Đề thi Giữa học kì 2 Tiếng Anh lớp 7 mới có đáp án (Đề 2)

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 - Học kì 2

Thời gian: 60 phút

I. PHONETICS

Choose the word that has a different STRESS PATTERN from that of the others.

Quảng cáo

1. A. electricity      B. alternative

    C. abundant      D. environment

Choose the word whose underline part is PRONOUNCED differently from that of the others.

2. A. worked      B. stopped

    C. packed      D. wanted

II. GRAMMAR AND VOCABULARY:

   Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to the following questions.

1. If people need money badly, they may commit ____________.

   A. criminals      B. crime

   C. criminate      D. criminalist

2. The city is facing serious ____________ problems.

   A. polluted      B. polluting

   C. pollute      D. pollution

3. “Hi, Bill. Congratulations!” “___________.”

Quảng cáo

   A. I’m sorry      B. Thank you

   C. My pleasure      D. You’re welcome.

4. Peter never goes to school late, .................. he?

   A. does      B. did

   C. doesn’t      D. didn’t

5. All the slums in this area ___________ for new multi-storey buildings next year.

   A. demolished      B. will demolished

   C. will demolish      D. will be demolished

6. Over population is causing __________ problems than we can imagine.

   A. more      B. less

   C. fewer      D. worse

7. The actress arrived __________ a helicopter.

   A. on      B. in

   C. with      D. by

8 Which one do you want? – I don’t want ___________.

   A. both      B. neither

   C. either      D. each

9. They prefer to go _________ their car than __________ the train.

   A. by-on      B. in-on

   C. by-in      D. in-in

   Circle the mistake:

10. I am (A) interesting in (B) the rice – cooking (C) contest you (D) organized yesterday.

III. READING COMPREHENSION

Read the following passage and decide if it is True or False

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

   Many people still believe that natural resources will never be used up. Actually, the world’s energy resources are limited. Nobody knows exactly how much fuel is left. However, we also should use them economically and try to find out alternative sources of power. According to Professor Marvin Burnharm of the New England Institude of Technology, we have to start conserving coal, oil and gas before it is too late; and nuclear power is the only alternative.

   However, many people do not approve of using nuclear power because it’s very dangerous. What would happen if there was a serious nuclear accident? Radioactivity causes cancer and may badly affect the future generations.

   The most effective thing is that we should use natural resources as economical as possible.

1. We don’t know how much fuel is left. __________

2. According to Professor Marvin Burnham, solar energy will be used as a substitute for natural resources. ___________

3. Radioactivity from nuclear power causes cancer and may have bad effect on the future generations. ___________

4. Natural resources should be used as much as possible. ___________

Complete the following passage by choosing the best option, A, B, C or D.

   Energy is very important in our modern life. People use energy (5)__________ transportation, cooking, heating and cooling rooms, manufacturing, lighting, and entertainment. (6) __________ energy nowadays comes from fossil fuels – petroleum, coal, and natural gas. (7) __________, burning fossil fuels causes pollution. Also, if we don’t find new kinds of energy, we will (8) __________ all the fossil fuels in the near future.

5. A. in      B. for      C. at      D. by

6. A. Most      B. Mostly      C. almost      D. Utmost

7. A Because      B. Moreover      C. Therefore      D. However

8. A. use up      B. run on      C. take over      D. cut off

IV. WRITING

Arrange the following words into the meaningful sentences

1. create/ generate / fossil fuels/ energy/ used to/ electricity/ or/ can be

__________________________________________________________________

2. biogas/ for fuel/ in homes/ will/ for transport/ and/ use/ people

Answer questions about you

3. In your opinion, what kind of fossil fuels should be used in the future. Why?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4. What means of transportation do you want to use to go to school?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Rewrite the second sentences, keeping the meaning unchanged

5. They will show flying cars to the public when they finish it.

Flying cars _______________________________________________________

6. Tam doesn’t type as fast as she used to.

Tam used ________________________________________________________

Đáp án & Thang điểm

I. PHONETICS

1. A           2.D

II. GRAMMAR AND VOCABULARY:

1. B 2. D 3. B 4. A 5. D
6. A 7. B 8. C 9. B 10. A

III. READING COMPREHENSION

1. T 2. F 3. T 4. F
5. B 6. A 7. D 8. A

IV. WRITING

   Arrange the following words into the meaningful sentences:

1. Fossils fuels can be used to create energy or generate electricity.

2. People will use biogas for fuel in homes and for transport.

   Rewrite the sentences without changing the meaning:

5. Flying cars will be showed to the public when they finished it.

6. Tam used to type faster than he can/does now.

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 7 mới có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 7 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 7 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 7 - Thầy Lê Tuấn Anh

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Học tốt tiếng Anh 7 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 7 - Cô Lan Anh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k8: fb.com/groups/hoctap2k8/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề kiểm tra Ngữ Văn 7 có đáp án | Đề kiểm tra 1 tiết Văn, Tiếng Việt, Tập làm văn lớp 7 học kì 1 và học kì 2 có đáp án và thang điểm được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình Ngữ văn lớp 7 và cấu trúc ra đề kiểm tra trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.