Đề kiểm tra Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 7 có đáp án (Đề 4)

    Đề thi Tiếng Anh lớp 7 - Học kì 1

    Thời gian: 60 phút

A. GRAMMAR, VOCABULARY AND PHONETICS

Question 1

I. Choose the best answer for each of the following sentences

Quảng cáo

1. Will you ………….making models in the future?

A. pick up     B. look for     C. take up     D. find

2. His parents are always proud ............. him?

A. about     B. of     C. on     D. with

3. Have you ever……………to Sa Pa?

A. goes     B. be     C. go     D. been

4. I ……playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. think     B. find     C. say     D. tell

5. I like watching TV ……….. it’s entertaining and educational.

A. so     B. but     C. although     D. because

6. It's good to____ blood because you can save people's lives.

A. helping     B. used     C. collecting     D. donate

II. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

7. A. goal     B. gold     C. original     D. girl

8. A. studied     B. washed     C. looked     D. watched

III. Choose the word with the different stress syllable.

9. A. statistics     B. history     C. concentrate     D. different

10. A. wonderful     B. beautiful     C. prediction     D. television

Question 2: Give the right form of the verbs in brackets:

Quảng cáo

1. I (hear) ..................the good news from Mary a few minutes ago.

2. …………………..you ever (visit)…………………Da Nang?

3. Don’t worry we (go) …………………..swimming with you tomorrow.

4. It’s boring (watch)............................... television every day.

5. You (see) ...................the film on television last night?

6. George is interested in (take)................... an art class

1 2 3 4 5 6

B. READING

Question 1. Read the article about Angel Falls. Then answer the questions.

Dear Mira,

Thanks for your letter. Now I’ll tell you about my hobbies.

My favourite hobby is knitting. It is strange, isn’t it?. My mother taught me to knit two years ago. Now I can knit scarves and sweaters. It’s great when I can give them to my relatives and friends as gifts. Knitting is also imaginative because you can knit anything you can imagine of. Besides, it is quite cheap. You only need a pair of needles and some wool.

I’m sending you a scarf next month. I’m knitting it. I hope you’ll like it.

Best wishes,

Vy

1.What is Vy’s hobby?

...........................................................................................................................

2.Did she learn this hobby from her father?

.....................................................................................................................................

3.How does she feel when she can give the scarves and sweaters to her relatives and friends?

.....................................................................................................................................

Question 2: Read the text and choose the best answer A, B, C or D to fill each blank.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

My friends and I have written a (1) . We have decided to (2) it for our school. I have already built the set. Karen has just finished the (3) for us to wear. I haven’t learned the (4) yet, so I am a bit nervous, but I’m excited too. I haven’t been in a play before. I can’t wait!

1. A. film     B. song    C. play    D. club

2. A. perform    B. make    C. take    D. build

3. A. stage     B. actors    C. play    D. costumes

4. A. script     B. scripts    C. play    D. lessons

C. WRITING

Question 1: Rearrange the words below to make meaningful sentences.

1. We / collected / books / clothes / street children/ have/and/ for /used.

.....................................................................................................................................

2. doing / finds / interesting/ he/ service / community.

.....................................................................................................................................

3. not/ pass / did / Minh / lazy/ was / so/ he/exam/ the.

.....................................................................................................................................

4. important / study / to / It / is / English.

.....................................................................................................................................

Question 2: Rewrite the following sentences, beginning as shown, so that the meaning stays the same.

1/ Hoa was sick, so she could not go to school yesterday.

→ Because ………………………………………………………………………

2. The last time I saw him was 3 years ago

→ I haven’t ………………………………………………………………………....

3. I find making pottery interesting.

→ I think.....................................................................................................................

4. My sister is interested in reading comics.

→ My sister enjoys.....................................................................................................

Đáp án & Thang điểm

A. GRAMMAR, VOCABULARY AND PHONETICS

Quesion 1:

1. C 2. B 3. D 4. B 5. D
6. D 7. C 8. A 9. A 10. C

Question 2: Give the right form of the verbs in brackets:

1. heard 2. Have...visited 3. will go
1. to watch 2. Did .......see 3. taking

B. READING

Question 1. Read the text and answer the questions:

1. Her favourite hobby is knitting

2. No, she doesn’t.

3. She feels great when she can give them to her relatives and friends as gifts.

Question 2: Read the text and choose the best answer A, B, C or D to fill each blank.

1. C 2. A 3. D 4. B

C. WRITING

Question 1: Rearrange the words below to make meaningful sentences.

1. We have collected used books and clothes for street children.

2. He finds doing community service interesting.

3. Minh was lazy so he did not pass the exam.

4. It’s important to study English.

Question 2: Rewrite the following sentences, beginning as shown, so that the meaning stays the same.

1.Because Hoa was sick, she could not go to school yesterday.

2. I haven’t seen him for 3 years.

3. I think making pottery is interesting.

4. My sister enjoys reading comics.

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 7 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 7 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 7 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 7 - Thầy Lê Tuấn Anh

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Học tốt tiếng Anh 7 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 7 - Cô Lan Anh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k8: fb.com/groups/hoctap2k8/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề kiểm tra Ngữ Văn 7 có đáp án | Đề kiểm tra 1 tiết Văn, Tiếng Việt, Tập làm văn lớp 7 học kì 1 và học kì 2 có đáp án và thang điểm được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình Ngữ văn lớp 7 và cấu trúc ra đề kiểm tra trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.