Top 5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh lớp 7 mới có đáp án



Phần dưới là danh sách Top 5 Đề thi, đề kiểm tra Học kì 2 Tiếng Anh lớp 7 mới có đáp án. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi, bài kiểm tra môn Tiếng Anh lớp 7.

Mục lục thi Học kì 2 Tiếng Anh 7 mới

Quảng cáo

Đề thi, đề kiểm tra Học kì 2 Tiếng Anh lớp 7 (Đề số 1)

A. VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Find the words which has a different sound in the part underline.

1. A. wanted      B. filled      C. stayed      D. played

2. A. ahead      B. seat      C. instead      D. bread

3. A. left      B. center      C. enter      D. frighten

II. Find the words which has a different stress pattern

1. A. different      B. dangerous

    C. pollution      D. plentiful

2. A. environment      B. petroleum

    C. effectively      D. fashionable

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences

Quảng cáo

1. Solar energy __________ by many countries in the world in the future.

   A. use      B. will use

   C. will be using      D. will be used

2. __________ is a renewable sourse.

   A. Coal      B. Oil

   C. Wind      D. Gas

3. You can wear a __________ on your back to fly anywhere easily in the future.

   A. jet pack      B. flying car

   C. teleporter      D. high-speed bicycle

4. In the future, most people will travel __________ flying train.

   A. in      B. at

   C. on      D. at

5. Do you think we __________ driverless car in the future?

   A. use      B. to use

   C. will use      D. have used

6. That picture is __________

   A. us      B. ours

   C. our      D. we

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

7. ___________ is a single-wheel bike.

   A. Monowheel      B. Hover scooter

   C. Segwey      D. Teleporter

8. Nuclear energy can provide electricity for the world needs, but it is __________

   A. cheap      B. unlimited

   C. dangerous      D. safe

9. You can ___________easily on the Dead Sea. Why? – Because it’s so salty

   A. fly      B. walk

   C. drive      D. float

10. Biogas helps solve the problem of indoor ___________.

   A. noise pollution      B. air pollution

   C. water pollution      D. soil pollution

IV. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures.

Đề thi Giữa học kì 2 Tiếng Anh lớp 7 mới có đáp án (Đề 4)

1. So many people ride _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ in Viet Nam.

2. You need a lot of space to park a _ _ _.

3. A _ _ _ _ _ _ _ has two pedals

4. It is dangerous if these _ _ _ _ _ _ crash land.

5. A _ _ _ _ can float.

B. READING

I. Read the passage and tick (√) True or False. (5ms)

Đề thi Giữa học kì 2 Tiếng Anh lớp 7 mới có đáp án (Đề 4)

   Energy is fundament to human beings. Many poor people in developing countries do not have modern sources of energy like electricity or natural gas, with which their life can be improved.

   People who live in mountainous areas have to gather wood for fuel. This takes a lot of time. For many people living in rural areas, biogas is the largest energy resource available. The main use of biogas is for cooking and heating, but it can also provide energy for public transport. As biogas is smoke-free, it helps the problem of indoor air pollution. Moreover, it is made from plant waste and animal manure. They cost almost nothing.

   The tendency to use renewable energy sources in developing sources in developing countries is on the increase as non-renewable ones are running out. In the future, the wind and the sun will be uses as the most important environmentally friendly energy sources.

True or False? True False
1. Non-renewable sources are being used up.
2. Many poor people in developing countries do not have electricity
3. Biogas is a new source of energy available for poor people.
4. Biogas creates a lot of smoke.
5. The new energy source is costly

II: Read the passage again and complete the sentences

1. People in ________________________ areas have to gather wood to use as fuel.

2. Biogas is mainly used for ________________________.

3. Biogas helps solve the problem of indoor ________________________.

4. The use of renewable energy sources in developing countries is ________________________

5. In the future, the ________________________ will be used as the main environmentally friendly energy sources.

C. WRITINING

I. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones

1. We will use less electricity in the future

⇒ Electricity ……………………………………………………………………

2. This is my computer

⇒ This computer is …………………………………………………………………

II: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. this time tomorrow/ English / They/ will be learning/.

⇒……………………………………………………………………

2. Solar energy/ in the world/ by many countries/ will be used/.

⇒……………………………………………………………………

3. to another/ How/ people fly from / will/ one continent /?

⇒……………………………………………………………………

Đáp án & Thang điểm

A. VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Find the words which has a different sound in the part underline.

1. A 2. B 3. D

II. Find the words which has a different stress pattern

1. C 2. C

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences

1. D 2. C 3. A 4. A 5. C
6. B 7. A 8. C 9. D 10. D

IV. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures.

1. motorbike 2. bus 3. bicycle 4. planes 5. ship

B. READING

I. Read the passage and tick (√) True or False. (5ms)

1. T 2. T 3. T 4. F 5. F

II: Read the passage again and complete the sentences

1. mountainous

2. cooking and heating

3. air pollution

4. on the increase

5. wind and sun

C. WRITINING

I. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones

1. Electricity will be used less in the future

2. This computer is mine.

II: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. They will be learning English this time tomorrow.

