Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Học kì 1 có đáp án (Đề 4)

Bài giảng: Ôn tập học kì 1 - Cô Lê Mai Anh (Giáo viên VietJack)

Đề kiểm tra Tiếng Anh 11 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Choose the best option to complete each of the following sentences from 1 to 20

Câu 1: Don't all of us want _________ and needed by other people?

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. loving       B. to be loved       C. to love       D. being loved

Câu 2: _________ for twelve hours, I felt marvelous.

A. To have been slept       B. Having been slept       C. To have slept       D. Having slept

Câu 3: “You're always making terrible mistakes,” said the teacher. This sentence means that

A. The teacher made his students not always make terrible mistakes.

B. The teacher realized that his students always made terrible mistakes.

C. The teacher asked his students why they always made terrible mistakes.

D. The teacher complained about his students making terrible mistakes.

Câu 4: At the end of this month, we _________ friends for ten years.

A. has been       B. will have been       C. are       D. will be

Câu 5: Jane is fortunate now _________ a scholarship last month by her government.

A. to be given       B. having been given       C. to have been given       D. being given

Câu 6: He apologized _________ not being able to complete the poem.

A. for       B. on       C. of       D. to

Quảng cáo

Câu 7: I don't enjoy _________ at by other people.

A. to laugh       B. laughing       C. to be laughed       D. being laughed

Câu 8: Hoa: “Would you mind if I borrow your bike?” Minh “_________.”

A. Not at all       B. Excuse me       C. Yes, please       D. It’s my fault

Câu 9: “Is Marsha still here?” “No. She was the first _________”.

A. that she left       B. leaving       C. to leave       D. in leaving

Câu 10: Tom said that if he _________ me, he _________ that old building.

A. had been /wouldn’t buy       B. was /wouldn’t have bought

C. had been /wouldn’t have bought       D. were /wouldn’t buy

Câu 11: _________ he quits smoking, he will die.

A. Although       B. If       C. Because       D. Unless

Câu 12: _________ you at the station if you'd told me you were coming.

A. I'd have met       B. I was met       C. I met       D. I'd meet

Câu 13: “We need new curtains.” “Okay, let's buy _________ them.”

A. some with flower on       B. ones

C. ones with flowers on       D. one

Câu 14: Nam: “Would you like to have dinner with me?” Nga: “_________”

A. Yes, it is. Isn’t it?       B. Yes, so do I.       C. I’ve had enough.       D. Yes, I’d love to.

Câu 15: “Let's have a break for lunch,” said Mathew. This sentence means that _________

A. Mathew suggested having a break for lunch.

B. Mathew insisted on having a break for lunch.

C. Mathew offered us a break for lunch.

D. Mathew wanted to have a break for lunch.

Quảng cáo

Câu 16: I _________ in this house for six years now.

A. live       B. have been lived       C. have lived       D. lived

Câu 17: Jen had confided her secret to Mark; but he betrayed her _________.

A. sympathy       B. constancy       C. loyalty       D. trust

Câu 18: She showed her _________ by asking lots of trivial questions.

A. experience       B. inexperience       C. experienced       D. inexperienced

Câu 19: Children are always _________ about Tet holiday.

A. excited       B. concerned       C. keen       D. interested

Câu 20: Each nation has many people who voluntarily take care _________ others.

A. to       B. on       C. of       D. in

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting from 21 to 22

Câu 21: There's hardly no sugar left, so we must get some when we go shopping.

A. no sugar       B. There's       C. must       D. some

Câu 22: John congratulated us of passing our exam.

A. of       B. congratulated       C. us       D. our

Read the passage and choose the correct answer for each question from 23 to 27

Thanksgiving is celebrated in the US on the fourth Thursday in November. For many Americans it is the most important holiday apart from Christmas. Schools, offices and most businesses close for Thanksgiving, and many people make the whole weekend a vacation.

Thanksgiving is associated with the time when Europeans first came to North America. In 1620 the ship the Mayflowers arrived, bringing about 150 people who today are usually called Pilgrims. They arrived at the beginning of a very hard winter and could not find enough to eat, so many of them died. But in the following summer Native Americans showed them what foods were safe to eat, so that they could save food for the next winter. They held a big celebration to thank God and the Native Americans for the fact that they had survived.

Today people celebrate Thanksgiving to remember these early days.

