Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Học kì 1 có đáp án (Đề 5)

Bài giảng: Ôn tập học kì 1 - Cô Lê Mai Anh (Giáo viên VietJack)

Đề kiểm tra Tiếng Anh 11 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Câu 1: “ Peter : “ Do you feel like going to the cinema this evening ?” - Mary: “……”

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. I feel very bored       B. You’re welcome

C. I don’t agree.I’m afraid       D. That would be great

Câu 2: Choose the underlined part that must be corrected

They congratulated me on pass the final exam the day before.

A. pass       B. the day before       C. congratulated       D. on

Câu 3: When it started to rain, she ……………….home with me.

A. had walking       B. was walking       C. walked       D. is walking

Câu 4: If you …………us about the bad service, we …………there.

A. hadn’t told/ would eat       B. told/ would have eaten

C. tell/ would eat       D. hadn’t told/ would have eaten

Câu 5: Choose the underlined part that must be corrected

He said that if he has more time, he would come to see us.

A. said that       B. has       C. more time       D. come to see

Câu 6: The news made Nam surprised.

A. The news is surprised.       B. Nam was surprised with the news.

C. Nam seemed to be surprised at the news.       D. Nam made the news surprised.

Quảng cáo

Câu 7: I thought I would get to the destination first, but he ……….before me.

A. was arriving       B. arrives       C. had arrived       D. arrived

Câu 8: …………….all the rules, we started to play the game.

A. Having learnt       B. To have learnt       C. To learn       D. Learning

Câu 9: All of my students looked forward to …………….. the result of the singing contest.

A. hear       B. hearing       C. to be heard       D. being hearing

Câu 10: The man denied ……………………some top secret document.

A. to steal       B. having stolen       C. to be stolen       D. having been stolen

Câu 11: Mai Huong congratulated me ……………………….the exam with flying colors.

A. of passing       B. about passing       C. on passing       D. to pass

Câu 12: The villagers are in danger .…………..being killed by an earthquake.

A. with       B. of       C. for       D. on

Câu 13: People call the 25th wedding anniversary the “………………anniversary.”

A. happy       B. silver       C. golden       D. special

Câu 14: The bowl is empty now, but my children denied …………………….the candies.

A. to eat       B. eating       C. eat       D. having eaten

Câu 15: choose the underlined part that must be corrected

they are looking forward to be received the present from the council.

A. be received       B. from       C. are looking forward       D. to

Câu 16: It is not easy to …………… our bad habits.

A. overcome       B. suffer       C. take care       D. spend

Quảng cáo

Câu 17: If the ball …………….the line, that would have been the end of the game.

A. would cross       B. will cross       C. had crossed       D. crossed

Câu 18: If George keeps studying as he has been, he’ll have no trouble in passing his exams.

A. George has passed his exam.

B. George has trouble in passing his exams

C. George is studying hard to pass his exam.

D. George will not pass his exam because he is not studying.

Câu 19: Quy Nhon has become ……………..

A. populous       B. population       C. popularity       D. populating

Câu 20: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. ridden       B. given       C. whiten       D. risen

Câu 21: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. strictly       B. literacy       C. policy       D. social

Câu 22: Choose the word which has the underlined part stressed differently from the rest

A. enjoyment       B. apologize       C. remember       D. difficulty

Câu 23: You should discuss the problem …………..your parents before deciding.

A. with       B. for       C. of       D. to

Câu 24: choose the underlined part that must be corrected

After I had returned home from the school, I was preparing dinner.

A. had returned       B. from       C. was preparing       D. dinner

Câu 25: Choose the word which has the underlined part stressed differently from the rest

A. alone       B. accept       C. complain       D. national

Câu 26: They seemed ………………when I told them the news.

A. surprising       B. to surprise       C. being surprising       D. to be surprised

Câu 27: you should realize the …………………of the important of having a healthy diet.

A. unaware       B. awareness       C. awaring       D. aware

Câu 28: If someone knocked over a candle, it ………………a fire.

A. started       B. will start       C. would have started       D. would start

Câu 29: the rain began to fall during my walk in the country.

A. while I walked in the country, it had rained.

B. While it was beginning to rain, I had walked in the country.

C. While I was walking in the country, it began to rain.

D. While it began to rain in the country, I was walking.

Câu 30: He said, “I’m sorry I didn’t reply to the letter.”

A. He apologized for not to reply to the letter.

B. He apologized for not to replying to the letter.

C. He apologized for didn’t reply to the letter.

D. He apologized for not replying to the letter.

Câu 31: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. turned       B. noticed       C. looked       D. helped

Câu 32: A “………………” B: “Oh, It’s great”

A. Would you like the English competition?

B. What do you think of the English competition?

C. What do you like about the English competition?

D. How about the English competition ?

Read the passage and answer the question 33 - 36.

Giving a dinner party is a wonderful way of entertain people. You can also make new friends and give others the chance to get to know each other better. It needs planning, though. First, make a guest list, with different kinds of people and a mixture of women and men. Don’t invite couples because they aren’t so much fun.

When you know who can come, find out what they like to eat and drink. Note down any who are vegetarians, or who can’t eat or drink certain things for religious seasons. Then plan their menu. Include a first course, a choice of main courses and a dessert, plus lots of people’s favourite drinks. The next thing to do is the shopping. Make sure buy more than enough of everything, and that someone can help you carry it!

On the day, start cooking early. Give people appetizers like Greek mezze or Spanish tapas, so they don’t get hungry if they have to wait. Serve the delicious meal, sit down with your guests and have a good time – you’ve earned it!

Câu 33: Which of the following is NOT mentioned as the purpose of giving a dinner party?

A. to get people to know more about their host and hostess.

B. to help people to know each other better.

C. to make new friends.

D. to entertain people.

Câu 34: When giving a dinner party, you should NOT invite ........................ .

A. those who are vegetarians.       B. husbands and wives.

C. both women and men.       D. those who can’t eat or drink certain things.

Câu 35: According to the passage, starters should be served ...........................

A. because the guests may be hungry while having to wait

B. because the guests like eating them

C. because the guests want to have a good time together

D. because the guests want to eat them while having to wait

Câu 36: What should you do while the guests are having their evening meal?

A. Sit down with the guests to show your politeness.

B. Stand beside the guests without doing anything.

C. Sit down with the guests and have a good time.

D. Only serve the guests with the food.

Read the passage and fill the blanks 37 - 40.

More and more young people are (37)...... voluntary work abroad. The wild variety of jobs and destinations available is making it an increasingly attractive option for those who have just left school and have a year free before university. Many choose to spend these twelve months working in poor countries. There they will earn little (38)...... no money. But they will be doing something useful – and enjoying the experience.

The work may . (39)..... of helping the local communities, for example by helping to build new road or provide water supplies to isolated rural villages. Other projects may concentrate more on conservation or environmental protection. (40)…. ... kind of job it is, it is certain to be challenging and worthwhile, and an experience that will never be forgotten.

Câu 37: A. making       B. getting       C. taking       D. doing

Câu 38: A. but       B. and       C. or       D. with

Câu 39: A. involve       B. include       C. contain       D. consist

Câu 40: A. What       B. Whatever       C. However       D. Any

Đáp án

1D 2A 3B 4D 5B 6C 7C 8A 9B 10B
11C 12B 13B 14D 15A 16A 17C 18C 19A 20C
21A 22D 23A 24C 25D 26D 27B 28D 29C 30D
31A 32B 33A 34B 35C 36C 37D 38C 39D 40B

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 11 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 40% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


2004 - Toán Lý Hóa