Đề thi Tiếng Anh lớp 12 mới Học kì 2 có đáp án (Đề 4)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word (s) in each of the following questions

Question 1: This is new washing machine is not a patch on our old one. These clothes are still dirty.

Quảng cáo

A. to be strange

B. to be broken

C. to be better

D. to be expensive

Question 2: in most countries, compulsory military service does not apply to women.

A. constructive

B. optional

C. beneficial

D. mandatory

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaningto the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 3: Sports and festivals form an integral part of every human society.

A. delighted

B. exciting

C. Informative

D. essential

Question 4: As tourism is more developed, people worry about the damage to the flora and fauna of the island.

A. fruits and vegetables

B. flowers and trees

C. plants and animals

D. mountains and forest

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

Clara Barton became known as “The Angel of the Battlefield” during the American Civial War. Born in Oxford, Massachusetts in 1821, Clara Barton’s interest in helping soldiers on the battlefield began when she was told army stories from her father. Another event that influenced her decision to help soldiers was an accident her brother had. His injuries were cared for by Barton for 2 years. At the time, she was only 11 years old. Barton began teaching school at the age of 15. She taught for 18 years before she moved to Washington, D.C. in 1854.

The civil war broke out 6 years later. Immediately, Barton started was service by helping the soldiers with their needs. At the battle of Bull Run, Clara Barton received permission from the government to take care of the sick and hurt. Barton did this with great empathy and kindness. She acknowledged each soldier as a person. Her endurance and courage on the battlefield were admired by many. When the war ended in 1865, she used 4 years of her life to assist the government in searching for soldiers who were missing during the war.

The search for missing soldiers and years of hard work made her feeble physically. In 1869, her doctors recommended a trip to Europe for a rest. Whle she was on vacation, she became involved with the International Red Cross, an organization set up by the Geneva Convention in 1864. Clara Barton realized that the red Cross would be a big help to the United States. After she returned to the United States, she worked very hard to create an American red Cross. She talked to government leaders and let American people know about the Red Cross. In 1881, the Notional Society of the Red Cross was finally established with its headquarters in Washington,D.C. Clara Barton managed its activities for 23 years.

Barton never let her age stop her from helping people. At the age of 79, she helped flood victims in Galveston, Texas. Barton finally resigned from the Red Cross in 1904. She was 92 years old and had truly earned her titled “The Angel of the Battlefield”.

Question 5: According to paragraph 1, which of the following is true of the young Clara Barton?

Quảng cáo

A. She helped her father when he was a soldier.

B. She suffered from an accident when she was 11.

C. She made a decision to live with her brother for 2 years.

D. She helped her brother who hurt in an accident.

Question 6: The word this in paragraph 2 refers to

A. recognized each soldier as a person

B. cooked for soldiers

C. took care of the sick and hurt

D. received permission

Question 7: What can be the best title of the reading passage?

A. The American Red Cross

B. The angel of the Battlefield

C. The American Civil War

D. The International Red Cross

Question 8: The word acknowledged in paragraph 2 could best be replaced by

A. believed

B. recognized

C. nursed

D. pleaded

Question 9: The phrase broke out in paragraph 2 is closest in meaning to

A. extended

B. broke down

C. closed

D. began

Question 10: What can be inferred about the government?

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. It had respect for Clara Barton.

B. It showed Clara Barton great empathy and kindness.

C. It did not have the money to hep Clara Barton.

D. It did not always agree with Clara Barton.

Question 11: What does the author mention about the American Red Cross?

A. It was disapproved again and again by the Geneva Convention.

B. Barton tried to have it set up in America.

C. The American people were not interested in the Red Cross.

D. It was first established in the United States.

Question 12: What is the main idea of the passage?

