Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh 12 mới có đáp án (Đề 4)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

Quảng cáo

A.wrapped

B. asked

C. improved

D. finished

Question 2.

A. summer

B. business

C. sunrise

D. shut

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3.

A. suitable

B. between

C. physical

D. student

Question 4.

A. distinctive

B. equality

C. production

D. accurate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. Would you mind ____________your address on the back of this check?

Quảng cáo

A. write

B. to write

C. writing

D. written

Question 6. When I went to see them last night, they _____________ chess.

A. were playing

B. had been playing

C. played

D. are playing

Question 7. Yesterday I met your brother, ______ had taken us to the Headquarters of the United Nations in New York before.

A. whose

B. that

C. whom

D. who

Question 8. Keep quiet! You _________ talk so loudly in here. Everybody is working

A. mustn’t

B. must

C. needn’t

D. need

Question 9. In the past people believed that women’s ______ roles were as mothers and wives.

A. nature

B. natural

C. naturism

D. naturalist

Question 10. Pay ___________ to all traffic signs when you are travelling in the street.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. pollution

B. concentration

C. attention

D. attraction

Question 11. ___________ all my warnings, he tried to fix the computer himself.

A. Instead of

B. In spite of

C. Although

D. Because

Question 12. __________ is the natural environment in which plants or animals live.

A. Habitat

B. Habitant

C. Extinction

D. Biodiversity

Question 13. I can ______with most things but I can’t stand noisy children

A. put aside

B. put on

C. put up

D. put off

Question 14.If he had been more careful, he___________ an accident.

A. would not have

B. will not have

C. does not have

D. would not have had

Question 15. Mr Bob was the first person ____________at the conference yesterday.

A. that arrives

B. to arrive

C. arrives

D. arriving

Question 16. There’s little water left, _______?

A. isn’t there

B. is there

C. are there

D. aren’t there

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17. Professor Berg was very interested in the diversity of cultures all over the world

A. variety

B. changes

C. conservation

D. number

Question 18. Water and fresh air are very necessary for every living thing.

A. expensive

B. difficult

C. essential

D. wasteful

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19. The boy denied breaking the window of the neighbor’s house.

A. admitted

B. agreed

C. regretted

D. refused

Question 20. He was so insubordinate that he lost his job within a week.

A.understanding

B. disobedient

C. fresh

D. obedient

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 21. - Peter: “ How lovely your cats are!” - Linda: “ ____________”

A. Really? They are

B. Thank you, it is nice of you to say so

C. Can you say it again

D. I love them, too

Question 22. - Mary: "Do you mind if I sit here?" - Laura: "_________________"

A. Don't mention it.

B. My pleasure.

C. No, not at all.

D. Yes, why not?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. Have you finished reading the book which I lend you last week?

A. Have you finished

B. reading

C. which

D. lend

Question 24. She brought a lot of money with her so that she needed buy some duty-free goods.

A. brought

B. with

C. needed buy

D. duty-free goods

Question 25. Many young people lack skills, good education, and financial to settle in the urban areas where many jobs are found.

A. lack

B. financial

C. urban areas

D. are found

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26. The last time I talked to Rose was two years ago.

A. I haven’t talked to Rose for two years.

B. I haven’t talked to Rose two years ago.

C. I haven’t talked to Rose since two years.

D. I hadn’t talked to Rose for two years.

Question 27. My sister is often sick because she doesn’t do physical exercise.

A. If my sister does physical exercise, she won’t often be sick.

B. If my sister isn’t physical exercise, she does sick.

C. If my sister did physical exercise, she wouldn’t often be sick.

D. If my sister wasn’t physical exercise, she would do sick.

Question 28. They think that the prisoner escaped by climbing over the wall.

A. The prisoner is thought to escape by climbing over the wall.

B. The prisoner is thought escaped by climbing over the wall.

C. The prisoner is thought having escaped by climbing over the wall.

D. The prisoner is thought to have escaped by climbing over the wall.

Question 29. The church is over 500 years old. Our class visited it last summer.

A. The church which our class visited it last summer is over 500 years old.

B. The church that our class visited it last summer is over 500 years old.

C. The church which our class visited last summer is over 500 years old.

D. The church our class visit last summer is over 500 years old.

Question 30. The workers finished their work. They left for home.

A. The workers left for home before finishing their work.

B. Having finished their work, the workers left for home.

C. The workers had left for home before finishing their work.

D. Having to leave for home, the workers finished their work.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks .

Manuel Gonzalez comes from Spain. He usually lives in Madrid and works (31)________a journalist for a Spanish newspaper, but two years ago he decided to take a year (32)________work to live in different countries in Europe and write a book about Europeans. He spent the first two months in Scandinavia (33)________information and then moved to Germany for a month. At present he is staying in Paris, where he is renting a flat for five weeks. Four years ago he wrote a (34)________travel guide to Spain and now he is working hard to have the same (35)________with his book about Europeans.

Question 31.

A. in

B. for

C. by

D. as

Question 32.

A. off

B. to

C. away

D. from

Question 33.

A. collected

B. to collect

C. collecting

D. collection

Question 34.

A. best-sell

B. best-sold

C. best-selling

D. best-to- sell

Question 35.

A. succeed

B. success

C. successful

D. successfully

Đáp án

1C 2B 3B 4D 5C
6A 7D 8A 9B 10C
11B 12A 13C 14D 15B
16B 17A 18C 19A 20D
21B 22C 23D 24C 25B
26A 27C 28D 29C 30B
31D 32A 33C 34C 35B

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-1-tiet-tieng-anh-12-thi-diem-hoc-ki-2.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác