well,” Grandmother answered, “ you must wait until dinner. It was naughty to go into a (24).........................place like that.” “ We’re very sorry, Grandma!” they said. “ We won’t (25)..........................it again.”

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (trường Lương Thế Vinh - Hà Nội)

Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D. (5pts)

Yesterday my sister Lucy asked me to order a pizza. She wanted a pizza with four toppings: cheese, pepperoni, ham, and pineapple. I called the pizza place, but they didn’t have any pineapple. Lucy wanted sausage instead. I ordered sausage instead of pineapple. About 40 minutes later, there was a knock on the door. It was the pizza man. He gave me a box of pizza and asked me to pay $20. I also gave him a tip. He thanked and left. Then, we took the pizza to the living room. There was a football game on TV at that time. We watched it and enjoyed the pizza.

26. What did Lucy want to eat?

 A. an apple

 B. a pizza

 C. a sandwich

 D. a hamburger

27. What kind of toppings did she want?

 A. cheese, fish, ham, and pineapple

 B. cheese, pepperoni, ham, and pineapple

 C. cheese, pepperoni, ham, and shrimp.

 D. cheese, sausage, ham, and squid.

28. How much was the pizza?

 A. $200

 B. $2

 C. $20

 D. $22

29. Where did they eat the pizza?

 A. In the kitchen

 B. In the living room

 C. In the bed room

 D. In the attic

30. What were they doing while they were eating the pizza?

 A. Listening to music

 B. Watching a romantic film

 C. Playing chess

 D. Watching a football game

II. WRITTING (10 pts)

Rewrite the following sentences without changing the meaning, using the words given. (5pts)

31. Hang is the tallest girl in my class.

No one in my class ___________________________________________

32. My sister sings very well.

My sister is _________________________________________________

33. Living in a big city is very convenient.

It is _______________________________________________________

34. My brother often rides his bike to school.

My brother often goes ________________________________________

35. My younger sister wants to be a flight attendant in the future.

My younger sister would ______________________________________

Complete each of the following sentences with the words or phrases given. (3pts)

36. What/ they/ do/ in the park/ yesterday?

________________________________________________

37. Physics/ be/ one/ favorite/ because/ he/ enjoy/ do/ experiment.

________________________________________________

38. She/ buy/ comic book/ bookshop/ last Wednesday.

________________________________________________

Đáp án & Thang điểm

1 - A;  2 - A;  3 - B;  4 - A;  5 - A;

6 - C;  7 - B;  8 - D;  9 - A;  10 - A;

11 - B;  12 - C;  13 - A;  14 - C;  15 - D

16 - B;  17 - A;  18 - C (interested);  19 - C (swimming);  20 - A (was);

21 - B;  22 - C;  23 - B;  24 - A;  25 - B;

26 - B;  27 - B;  28 - C;  29 - B;  30 - D;

31 - No one in my class is as tall as Hang.

32 - My sister is a very good singer.

33 - It is very convenient to live in a big city.

34 - My brother often goes to school by bike.

35 - My younger sister would like to be a flight attendant in the future.

36 - What did they do in the park yesterday?

37 - Physics is one of his favourite subjects because he enjoys doing experiments.

38 - She bought a comic book from the bookshop last Wednesday.

Xem thêm các Đề ôn thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 3-4-5 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2009 ĐẠT 9-10 LỚP 5

Phụ huynh đăng ký khóa học lớp 5 cho con sẽ được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Tiếng Anh lớp 5 - Cô Giang Ly

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Toán 5 - Cô Nguyễn Thị Ngọc

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Ôn luyện Toán 5 - Cô Kiều Thu Linh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Tiếng Việt 5 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung chương trình Tiếng Việt 5 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.