A. Clara Barton helped wounded soldiers and she was the founder of the Red Cross.

B. Clara Barton became a nurse during the American Civil War.

C. Clara Barton worked for disaster victims until she was old.

D. Clara Barton was a kind and strong woman who helped people in need.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 13: Andy: "What do you think of football?" ~ Bob: "_____"

A. Well, it's beyond my expectation.

B. It's none of my business.

C. Of course, football players are excellent.

D. I am crazy about it.

Question 14: - "Excuse me. Where‟s the parking lot?" - “_______”

A. You are going the wrong way. It‟s not here.

B. Do you get lost? I do too.

C. You missed the turn. It‟s back that way

D. Why do you ask me? I don‟t know.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

A worrying question which_______ (15) global attention is severe overpopulation and its drastic effects in the countries of the Third World. In regions where the birth rate is extremely high, poverty and starvation are rife . In India, there is________(16) of thirty five infants being born every minute, yet the most shocking figures are those which______(17) the enormous number of the victims of famine in certain African territories. Communities afflicted with acute destitution are additionally confronted with illiteracy, life in appalling conditions and infectious diseases decimating the indigenous populations. There is an urgent need for these problems to be solved . Unless measures are taken to__________(18) the suffering of the impoverished underdeveloped nations, desperate crowds of immigrants will persist in flooding the richer states in search of a brighter future. It's the most _____________ (19) task for the international giants nowadays to help the poor populations get out of the poverty trap.

Question 15:

A. ask

B. wishes

C. insists

D. requires

Question 16:

A. an average

B. a proportion

C. a ratio

D. a measure

Question 17:

A. appear

B. refer

C. indicate

D. comprise

Question 18:

A. evaporate

B. ease

C. discard

D. vanish

Question 19:

A. plaguing

B. rousing

C. challenging

D. confronting

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 20: I have to buy my parents a new house ............................ price.

A. in place of

B. in case of

C. regardless of

D. not mention

Question 21: Someone bought a Louis Vuitton for a cheap price in the Philippines and later found out that it was ……………………………..

A. unfaitheful

B. untrue

C. fake.

D. artificial

Question 22: I would like to thank you so much …………..of my family.

A. part

B. on behalf

C. business

D. interest

Question 23: . My neighbour is driving me mad! It seems that………….it is at night , ……………he plays his music!

A. the less / the more loud

B. the less / less

C. the more late / the more loudlier

D. the later / the louder

Question 24: Now that he has retired, he lives partly on his pension and partly on the ______ on his post office savings account.

A. interest

B. salary

C. wages

D. income

Question 25: We are looking for someone who can ______ with the rest of our team.

A. get up

B. fit in

C. act up

D. work off

Question 26: It is a ________

A. a beautiful old Indian lamp.

B. a beautiful Indian old lamp.

C. an Indian beautiful old lamp.

D. an old beautiful Indian lamp.

Question 27: It is imperative that his recovery ______ the treatment for at least two months.

A. continue

B. to continue

C. continued

D. continues

Question 28: ________, he couldn’t finish that test in 60 minutes.

A. As the boy was intelligent

B. Intelligent as the boy was

C. As intelligent the boy was

D. Intelligent as was the boy

Question 29: _________ it with my own eyes, I would never have believed it.

A. Provided I had seen

B. Unless I had not seen

C. If I had seen

D. Had I not seen

Question 30: …………….the National High School Graduation Exam with flying colours surprises me.

A. It is that she passed

B. That she passed

C. She passed

D. That It is she passed

Question 31: His brother refuses to even listen to anyone else's point of view. He is very……………………. .

A. narrow-minded

B. open-minded

C. kind-hearted

D. absent-minded

Read the following passage and mark the letter A, B, C,or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

During the 19th century, women in the U. S organized and participated in a large number of reform movements, including movements to reorganize the prison system, improve education, ban the sale of alcohol, and most importantly to free slaves. Some women saw similarities in the social status of women and slaves. Women like Elizabeth Cady Stanton and Lucy Stone were feminists and abolitionists who supported the rights of both women and blacks. A number of male abolitionists, including William Lloyd Garrison and Wendell Phillips also supported the rights of women to speak and participate equally with men in anti- slavery activities. Probably more than any other movement, abolitionism offered women a previously denied entry into politics. They became involved primarily in order to better their living conditions and the conditions of others.

