Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Học kì 1 có đáp án (Đề 3)

Bài giảng: Ôn tập học kì 1 - Cô Lê Mai Anh (Giáo viên VietJack)

Đề kiểm tra Tiếng Anh 11 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Choose the best answer (A,B,C or D) for each sentence.

Câu 1: She is very shy; that's why she doesn't enjoy parties.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. If she hadn't been too shy, she would have enjoyed parties.

B. If she weren't shy, she will enjoy parties.

C. She said that if she wasn't very shy, she would enjoy parties.

D. If she weren't very shy, she would enjoy parties.

Câu 2: Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

A. successful       B. together       C. relation       D. celebrate

Câu 3: On the New Year's Day, friends and relatives pay New Year calls.

A. give a ring       B. exchange New Year wishes

C. come to visit       D. visit and exchange New Year wishes

Câu 4: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

While I did my homework, I had a good idea.

       A       B        C D

Câu 5: "Thank you very much for your help, John," said Daisy.

A. Daisy would like John to help her.

B. Daisy told John to help her

C. Daisy wanted John to help her and said thanks

D. Daisy thanked John for helping her

Quảng cáo

Câu 6: One third of the world's ................... consumes two thirds of the world resources.

A. men       B. population       C. human       D. people

Câu 7: John………………..to return my book the next Friday.

A. proposed       B. reminded       C. suggested       D. promised

Câu 8: Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

A. pagoda       B. calendar       C. relative       D. decorate

Câu 9: I apologized ........................ the book at home.

A. leaving       B. to leave       C. for leaving       D. to leaving

Câu 10: I'm sorry you've missed the train, it…………….five minutes ago.

A. has been left       B. left       C. has left       D. had left

Câu 11: The doctor advised him ......................... and to take up some sport.

A. to stop smoking       B. to stop to smoke       C. stop smoking       D. stop smoke

Câu 12: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

He said that if he has more time, he would come to see us.

      A       B       C       D

Câu 13: I threw my old trainers and bought some new ......................... .

A. ones       B. any       C. one       D. some

Câu 14: Before TET, housewives are always busy cooking …………………… foods

A. traditionally       B. traditional       C. traditionize       D. tradition

Quảng cáo

Câu 15: He didn't come to class for three days ,and…………………. knows where he is .

A. everyone       B. anyone       C. noone       D. some one

Câu 16: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

I couldn't make my car to start this morning.

      A       B        C       D

Câu 17: If I ........................... you, I'd call and apologize.

A. were       B. Was       C. would be       D. am

Câu 18: Some high school students take part in helping the handicapped.

A. play a role of       B. are a part of       C. participate       D. take a place of

Câu 19: In some many European countries, people of all ages.....................birthdays.

A. prefer       B. display       C. celebrate       D. present

Câu 20: Bob wrote some letters and then went to bed.

A. After Bob had gone to bed, he wrote some letters.

B. After Bob had written some letters, he went to bed.

C. While Bob was writing some letters, he went to bed.

D. Before Bob wrote some letters, he had gone to bed.

Câu 21: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

A. hold       B. hour       C. happy       D. husband

Câu 22: There's ……………….sharp in my shoe and I feel hurt.

A. anything       B. everything       C. something       D. nothing

Câu 23: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

A. change       B. machine       C. children       D. church

Câu 24: A situation in which people or organizations compete with each other to find out who is the best at something.

A. activity       B. participation       C. competition       D. performance

Câu 25: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

A. passenger       B. generous       C. guitarist       D. village

Câu 26: I expected……………….the job in that company.

A. being offered       B. offering       C. to be offered       D. to offer

Câu 27: I closed all the windows and then locked the door.

A. Having closed all the windows, I locked the door.

B. Having locked the door, I closed all the windows.

C. Having locked the door, then all the windows were closed.

D. Having closed all the windows, then the door was locked.

Câu 28: I remember someone gave me a teddy bear on my 10th birthday.

A. On my 10th birthday, I was given a teddy bear and I remember.

B. I remember being given a teddy bear on my 10th birthday.

C. A teddy bear is remembered to give me on my 10th birthday.

D. Someone is remembered gave me a teddy bear on my 10th birthday.

Câu 29: "Where did you get money to pay………….. this hat?" his father asked.

A. with       B. about       C. of       D. for

Câu 30: The most important thing of a true friendship is............................

A. richness       B. unselfishness       C. happiness       D. selfishness

Choose the correct answer – A, B C or D – to complete the passage.

      To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always (31)………. joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life or someone you have grown (32)………………with.

      There are all sorts of things that can (33)……………about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone that we have immediately felt relaxed with as if we had known them for ages. However, it really takes you years to get to know someone well (34)…………to consider your best friend.

      To the majority of us, this is someone we trust completely and (35)………….. understands us better than anyone else. It’s the person you can tell him or her your most intimate secrets .

Câu 31: A. share       B. spend       C. give       D. have

Câu 32: A. through       B. in       C. up       D. on

Câu 33: A. cause       B. provide       C. result       D. bring

Câu 34: A. enough       B. such       C. so       D. too

Câu 35: A. which       B. whom        C. who       D. Whose

Choose the correct answer – A,B,C or D – to each question

      Mankind is feeling greater pressure from the expanding number of people. The area of the earth can never be expanded. Nor are there endless sources of food and clothing. Yet people are being born faster than they are dying. In the next forty years, the world population may double. How can so many people be fed? What is worse, there is danger that someday mankind will have only standing room.

      Birth control should be a basic policy in our country. China has the greatest number of population in the world. With a high birth rate, the production of grains and goods will be unable to meet the need of the people. To raise people’s living standard, we must practise birth control.

      There are disadvantages of a family having more children. First, parents cannot give their children a good breeding in food, clothing and shelter, let alone education. Second, child-rearing will exhaust the parents, leaving no time and energy for their work. Last, a family with more children will increase the burden of society.

Câu 36: Which of the following sentences is TRUE?

A. The faster the population grow the more natural resources we own.

B. The natural resources are always enough to supply the hugest population.

C. It's necessary to practise birth control to raise people's living standards.

D. The production of grains always meet the need of people.

Câu 37: Which country has the greatest population in the world?

A. Canada       B. The United States       C. Britain       D. China

Câu 38: The world population may double in the next forty years because............................

A. people don't know how to limit population

B. government hasn't provided birth-control methods.

C. people are being born faster than they are dying

D. each individual isn't responsible for limiting population.

Câu 39: In a family having more children,...............................

A. the parents cannot remember all the children's name.

B. the children cannot be given a good breeding in food, clothing, shelter, education.

C. the parents will die at their young age.

D. it's very difficult for children to take care of their parents.

Câu 40: Mankind is feeling greater pressure from........................

A. the supplying of food and clothing

B. the expanding number of people.

C. the building of remote regions

D. the expanding the area of the earth.

Đáp án

1D 2D 3D 4A 5D 6B 7D 8A 9C 10B
11A 12B 13A 14B 15C 16C 17A 18C 19C 20B
21B 22C 23B 24C 25C 26C 27A 28B 29D 30B
31A 32C 33D 34A 35C 36C 37D 38C 39B 40B

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 11 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 40% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


2004 - Toán Lý Hóa