2. Solar energy wil be used in the world by many countries.

3. How will people fly from one continent to another?

Đề thi, đề kiểm tra Học kì 2 Tiếng Anh lớp 7 (Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. festival      B. end      C. telephone      D. perform

2. A. celebrate      B. candle      C. cake      D. racing

3. A. prefer      B. desert      C. held      D. celebrate

4. A. thanksgiving      B. they      C. than      D. those

5. A. played      B. travelled      C. planned      D. watched

II. Using the future simple or future continuous of the verbs in active or passive forms.

1. I (call) ....……………… you as soon as I arrive in Hue.

2. …....... you (visit) ………... your grandparents at this time next Sunday?

3. Don’t phone him between 7 and 8. He (have)........…….. a meeting then.

4. Nuclear power (use).......……….. for heating in the future.

5. At 8 am tomorrow, a film on energy sources (show)…….........

III. Rewrite these sentences.

1. My hover scooter is over there. (mine)

⇒……………………………………………………………………

2. Is her jet pack red? (hers)

⇒……………………………………………………………………

3. What is the price of a kilo of beef?

⇒ How ……………………………………………………………………

4. They will use solar energy to protect the environment.

⇒ Solar energy ……………………………………………………………………

5. How long did she spend doing her homework every day?

⇒ How long did it ……………………………………………………………………

IV. Choose and circle the best answer.

1. These pens are mine. They are not …………….

   A. she      B. her

   C. hers      D. hers pens

2. ………….is limited and harmful to the environment.

   A. Coal      B. Solar

   C. Wind      D. Hydro

3. At 8.00 o’clock tomorrow, we …………………….English.

   A. learn      B. will learning

   C. will be learnt      D. will be learning

4. Wind, hydro and solar are ………………. energy sources.

   A. modern      B. renewable

   C. non-renewable      D. new

5. …………..were you born? – In March.

   A. How      B. Why

   C. Where      D. When

V. Choose the word which has different stress from the others

1. A. harvest      B. parade

    C. music      D. village

2. A. amazing      B. festival

    C. begin      D. arrive

3. A. famous      B. joyful

    C. usual      D. alone

4. A. bamboo      B. invite

    C. tourist      D. prepare

5. A. answer      B. happen

    C. between      D. often

VI. Make the questions for the underlined parts in the following sentences

1. Most of my classmates go to school by bike.

……………………………………………………………………………………………

2. It is about three kilometres from my house to school.

……………………………………………………………………………………………

3. The students are playing football in the school yard.

……………………………………………………………………………………………

4. There are often traffic jams in the city centre in rush hour

……………………………………………………………………………………………

5. My father used to go fishing in the pond behind my house.

……………………………………………………………………………………………

VII. Use the correct form of the words in brackets

1. We used to (cycle) ……………………………..to school two years ago. Now we walk

2. Nuclear power (replace)……… ……………………..in the future.

3. In spite of (be) …………………………..ill, he goes to school today

4. At this time tomorrow, my classmate (show)……………………….……… a film on types of renewable energy sources.

5. We liked the (perform) ………………………………of that young pianist.

6. Christmas is a popular (festival)……… ……………………..in many countries and people (celebration) ……………………………………….it in different ways.

7. I have seen a lot of (parade) …………………………………in my life

8. My father drives his motorbike (care)……………………………..so he never has accident.

9. What I like about festivals is that they show the (culture)…………………values of different communities.

Đáp án & Thang điểm

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D 2. B 3. A 4. A 5. D

II. Using the future simple or future continuous of the verbs in active or passive forms.

1. will/shall call

2. Will you be visiting

3. will be having

4. will be used

5. will be shown

III. Rewrite these sentences.

1. The hover scooter over there is mine.

2. Is the red jet pack hers?

3. How much is a kilo of beef? / How much does a kilo of beef cost?

4. Solar energy will be used to protect the environment.

5. How long did it take her to do her homework every day?

IV. Choose and circle the best answer.

1. C 2. A 3. D 4. B 5. D

V. Choose the word which has different stress from the others

1. B 2. B 3. D 4. C 5. C

VI. Make the questions for the underlined parts in the following sentences

1. How do most of your classmates go to school

2. How far is it from your house to school?

3. What are the students doing in the school yard.

4. When do traffic jams often happen in the city?

5. Where did your father use to go fishing?

VII. Use the correct form of the words in brackets

1. cycle

2. will be replaced

3. being

4. will be showing

5. performance

6. festival – celebrate

7. parades

8. carefully

9. cultural

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng anh thí điểm lớp 7 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 7 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 7 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 7 - Thầy Lê Tuấn Anh

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Học tốt tiếng Anh 7 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 7 - Cô Lan Anh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k8: fb.com/groups/hoctap2k8/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề kiểm tra Ngữ Văn 7 có đáp án | Đề kiểm tra 1 tiết Văn, Tiếng Việt, Tập làm văn lớp 7 học kì 1 và học kì 2 có đáp án và thang điểm được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình Ngữ văn lớp 7 và cấu trúc ra đề kiểm tra trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.