Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh 12 mới có đáp án (Đề 2)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

Question 1: Nobody can prevent us from ______ good things.

Quảng cáo

A. doing

B. do

C. done

D. did

Question 2: The ______ of the moon for the Earth cause tides.

A. attract

B. attractive

C. attraction

D. attracted

Question 3: We arrived on time ________ the traffic was bad.

A. despite

B. in spite of

C. even

D. although

Question 4: You must always remember ______ your car locked.

A. keeping

B. kept

C. keep

D. to keep

Question 5: Several toxic gases are very ________ to our health.

Quảng cáo

A. harmful

B. good

C. useful

D. careful

Question 6: If you _______ less last night, you ______ so bad today.

A. would have drunk – would not feel

B. had drunk – would not have felt

C. drank – would not feel

D. had drunk – would not feel

Question 7: By the end of next month, we ________ our English course.

A. have completed

B. completed

C. will have completed

D. will be completed

Question 8: I like living here _____ it’s near the shops.

A. but

B. so

C. and

D. because

Question 9: Coal and oil are _______.

A. minerals

B. gasolines

C. marines

D. mentals

Question 10: If you had worked harder, you ________.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. would have been sacked

B. will not be sacked

C. would not have been sacked

D. are not sacked

Question 11: Mr. Pike ______ teaches you English is living in Manchester.

A. who

B. whose

C. whom

D. what

Question 12: When Tet Holiday comes, Vietnamese people often feel inclined to ________ their houses.

A. do over

B. do in

C. do through

D. do up

Question 13: It was _______ we could not go out.

A. too cold that

B. very so cold

C. so cold that

D. such cold that

Question 14: After ________ high school, Nam attended a university in the city center.

A. to finish

B. having been finished

C. to have finished

D. having finished

Mark the letter A, B, C or D n your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 15: - Tom: “How are you feeling today?” - Mary: “_________.”

A. I’m sorry

B. Thank you

C. Not too bad

D. Yes

Question 16: - John: “Could I use your dictionary?” – Daisy: “_________.”

A. Sure. That’s a good idea

B. Yes, of course

C. I’m sorry to hear that

D. Yes, you do

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 17: There are also many single mothers and single fathers which are raising children by themselves.

A. are

B. many

C. which

D. by

Question 18: In spite of my father is old , he still goes to work .

A. In spite of

B. old

C. goes

D. work

Question 19: He is believed be the best player in our team.

A. is believed

B. be

C. best

D. in

Question 20: The result of that test must be inform before August.

A. result

B. must be

C. inform

D. before

Question 21: Many people have complain about the dirty smoke from the factory.

A. Many

B. complain

C. dirty

D. from

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress.

Question 22:

A. decree

B. atmosphere

C. discard

D. disposal

Question 23:

A. Russian

B. property

C. lecture

D. necessity

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word of phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following question.

Question 24: You shouldn’t wear casual clothes to an interview.

A. formal

B. untidy

C. informal

D. elegant

Question 25: Remember to bring letters of recommendation from your teachers.

A. suggestion

B. introduction

C. advice

D. reference

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word whose underline is pronounced differently from the rest.

Question 26:

A. escape

B. slave

C. hat

D. gave

Question 27:

A. lemon

B. lend

C. legal

D. leg

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word of phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following question.

Question 28: In most countries, compulsory military service doesn’t apply to women.

A. mandatory

B. essential

C. optional

D. required

Question 29: During the five-decade history the Asian Games have been advancing in all aspects.

A. holding to

B. holding at

C. holding back

D. holding by

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Choosing a career may be one of the hardest jobs you ever have, and it must be done with care. View a career as an opportunity to do something you love, not simply as a way to earn a living. Investing the time and effort to thoroughly explore your options can mean the difference between finding a stimulating and rewarding career and move from job to unsatisfying job in an attempt to find the right one. Work influences virtually every aspect of your life, from your choice of friends to where you live. Here are just a few of the factors to consider.

Deciding what matters most to you is essential to making the right decision. You may want to begin by assessing your likes, dislikes, strengths, and weaknesses. Think about the classes, hobbies, and surroundings that you find most appealing. Ask yourself questions, such as “Would you like to travel? Do you want to work with children? Are you more suited to solitary or cooperative work?” There are no right or wrong answers; only you know what is important to you. Determine which job features you require, which ones you would prefer, and which ones you cannot accept. Then rank them in order of importance to you.

The setting of the job is one factor to take into account. You may not want to sit at a desk all day. If not, there are diversity occupation – building inspector, supervisor, real estate agent – that involve a great deal of time away from the office. Geographical location may be a concern, and employment in some fields is concentrated in certain regions. Advertising job can generally be found only in large cities. On the other hand, many industries such as hospitality, law education, and retail sales are found in all regions of the country. If a high salary is important to you, do not judge a career by its starting wages. Many jobs, such as insurance sales, offers relatively low starting salaries; however, pay substantially increases along with your experience, additional training, promotions and commission.

Don’t rule out any occupation without learning more about it. Some industries evoke positive or negative associations. The traveling life of a flight attendant appears glamorous, while that of a plumber does not. Remember that many jobs are not what they appear to be at first, and may have merits or demerits that are less obvious. Flight attendants must work long, grueling hours without sleeps, whereas plumbers can be as highly paid as some doctors.

Another point to consider is that as you mature, you will likely develop new interests and skills that may point the way to new opportunities. The choice you make today need not be your final one.

Question 30: The author states that “There are no right or wrong answers” in order to __________

A. indicate that the answers are not really important.

B. show that answering the questions is a long and difficult process.

C. emphasize that each person’s answers will be different.

D. indicate that each person’s answers may change over time.

Question 31: The word “them” in paragraph 2 refers to ________.

A. answers

B. questions

C. features

D. jobs

Question 32: The word “assessing” in paragraph 2 could best be replaced by _______.

A. measuring

B. disposing

C. discovering

D. considering

Question 33: According to paragraph 3, which of the following fields is NOT suitable for a person who does not want to live in a big city?

A. advertising

B. retail sales

C. law

D. plumbing

Question 34: In paragraph 5, the author suggests that ____________

A. you may want to change careers at some time in the future.

B. you will be at your job for a lifetime, so choose carefully.

C. as you get older, your career will probably less fulfilling.

D. you will probably jobless at some time in the future.

Question 35: Why does the author mention “long, grueling hours without sleeps” in paragraph 4?

A. To contrast the reality of a flight attendant’s job with most people’s perception.

B. To emphasize the difficulty of working as a plumber.

C. To discourage readers from choosing a career as a flight attendant.

D. To show that people must work hard for the career they have chosen.

Đáp án

1A 2C 3D 4D 5A
6D 7C 8D 9A 10C
11A 12A 13C 14D 15C
16B 17C 18A 19B 20C
21B 22B 23D 24C 25A
26C 27C 28C 29C 30C
31D 32D 33A 34A 35A

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-1-tiet-tieng-anh-12-thi-diem-hoc-ki-2.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác