Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh 12 mới có đáp án (Đề 1)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

Quảng cáo

A. needed

B. stopped

C. provided

D. naked

Question 2:

A. pleasure

B. television

C. preserve

D. decision

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. attract

B. connect

C. demand

D. marry

Question 4:

A. observation

B. intelligence

C. development

D. activity

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: A new school with more than (A) 50 classrooms have (B) just been built (C) in our local (D) area.

Quảng cáo

Question 6: The doctor advised him (A) to avoid eating (B) fatty foods, having (C) more fresh vegetables and drink much(D)water.

Question 7: The student must have (A) her assessment form fill in (B) by the examiner during (C) the oral exam (D).

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: No matter how angry he was, he would never ______ to violence.

A. refuse

B. resist

C. resolve

D. resort

Question 9: . It was no accident that he broke my glasses. He did it _______ purpose.

A. with

B. on

C. by

D. about

Question 10: They live on a busy road. ______ a lot of noise from traffic.

A. It must be

B. There must be

C. There must have

D. It must have been

Question 11: She passed the National High School Graduation Exam with ____ colours.

A. red

B. true

C. bright

D. flying

Question 12: He is a very intelligent boy; ______, he sometimes gets bad marks.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. otherwise

B. so

C. however

D. thus

Question 13: I _____ with my aunt when I am on holiday in Ho Chi Minh City next month.

A. will be staying

B. will have stayed

C. will have been staying

D. stay

Question 14: I can’t find my dictionary at the moment. I hope it will ______ up soon.

A. clear

B. look.

C. come.

D. turn.

Question 15: She started the course two months ago but dropped _____ after only a month

A. out

B. back.

C. off

D. in

Question 16: ______ that Columbus discovered America.

A. In 1492

B. That was in 1492

C. There was in 1492

D. It was in 1492

Question 17: The use of vitamin ______ and herbs has become increasingly popular among Americans.

A. ingredients.

B. materials.

C. components

D. supplements.

Question 18: Due to ever more spreading poaching, there ______ a dramatic decline in the number of elephants recently.

A. is

B. had been

C. was

D. has been

Question 19: ______ make a good impression on her.

A. Only by doing so can I.

B. Only so doing can I.

C. Only by doing so I can.

D. Only by so doing I can.

Question 20: Lora: “Do you mind if I turn on the fan?” – Maria: “______.”

A. Never mind.

B. Not at all

C. Not for me

D. Not enough.

Question 21: Tom: “Can I have another cup of tea?” – Christy: “_____.”

A. Allow yourself

B. Do it yourself

C. Help yourself

D. Be yourself

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: I’m becoming increasingly absent-minded. Last week, I locked myself out of my house twice.

A. being considerate of things

B. remembering to do right things

C. forgetful of one’s past

D. often forgetting things

Question 23: Sports and festivals form an integral part of every human society.

A. Informative

B. delighted

C. exciting

D. essential

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 24: Although it’s a long day for us, we feel we are contented with what we do.

A. interested

B. dissatisfied

C. excited

D. shocked

Question 25: I can’t stand people who treat animals cruelly.

A. gently

B. cleverly

C. reasonably

D. brutally

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: John said, “You’d better not lend them any money, Daisy.”

A. John asked Daisy if she had lent them any money.

B. John commanded Daisy not to lend them any money.

C. John advised Daisy not to lend them any money.

D. John ordered Daisy not to lend them any money.

Question 27: “Get out of my car or I’ll call the police!” Jane shouted to the strange man.

A. Jane politely told the man she would call the police if he didn’t leave her car.

B. Jane plainly said that she would call the police.

C. Jane threatened to call the police if the man didn’t leave her car.

D. Jane informed the strange man that she would call the police.

Question 28: It was only when I left home that I realized how much my family meant to me.

A. As soon as I left home, I found out what a family could do without.

B. I left home and didn’t realize how meaningful my family was.

C. Not until I left home did I realize how much my family meant to me.

D. Before I left home, I realized how much my family meant to me.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: She tried very hard to pass the driving test. She could hardly pass it.

A. Although she didn‘t try hard to pass the driving test, she could pass it.

B. Despite being able to pass the driving test, she didn‘t pass it.

C. No matter how hard she tried, she could hardly pass the driving test.

D. She tried very hard, so she passed the driving test satisfactorily.

Question 30: They're my two sisters. They aren't teachers like me.

A. They're my two sisters, both of those are teachers like me.

B. They're my two sisters, neither of whom are teachers like me.

C. Like me, neither of my two sisters aren't teachers.

D. They're my two sisters who neither are teachers like me.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

You may have heard that tomatoes and processed tomato product like tomato sauce and canned tomatoes protect (31)______ some types of cancer. The cancer-preventing properties of tomato products have been (32)______ to lycopene. It is a bright red pigment found in tomatoes and other red fruits and is the cause of their red color. Unlike other fruits and vegetables, where nutritional content such as vitamin C is diminished upon cooking, processing of tomatoes increases the concentration of lycopene. Lycopene in tomato paste is four times (33)______ in fresh tomatoes. This is because lycopene is insoluble in water and is tightly bound to vegetable fiber. Thus, (34)______ tomato products such as pasteurized tomato juice, so up, sauce, and ketchup contain the highest concentrations of lycopene. Cooking and crushing tomatoes as in the canning process and serving in oil-rich dishes such as spaghetti sauce or pizza (35)______ increase assimilation from the digestive tract into the bloodstream. Lycopene is a fat-soluble substance, so the oil is said to help absorption to a great extent.

Question 31:

A. out

B. off

C. against

D. away

Question 32:

A. pressed

B. responsible

C. attributed

D. original

Question 33:

A. much moreB

B. as much as

C. as many as

D. further than

Question 34:

A. fresh

B. processed

C. contained

D. raw

Question 35:

A. largely

B. chiefly

C. mainly

D. greatly

Đáp án

1B 2C 3D 4A 5B
6C 7B 8D 9B 10B
11D 12C 13A 14D 15A
16D 17D 18D 19A 20B
21C 22D 23D 24B 25A
26C 27C 28C 29C 30B
31C 32C 33B 34B 35D

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-1-tiet-tieng-anh-12-thi-diem-hoc-ki-2.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác