Đề thi Tiếng Anh lớp 7 Học kì 1 có đáp án (Đề 2)

    Đề thi Tiếng Anh lớp 7 - Học kì 1

    Thời gian: 90 phút

I. Choose the best answer.

Quảng cáo

1. Don’t read in bed ______ you want to harm your eyes.

A. if     B. unless     C. or    D. so

2. She loves ______ flowers and putting them into different vases.

A. buying     B. to buy     C. buy    D. bought

3. If you want to live long, you ______ eat more vegetable and fruit.

A. should     B. shouldn’t     C. had to     D. needn’t

4. I haven’t got ________ meat left for dinner.

A. at     B. some     C. any    D. no

5. There are _______ bottles of milk in the fridge.

A. any     B. lot of     C. much    D. many

6. Khleang Pagoda in Soc Trang _____ of wood in 1533.

A. was made     B. is made     C. made     D. makes

7. It is _____ to eat so much junk food.

A. healthy     B. unhealthy     C. healthful     D. health

8. Tell me the reason ______ you do that.

A. how     B. why     C. what     D. that

9. Mary: “Where’s the school?”  Peter: “__________.”

Quảng cáo

A. That’s lovely

B. Fifty meters long

C. I don’t mind

D. Up to the hill

10. Mary: “Can I borrow your pen, please?”  Peter: “____________.”

A. What kind is it?

B. It doesn’t matter

C. Remember to give it back

D. I hope not

11. All of us enjoy __________ to classical music.

A. listen    B. listens     C. listening    D. listened

12. The Japanese eat a lot of rice, __________ they eat a lot of fish too.

A. or     B. but     C. so     D. and

13. Hoa looks red. She was outdoors yesterday. Perhaps she has _______

A. flu     B. sunburn     C. spots    D. stomachache

14. My family has decided to use _________ electricity by using more solar energy instead.

A. more     B. less     C. much    D. fewer

15. I __________ playing board games interesting because I can play them with my friends.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. find     B. think    C. say     D. tell

16. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

A. curl     B. keen     C. city     D. cook

II. Give the correct form of words.

1. English is an _________________ and important subject. (interest)

2. Ba is a famous stamp _________________ ( collect)

3. They learn to play a _________________ instrument. ( music)

4. Mr. Tan works _______________ hours than my father. (many)

5. He drinks ________________ wine than Mr. Hai. (little)

6. He has a large _________________ of foreign stamps. (collect)

7. These shoes are _________________________ than those shoes. (expensive)

8. He accepts her _________________ right away. (invite)

9. Mr. Jones repairs machines in a factory. He’s a _________________ (machine)

10. Talking is the most common way of ____________________ (relax).

11. The pictures are very _________________ (color)

12. He is very _________________ (interest) in that movie.

III. Rewrite these sentences.

1. Mr. Hai usually has stomach problems. He eats dinner very close to the bedtime. (so)

-> _______________________________________________________________

2. My dad has a lot of carved eggs. He has never sold any of them. (but)

-> _______________________________________________________________

3. You will get a breathing problem. Clean your bed room more regularly. (or)

-> _______________________________________________________________

4. It/ be/ good idea/ eat/ different/ kind/ fruit/ vegetable/ every day.

-> _______________________________________________________________

5. My brother/ not like/ ice-skating/ because/ think/ it/ dangerous.

-> _______________________________________________________________

IV. Read the passage and choose the best answer.

Michael Jackson was born on August 29, 1958, in Gary in the United States. In 1964, Michael joined the band “The Jackson Brothers”. He began his solo career in 1971. He was called “The King of Pop”. In his career, he got a lot of awards, including 13 Grammy Awards and 26 American Music Awards. “Earth Song” is one of his most successful songs. He died on June 25, 2009 in Los Angeles, California, the U.S.

1. When was Michael Jackson born?

A. in 1971    B. in 1964     C. in 1958    D. in 2009

2. Where was Michael Jackson born? – He was born in …………

A. Gary     B. the United States     C. London    D. Both A and B

3. When did Michael join the band “The Jackson Brothers”? – In ………………

A. 1958     B. 1964     C. 1971     D. 2009

4. Did he start his solo career in 1964?

A. Yes, he did    B. No, he didn’t    C. Yes, he was    D. No, he wasn’t

5. Who is called “the King of Pop”?

A. Michael Jackson    B. Michael learns to rock    C. Madonna    D. Céline Dion

6. How many Grammy Awards did he get?

A. twenty-six    B. fourteen    C. thirty    D. thirteen

7. How many American Music Awards did he get?

A. twenty-six    B. fourteen    C. thirty    D. thirteen

8. Is “Earth Song” one of his most successful songs?

A. Yes, it is    B. No, it isn’t    C. Yes, he is    D. No, he isn’t

9. Where did Michael Jackson die? – He died in …………

A. Los Angeles    B. California     C. the U.S.     D. All are correct

Đáp án & Thang điểm

I.

1. B 2. A 3. A 4. C
5. D 6. A 7. B 8. B
9. D 10. C 11. C 12. D
13. B 14. B 15. A 16. C

II.

1. interesting

2. collector

3. musical

4. more

5. less

6. collection

7. more expensive

8. invitation

9. machinist

10. relaxation

11. colorful

12. interested

III.

1. Mr. Hai eats dinner very close to the bedtime, so he usually has stomach problems.

2. My dad has a lot of carved eggs, but he has never sold any of them.

3. Clean your bed room more regularly or you will get a breathing problem.

4. It’s a good idea to eat different kinds of fruit and vegetables every day.

5. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is dangerous.

IV.

1. C 2. D 3. B 4. B 5. A
6. D 7. A 8. A 9. D

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 7 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 7 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 7 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 7 - Thầy Lê Tuấn Anh

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Học tốt tiếng Anh 7 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 7 - Cô Lan Anh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k8: fb.com/groups/hoctap2k8/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề kiểm tra Ngữ Văn 7 có đáp án | Đề kiểm tra 1 tiết Văn, Tiếng Việt, Tập làm văn lớp 7 học kì 1 và học kì 2 có đáp án và thang điểm được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình Ngữ văn lớp 7 và cấu trúc ra đề kiểm tra trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.