Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 12 mới có đáp án (Đề 4)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Choose the best answer to complete the blank in each of the following sentences.

Question 1: If the lecturer last night____________Dr. Mason, I would have listened carefully.

Quảng cáo

A. would be B. was     C. had been     D. were

Question 2: The party we went to last night was not very enjoyable.

A. which     B. what     C. when     D. where

Question 3: Sometimes she does not agree____________her husband about child rearing but they soon find the solutions.

A. on     B. with    C. for     D. of

Question 4: It wasn’t an awful experience. It was the worst thing____________has ever happened to me.

A. which    B. what     C. that     D. why

Question 5: We____________touch since we school three years ago.

Quảng cáo

A. have lost / left

B. have lost / leave

C. lost / have left

D. were losing / had left

Question 6: Points will be added to the Entrance Examination scores for those who hold an excellent high school

A. degree

B. certificate

C. diploma

D. qualification

Question 7: ____________ yet?

A. Had the letters typed

B. Have the letters typed

C. Have the letters been typed

D. Have been the letters typed

Question 8: Before I____________for that job, I____________my parents for advice.

A. applied/ had asked

B. applied/ asked

C. had applied/ asked

D. applied/ have asked

Question 9: In Vietnam, application forms for the National Entrance Examinations must be____________before the deadline, often in April.

A. submitted

B. filed

C. issued

D. signed

Question 10: John asked me____________that film the night before.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. if had I seen

B. if I had seen

C. had I seen

D. that I saw

Question 11: I____________Tom with me if I had known you and he didn’t get along well with each other.

A. didn’t bring

B. wouldn’t have brought

C. hadn’t brought

D. won’t bring

Question 12: Remember to bring with you your school certificate and letters of ____________from your teachers or your previous employers when you come to the interview.

A. invitation

B. advertisement

C. assignment

D. recommendation

Choose the word with different pronunciation of the underlined part.

Question 13:

A. question

B. education

C. addition

D. application

Question 14:

A. allowed

B. passed

C. argued

D. raised

Choose the word that has the stress differently from that of the other words.

Question 15:

A. enthusiasm

B. experience

C. certificate

D. concentrate

Question 16:

A. industry

B. interview

C. interviewer

D. interviewee

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17: The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East.

A. simple

B. complicated

C. difficult

D. expensive

Question 18: The manager in this company is always courteous to customers.

A. disappointed

B. optimistic

C. gentle

D. impolite

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 19: Mary: "I had a really good time. Thank for the lovely party" - Jane: "__________"

A. Yes, it's really good

B. Oh that's right

C. No,it's very kind of you

D. I'm glad you enjoyed it

Question 20: Jim: “This dictionary is for you. I hope you will find it useful.” - Mai : "__________"

A. Thanks. I’ll do it

B. No problem!

C. Thanks. It’s very kind of you

D. Yes, please

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: There was a long period without rain in the countryside last year so the harvest was poor.

A. drought

B. epidemic

C. flood

D. famine.

Question 22: "He insisted on listening to the entire story".

A. part

B. interesting

C. funny

D. whole

Choose the correct answer that complete these given words.

Question 23: Laser / device / concentrate / light waves / intense beam.

A. Laser is a device which concentrates light waves into an intense light beam.

B. The laser is a device which concentrates light waves and an intense light beam.

C. Laser is a device concentrates light waves into an intense light beam.

D. The laser is a device to concentrate light waves to an intense light beam.

Question 24: He / suffer / rare tropical disease / which / contracted / while / Africa

A. He still suffers from a rare tropical disease which contracted while he was in Africa.

B. He still suffers from a rare tropical disease which he contracted while he was in Africa.

C. He suffers from a rare tropical disease which he contracts while in Africa.

D. He suffers from a rare tropical disease which was contracted while he is in Africa.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 25: Higher education is very importance to national economies, and it is also a source of trained and educated personnel for the whole country.

A. economies

B. educated

C. the whole country

D. importance

Question 26: The students are going to hearing three short conversations about food.

A. The students

B. going

C. hearing three short

D. about food

Question 27: I feel both excited and nervously because I have an interview tomorrow.

A. have

B. nervously

C. excited

D. feel

Choose the sentence that is closest in the meaning to the root one.

Question 28: I didn’t know you were coming, so I didn’t wait for you.

A. If I had known you were coming, I would wait for you.

B. Had I know you were coming, I would have waited for you.

C. I would have waited for you if I knew you were coming.

D. If I had known you were coming, I would have waited for you.

Question 29: “ Do you watch television every evening, Jane?”, said Peter.

A. Peter asked Jane if she watched TV every evening.

B. Peter asks Jane if does she watch TV every evening.

C. Peter asked Jane if she’d watched TV every evening.

D. Peter asked Jane did she watch TV every evening.

Question 30: I did not answer the door even though I knew it was my friend.

A. Unless I knew it was my friend, I would not answer the door.

B. I knew it was my friend, but I did not answer the door.

C. Only when I answered the door did I knew it was my friend.

D. I answered the door since I knew it was my friend.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Millions of people are using cell phones today. In many places, it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication - having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosion in mobile phone use around the world has made some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a travelling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree. What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High- tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.

As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it's wise not to use your mobile phone too often

Question 31: According to the passage, cell phones are especially popular with young people because

A. they keep the users alert all the time.s

B. they are indispensable in everyday communications.s

C. they make them look more stylish.s

D. they cannot be replaced by regular phones.s

Question 32: The word "means" in the passage most closely means

A. transmission

B. method

C. meanings

D. expression

Question 33: Doctors have tentatively concluded that cell phones may .

A. change their users' temperament

B. damage their users' emotions.

C. change their users' social behaviours.

D. cause some mental malfunction

Question 34: "Negative publicity" in the passage most likely means .

A. the negative public use of cell phones.

B. poor ideas about the effects of cell phones.

C. information on the lethal effects of cell phones,

D. widespread opinion about bad effects of cell phones.

Question 35: The changes possibly caused by the cell phones are mainly concerned with

A. the mobility of the mind and the body.

B. the arteries of the brain.

C. the smallest units of the brain.

D. the resident memory.

Đáp án

1C 2A 3B 4C 5A
6C 7C 8A 9A 10B
11B 12D 13A 14B 15D
16D 17A 18D 19D 20C
21A 22D 23A 24B 25D
26C 27B 28D 29A 30B
31C 32B 33D 34D 35C

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-1-tiet-tieng-anh-12-thi-diem-hoc-ki-1.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác