Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Học kì 1 có đáp án (Đề 2)

Bài giảng: Ôn tập học kì 1 - Cô Lê Mai Anh (Giáo viên VietJack)

Đề kiểm tra Tiếng Anh 11 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

Câu 1: Everyone are (A) wearing black (B) this year because (C) it’s fashionable (D).

Câu 2: I’m still looking (A) for a job (B) but I hope finding (C) something (D) soon.

Câu 3: My brother and (A) sister are looking (B) forward to spend (C) their holiday (D) in Nha Trang this summer.

Câu 4: Before he had come (A) back home (B), Jack had visited (C) his uncle (D).

Choose the best answer for each of the following sentences.

Câu 5: A: “I’ve passed my exam.” - B: “_____.”

A. That’s a good idea       B. Good luck

C. It’s nice of you to say so       D. Congratulation

Câu 6: Streets are often decorated _____ colorful lights and red banners during Tet holiday.

A. for       B. on       C. with       D. by

Câu 7: I’m afraid I can’t go with you. I have a lot of things _____ today.

A. to do       B. do       C. will do       D. doing

Câu 8: Marry suggested _____for a picnic by the lake.

A. to go       B. going       C. go       D. that going

Quảng cáo

Câu 9: The population of the world is increasing faster and faster.

A. becoming       B. growing up       C. increased       D. going up

Câu 10: _____ went swimming in the sea because of the terrible weather.

A. Nothing       B. Someone       C. Everyone       D. No one

Câu 11: Jack and Kate have been married for 25 years already. Tomorrow will be their Silver _____.

A. birthday       B. celebration       C. party       D. anniversary

Câu 12: Marry expected _____ to Peter’s birthday party but he didn’t say anything.

A. being invited       B. to be invited       C. inviting       D. to invite

Câu 13: By the time he got home, everyone _____ to bed.

A. has gone       B. went       C. was going       D. had gone

Câu 14: Some young _____ work in the home of sick or old people.

A. volunteered       B. volunteer       C. volunteers       D. voluntary

Câu 15: They congratulated me _____ the exams with high marks.

A. having passed       B. passed       C. to pass       D. on passing

Câu 16: A: “What would you like to drink?” - B: “_____.”

A. Thank you       B. Yes, please       C. No, I don’t       D. Coffee, please

Câu 17: John _____ his first piece of music when he was ten years old.

A. was writing       B. writes       C. wrote       D. had written

Quảng cáo

Câu 18: _____ too much, he found it difficult to drive home.

A. Drunk       B. To drink       C. Having drunk       D. Have drunk

Câu 19: While she _____ the room, she broke the vase.

A. was cleaning       B. cleaned       C. had cleaned       D. has cleaned

Câu 20: She said that she would have been here earlier if you _____ her.

A. has phoned       B. had phoned       C. phoned       D. phones

Câu 21: The overpopulation causes the lack _____ schools and hospitals.

A. by       B. of       C. in       D. to

Câu 22: Of the five dresses, Mary likes the red _____ best.

A. thing       B. body       C. one       D. once

Câu 23: The exam is coming so the teachers make their students _____ a lot.

A. studied       B. to study       C. studying       D. study

Câu 24: If she _____ more intelligent, she would admit her fault

A. be       B. was       C. were       D. been

Read the passage below and choose one correct answer for each question.

      In Britain, wedding invitations go out about six weeks before the wedding day. The guests reply as soon as possible to say if they can come or not. Choosing a present for the couple can be difficult. People don’t take their present for the wedding. They send them to the woman’s house before the wedding day. Most weddings take place before lunch or in the early afternoon. Many people like to get married in church. The bride often wears a long white dress. Guests wear their best clothes and most of the women wear hats. In the church, the bride’s family sits on the left and the groom’s one sits on the right. Married people wear their wedding rings on the third finger of the left hand. Most married women wear wedding rings, but married men often do not.

Câu 25: When do the British have to send wedding invitations?

A. after the wedding day       B. in the wedding day

C. before the wedding day       D. no need to send

Câu 26: Many people like to hold their wedding ceremony _____.

A. in a park       B. in church       C. at home       D. at a restaurant

Câu 27: The word presents synonyms with _____.

A. flowers       B. gifts       C. hats       D. fingers

Câu 28: According the passage, which of the following is NOT true?

A. Invitations are sent out some weeks before the wedding day.

B. People who accept the invitations have to send their presents to the couple.

C. It is not easy to choose a present for the couple.

D. Married people wear their wedding rings on the third finger of the right hand.

Choose one sentence that has the same meaning as the root one.

Câu 29: “It’s was nice of you to invite me to the dinner. Thank you.” Miss White said to Peter.

A. Miss White thanked you for inviting her to Peter’s party.

B. Miss White thanked Peter for inviting her to the party.

C. Miss White said that it was nice of Peter to invite her to the dinner.

D. Miss White thanked Peter for being nice of him to invite her to the dinner.

Câu 30: They will finish the work next week.

A. The work will be finished next week.

B. The work will be finishing next week.

C. The work will finish next week.

D. The work will be finish next week.

Câu 31: “Would you like to have lunch with me on Sunday?” she said to me.

A. She suggested me to have lunch with her on Sunday.

B. She offered me to have lunch with her on Sunday.

C. She reminded me to have lunch with her on Sunday.

D. She invited me to have lunch with her on Sunday.

Câu 32: Tom failed the exam because he didn’t study hard.

A. If Tom had studied hard, he wouldn’t have failed the exam.

B. If Tom didn’t failed the exam, he would study hard.

C. If Tom hadn’t failed the exam, he would have studied hard.

D. If Tom studied hard, he wouldn’t fail the exam.

Read the following passage and choose the best answer for each blank.

      Thanksgiving is a traditional American (33) _____. Americans (34) _____ Thanksgiving on the third Thursday in November. On this day, Americans (35) _____ the first harvest of the first group of Europeans in America. Americans eat a traditional dinner on Thanksgiving. They eat turkey, cranberries, sweet potatoes, and pumpkin pie. These are the (36)_____ people ate at the first harvest. People don’t exchange presents, but some people send Thanksgiving cards to their friends.

Câu 33: A. weekday       B. holiday       C. birthday       D. national day

Câu 34: A. celebrate       B. put       C. get       D. open

Câu 35: A. remember       B. run       C. pass       D. find

Câu 36: A. foods       B. kinds       C. grains       D. groceries

Choose the word that has underlined part pronounced differently from that of the others.

Câu 37: A. hospitable       B. honest       C. humorous       D. hobbies

Câu 38: A. double       B. house       C. proud       D. amount

Câu 39: A. lecture       B. president       C. medium       D. inventor

Câu 40: A. watched       B. directed       C. finished       D. missed

Đáp án

1A 2C 3C 4A 5D 6C 7A 8B 9D 10D
11D 12B 13D 14C 15D 16D 17C 18C 19A 20B
21B 22C 23D 24C 25C 26B 27B 28D 29B 30A
31D 32A 33B 34A 35A 36A 37B 38A 39C 40B

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 11 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 40% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


2004 - Toán Lý Hóa