The most important part of the celebration is a traditional dinner with foods that come from North America. The meal includes turkey, sweet potatoes (also called yams) and cranberries, which are made into a kind of sauce or jelly. The turkey is filled with stuffing or dressing, and many families have their own special recipe. Dessert is pumpkin made into a pie.

On Thanksgiving there are special television programs and sports events. In New York there is the Macy's Thanksgiving Day Parade, when a long line of people wearing fancy costumes march through the streets with large balloons in the shape of imaginary characters. Thanksgiving is considered the beginning of the Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas presents.

Câu 23: In the United States, Thanksgiving is _________.

A. a religious celebration held by Christians only       B. celebrated as a public holiday

C. more important than Christmas       D. apart from Christmas

Câu 24: According to the passage, Pilgrims are _________.

A. people who left their home and went to live in North America in the early 17th century

B. people who travelled to America by ships

C. trips that religious people make to a holy place

D. Native Americans who live in North America

Câu 25: All of the following statements are mentioned EXCEPT _________.

A. People celebrate Thanksgiving to thank God

B. People go to churches for religious services on Thanksgiving

C. People usually have traditional dinners on Thanksgiving

D. There are lots of entertainments on Thanksgiving

Câu 26: On Thanksgiving, _________.

A. turkey, yams and pumpkin pies are served

B. people join in the Macy's Thanksgiving Day Parade

C. people wear coloured carnival masks matching through the streets

D. people go out to shop for Christmas presents

Câu 27: Which of the following is not true?

A. Thanksgiving was originally celebrated by the first, Europeans in North America to thank God for their survival.

B. Christmas comes less than a month after Thanksgiving.

C. In the US, Thanksgiving is not a national holiday; it's a religious holiday.

D. The Macy's Thanksgiving Day Parade is colourful and exciting.

Read the following passage and choose the correct option (A, B, C, or D) for each blank

If you are invited to someone's house for dinner in the United States, you should bring a gift, such as a (28)_________ of flowers or a box of chocolates. If you give your host a (29)_________ gift, he/she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is considered polite. It shows that the host is excited about receiving the gift and wants to show his/her appreciation to you immediately. Even if the host doesn't like it, he/she will tell a “white lie” and say how much they like the gift to (30)_________ the guest from feeling bad. If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive (31)_________ on time or earlier than the (32)_________ time, because this is considered to be potentially inconvenient and therefore rude, as the host may not be ready.

Câu 28: A. bundle       B. hand       C. bunch       D. handful

Câu 29: A. valuable       B. unpacked       C. wrapped       D. unwanted

Câu 30: A. protest       B. make       C. protect       D. prevent

Câu 31: A. gradually       B. recently       C. perfectly       D. exactly

Câu 32: A. permitted       B. waited       C. expected       D. wasted

Choose one option A, B, C or D corresponding to the sentence which has the same meaning as the original one from 33 to 35

Câu 33: “Could you please wait here until your name is called?” she said.

A. She wanted to know if I could wait there until my name was called.

B. She asked me to wait there until my name was called.

C. She advised me to wait there until my name was called.

D. She reminded me to wait here until my name was called.

Câu 34: “I wish I'd asked for his name and address,” Lan said.

A. Lan regretted not to ask for his name and address.

B. Lan regretted not asking for his name and address.

C. Lan regretted to ask for his name and address.

D. Lan regretted not having asking for his name and address.

Câu 35: “If we had a map, we could find the street,” Mai said

A. Mai said that if we had a map, we could find the street.

B. Mai said that if they had a map, they could find the street.

C. Mai said that if they had had a map, they could have found the street.

D. Mai said that if they had had a map, they could find the street.

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others from 36 to 38

Câu 36: A. stays       B. steals       C. tells       D. talks

Câu 37: A. competition       B. competitor       C. contest       D. question

Câu 38: A. children       B. exchange       C. machine       D. peach

Choose the word whose main stress is placed differently from the others from 39 to 40

Câu 39: A. memorable       B. excited       C. interested       D. confident

Câu 40: A. appreciate       B. situation       C. experience       D. embarrassing

Đáp án

1B 2D 3D 4B 5C 6A 7D 8A 9C 10D
11D 12A 13C 14D 15A 16C 17D 18B 19A 20C
21A 22A 23B 24A 25B 26A 27C 28C 29C 30D
31D 32C 33B 34B 35B 36D 37A 38C 39B 40B

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 11 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 40% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


2004 - Toán Lý Hóa