Đề kiểm tra Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 7 có đáp án (Đề 1)

    Đề thi Tiếng Anh lớp 7 - Học kì 1

    Thời gian: 60 phút

I. Choose the best answer

Quảng cáo

1. He loves _____________ tree leaves from different countries.

A. collecting     B. collected     C. collect     D. collects

2. My dad enjoys ________ his bike to work.

A. to ride     B. ride     C. rides    D. riding

3. I love cooking, _________ my sister doesn’t.

A. because     B. so     C. but     D. and

4. Laughing is good_________ your health.

A. for     B. to     C. with     D. of

5. Choose the word that has the underlined part pronounced /3:/

A. dear    B. pear     C. earn     D. heart

6. Choose one mistake and correct it.

I find carve eggshells boring because it takes a lot of time to complete one shell.

A     B     C     D

7. - __________ do you find making pottery? – I finding making pottery interesting.

A. What     B. How     C. Why     D. When

8. Jenny ___________ two eggshells and he will continue the third one.

A. carves     B. has carved     C. carved    D. will carved

9. My father hates ___________ coffee. He prefers tea.

A. drunk     B. drink     C. drinks     D. drinking

10. I have a temperature _________________

Quảng cáo

A. and I eat more vegetables     B. or I am putting on weight

C. so I feel tired     D. but I go to bed early

11. Which word has the underlined part pronounced differently from the others?

A. away     B. answer     C. sunburn     D. picture

12. Which word has main stress differently from the others?

A. volunteer     B. charity     C. melody     D. calorie

13. Beethoven ___________ a lot of songs.

A. composes     B. composed     C. has composed     D. compose

14. Liz: I am so nervous that I am putting on weight.

Tony: _______________________ .

A.Wash your hand more     B. Eat less junk food

C. Sleep more     D. Sunbathe less

15. Jack spends almost his time staring at his smart phone, ___________ is very short-sighted.

A. and     B. or     C. but     D. so

16. My father loved ____________horse-riding when he was young.

A. doing     B. going     C. playing     D. taking

17. She feels itchy and her nose is running. She says she has _____________

A. headache     B. toothache     C. allergy     D. flu

18. Jenifer says that she ___________ collecting dolls, but she __________ in the future.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. will like / won’t continue     B. likes / won’t continue

C. likes / continues     D. will like / continues

19. I __________ Nha Trang when I was a child.

A. visit     B. visited     C. will visit    D. have visited

20. He ___________ to the USA so far.

A. is     B. was     C. will be     D. has been

II. Read the passage. Circle A, B or C to answer each question or complete each sentence.

The Peace Corps is one of the most famous organisations in the world that help people. This organisation was founded in 1961 by the former US President John Kennedy.

People working in this organisation are called volunteers. They are both men and women. They live and work in other countries for two years at a time. They share skills with people to help solve challenging problems in developing countries.

Peace Corps volunteers work as teachers at schools. They also help communities to protect their environment and prevent the spread of diseases. They also help farmers grow more food efficiently.

Peace Corps volunteers build bridges of cross-cultural understanding with people of other countries. They help people from other countries learn more about who they are. Peace Corps volunteers also bring home with them better understanding of other peoples and cultures.

1.What can be the best title for the passage?

A.The Efforts of the Peace Corps

B.A John Kennedy's Creation

C.Building the Bridge Between Cultures

2.The Peace Corps ______.

A.work only inside the US

B.is a famous organisation in the world

C.was founded for profit

3.Peace Corps volunteers ______ in developing countries.

A.take away the food of the farmers

B.help solve problems

C.stop the spread of peace

4.One example of the efforts of the Peace Corps volunteers is to ______ in foreign countries.

A.share skills with people

B.teach farmers

C.build bridges

5.The word they in paragraph four refers to ______.

A.people of other countries

B.cross-cultural bridges

C.Peace Corps volunteers

Đáp án & Thang điểm

I.

1. A 2. D 3. C 4. A 5. C
6. A 7. C 8. B 9. D 10. C
11. C 12. C 13. B 14. B 15. D
16. B 17. D 18. B 19. B 20. D

II.

1. A 2. B 3. B 4. A 5. C

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 7 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 7 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 7 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 7 - Thầy Lê Tuấn Anh

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Học tốt tiếng Anh 7 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 7 - Cô Lan Anh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k8: fb.com/groups/hoctap2k8/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề kiểm tra Ngữ Văn 7 có đáp án | Đề kiểm tra 1 tiết Văn, Tiếng Việt, Tập làm văn lớp 7 học kì 1 và học kì 2 có đáp án và thang điểm được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình Ngữ văn lớp 7 và cấu trúc ra đề kiểm tra trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.