When the Civil war ended in 1865, the 14th, and 15th, Amendments to the Constitution adopted in 1868 and 1870 granted citizenship and suffrage to blacks but not to women. Discouraged but resolved, feminists influenced more and more women to demand the right to vote. In 1869, the Wyoming Territory had yielded to demands by feminists, but eastern states resisted more stubbornly than ever before. A woman's suffrage bill had been presented to every Congress since 1878 but it continually failed to pass until 1920, when the 19th Amendment granted women the right to vote.

Question 32: According to the passage, why did women become active in politics?

A. to improve the conditions of life that existed at the time.

B. to support Elizabeth Cady Stanton

C. to amend the Declaration of Independence

D. to be elected to public office.

Question 33: What does the 19th Amendment guarantee?

A. Citizenship for women

B. Citizenship for blacks

C. Voting rights for blacks

D. Voting rights for women

Question 34: When were women allowed to vote throughout the US?

A. After 1866

B. After 1878

C. After 1870

D. After 1920

Question 35: What is the topic of the passage?

A. Women's suffrage

B. Abolitionists

C. The Wyoming Territory.

D. The 14th and 15th Amendment

Question 36: The word" primarily" in the first paragraph is closest in meaning to ..............

A. somewhat

B. above all

C. always

D. finally

Question 37: What can not be inferred from the passage?

A. The abolitionists believed in anti- slavery activities.

B. The eastern states did not like the idea of women's right to vote.

C. The blacks were given the right to vote before women.

D. A women's suffrage bill had been discussed in the Congress for 50 years.

Question 38: What is not among the reformation movements of women?

A. freeing the slaves

B. prohibiting the sale of alcohol

C. passing the laws

D. reorganizing the prison

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 39: My friend Albert has decided to buy a motorbike. His car was stolen last week.

A. My friend Albert has decided to buy a motorbike has his car stolen last week.

B. My friend Albert has decided to buy a motorbike which car stolen last week.

C. My friend Albert whose car was stolen last week has decided to buy a motorbike.

D. My friend Albert, whose car was stolen last week, has decided to buy a motorbike.

Question 40: Mary was very disappointed, but she tried to keep calm.

A. Feeling disappoined, Mary tried to keep calm, but she failed.

B. Mary was too disappointed to keep calm.

C. Mary lost her temper because of her disappointment

D. Disappointed as she was, Mary tried to keep calm

Question 41: The student did not take to their new lecturer.

A. The student didn’t understand what the new lecturer said.

B. The new lecturer was unpopular with his students.

C. The new lecturer didn’t care his students.

D. The student didn’t follow the new lecturer

Question 42: Please never ever interrupt me when I’m in a meeting.

A. On no account am I ever to be interrupted when I’m in a meeting.

B. On no account I am ever to be interrupted when I’m in a meeting.

C. For no account I am ever to be interrupted when I’m in a meeting.

D. For no account am I ever to be interrupted when I’m in a meeting.

Question 43: My boyfriend is very short- tempered

A. My boyfriend never loses his temper.

B. My boyfriend loses his temper easily.

C. My boyfriend is very patient.

D. My boyfriend is very calm.

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the preposition of primary stress in each of the following questions.

Question 44:

A. tonight

B. involve

C. control

D. purpose

Question 45:

A. hurricane

B. photograph

C. recommend

D. separate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 46:

A. dictates

B. pleasure

C. cost

D. singular

Question 47:

A. breakfast

B. meat

C. heat

D. beat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 48: There are many jobs in accountant nowadays

A. There

B. jobs

C. accountant

D. nowadays

Question 49: If a person really wants to succeed, they must always work hard

A. person

B. really wants

C. they

D. work hard

Question 50: Dictionaries frequently explain the origin of the defined word, state its part of speech and indication its correct use.

A. frequently

B. the origin

C. defined

D. indication

Đáp án

1C 2B 3D 4C 5D
6C 7B 8B 9D 10A
11B 12D 13D 14A 15D
16A 17C 18B 19C 20C
21C 22B 23D 24A 25B
26A 27A 28B 29D 30B
31A 32A 33D 34D 35A
36B 37D 38C 39D 40D
41B 42A 43B 44D 45C
46B 47A 48C 49C 50D

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-hoc-ki-2-tieng-anh-12-thi-diem.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác